Mogelijk afscheid van een icoon

Mogelijk afscheid van een icoon

De vraag om koi naar een klant weg te brengen heeft zijn reden. De gezondheid laat het afweten, en misschien is het ook de laatste keer dat ik de rit naar zijn huis en vijver moet maken. 

De ouderdom begint ook te tellen en dat in combinatie met zijn gezondheid is nefast. Komt er bovendien nog bij dat hij door een onfortuinlijke val 7 of 8 ribben heeft gebroken, dat maakt het er niet eenvouder op. We kennen hem allemaal goed, want zijn aanwezigheid in de koiwereld loopt als een rode lijn al jarenlang door de de koihobby. 

Zijn geschreven woord was onvoorspelbaar, vooral kritisch en soms pijnlijk voor bepaalde mensen, maar éénmaal ter plaatse zonder het geschreven woord, een aimable man die niet zo extrovert is als in het geschreven woord dat hij zo graag tentoonspreidt.

sanke van momotaroHij had nog 2 koi  zwemmen die ik voorlopig voor hem bewaarde, maar het werd tijd om deze over te zetten. Ik had ze voor vertrek nog even gefilmd. De 66 cm grote sanke had door het warmere weer wat van het sumi verloren. Dit zal tijdens de winterperiode wel in orde komen, daar ben ik niet zo bang voor. In mijn ogen een populaire sanke die velen een warm hard zullen toedragen.

Ik kocht ze aan als tosai in april 2020. Ze was 35 cm gemeten en volgens mij een voorbeeld van hoe een sanke in de ogen van Europeanen moet zijn. Waarom zeg ik specifiek voor de Europeanen ? Wel gewoon omdat Aziaten er anders tegenaan kijken en geen problemen hebben met zwaardere sumipartijen. Er zit nog veel belofte in deze sanke, misschien dat we ze nog kunnen opvolgen.

De tweede koi was een tancho showa die denkt een tancho sanke te zijn. Dit is te merken aan het sumi in de borstvinnen die sanke achtige verschijnselen vertoont. Hij is 56 cm en kocht ik aan in december 2021 op de veiling omdat tancho showa zo populair kunnen zijn. 

Toen ik aankwam bij mijn vriend Martin zag er alles weer picobello uit. Ondanks zijn mankementen is het een hele opgave om zijn vijvers natuurlijk te onderhouden. Hij had echter liever dat ik geen fotosessie meer hield van zijn koi en vijver omdat hij al zoveel in het nieuws is geweest. De bescheidenheid siert hem.

Hij blaakte toch van vertrouwen en vechtlust en beweerde dat hij vermoedelijk toch nog af en toe naar Arendonk zou komen. Of het afscheid definitief is kan ik dus niet inschatten, maar het behoort tot de mogelijkheden. 

Ik heb  nog een 5-tal films gevonden van de vijver van  Martin en die wil ik toch nog eens in het zonnetje zetten voor die mensen die dit nog eens graag zien. Uiteraard heb ik veel meer info, maar ik kan dat allemaal hier niet gaan verkondigen, dan zou ik een nieuwe website speciaal aan martin gemaakt, moeten activeren !

26 juni 2012 (1611 keer bekeken)
6 juni 2018 (7571 keer bekeken)
21 april 2020 (419 keer bekeken)
2 juli 2021 (242 keer bekeken)
6 oktober 2021 (272 keer bekeken)

Het mooiste moment uit zijn loopbaan wil ik je toch ook niet onthouden. Het blijft voor eeuwig in mijn geheugen gegrift. Wie herinnert zich niet zijn speech tijdens de éénmalige vijvertoer die ik ooit heb georganiseerd en die een geweldig succes kende. Ik laat je in dit filmpje nog even genieten van zijn speech

Of we volledig afscheid moeten nemen van Martin is nog geen zekerheid, maar moest het zo zijn, laten we het dan op de gepaste en waardige manier doen, met de hoop dat zijn gezondheid in ieder geval verbetert zodat we hem in de toekomst nog mogen zien. Het ga je goed Martin....

 

Meer afbeeldingen

Mogelijk afscheid van een icoon: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

The Untouchable

555


Eric de Zeeuw

555


willy

555

Matthijs

555


Matthijs

555


Phil

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml