Ginrin benigoi-oshiba shigure

Ginrin benigoi-oshiba shigure

Toch nog even uw aandacht voor deze nieuwe soort van Momotaro. Zowel de ginrin als de gewone benigoi-oshiba shigure zijn geboren om groot te worden. Velen onder U hebben ze vermoedelijk al gezien via de veilingsite van Momotaro, maar ik zet ze nog even in het zonnetje.

Er is bijzonder veel vraag naar, maar het is moeilijk om ze te verkopen op dit moment, tenzij men ze dadelijk mee kan nemen, en dat is niet altijd het geval. Daar zit de winter voor iets tussen natuurlijk, want het is nu niet het moment om koi over te zetten. Toch breng ik ze nog even in de aandacht, want veel heb ik er niet van.

Een mooi vergelijkingspunt zijn de nisai ginrin orenji ogon zoals ze nu door Daisuke worden genoemd. Een echte benaming is er eigenlijk nog niet voor. De kleurschakering is te verschillend om ze allemaal dezelfde benaming te geven, want de kleuren gaan van lichtbruin tot oranje-bruin, rood is niet echt van de partij, wel roodachtig.

ginrin orange ogonIk heb er hier enkele geupload, zodat je de kleurverschillen kan bekijken, maar let vooral op de enorme grootte van deze  nisai, niet meer normaal. Het is ook vooral het gin dat enorm sterk is en deze soort een speciale dimensie geven.

Ik ga ze voortaan ook ginrin orange ogon noemen, dat lijkt me het meest voor de hand liggende. De moeder staat in de hoofdfoto afgebeeld en is een doodgewone oshiba shigure. Ik weet niet wie de papa is, maar ik veronderstel dat dit een ginrin kohaku of een ginrin ogon is geweest, moeilijk te zeggen,

ik zal er eens achter vragen. Ik heb ondertussen vernomen dat de vader een ginrin orange ogon is, hiernaast afgebeeld. 

Ginrin orange ogon 65 cm

Ginrin orange ogon 70 cm

Ginrin orange ogon 67 cm

Ginrin orange ogon 67 cm

Het is misschien moeilijk te bevatten dat nisai al tot deze geweldige grootte kunnen uitgroeien, ik heb het zelden of nooit gezien, en ben er wel door gefascineerd. Ik zou er ook graag één aan de haak slaan, maar ik betwijfel of dat mogelijk zal worden, want ze zijn bijzonder populair.

Nu ga ik niet beweren dat deze soort die nu  in mijn vijvers zwemmen, dezelfde grootte zullen krijgen, ik betwijfel het, maar alles wijst erop dat het groeikanonnen zijn hier. De meesten die ik nu meet zijn rond de 36 cm, en er wordt niets speciaal mee gedaan op dit ogenblik. Ze zitten op een temperatuur van 18° en zo laat ik ze tot in april zitten.

Qua karakter zijn ze uitermate aangenaam, en eigenlijk zou ik er een growout van moeten organiseren, maar dat ga ik niet doen. Ik heb er enkele gefilmd, maar door de belichting met ledlampen is de kleur niet 100% naar realiteit.

Ik heb er nog niet echt mijn best voor gedaan om ze te verkopen, maar wil je een kans maken om er één te pakken te krijgen, dan zul je je moeten aanmelden. Ik ga dan geen eerste of tweede keuze geven, maar een ander systeem gebruiken. 

Degene die zich als eerste inschrijft, betaald 750 euro de voor eerste keuze. De tweede die zich inschrijft betaald 745 euro en zo gaat het per inschrijving 5 euro naar beneden. Al diegenen die eventueel over blijven ben ik van plan in de serre te plaatsen voor een seizoen.

Er zijn al enkele biedingen binnen op de veiling van Momotaro, als er nog kandidaat kopers zijn, kan je je altijd melden. De volgende 3 dagen staan geboekt voor het aankopen van de Momotaro veiling koi. Denk eraan als je zelf een keuze maakt, de prijsvorming totaal anders is, dan als ik ze zelf moet aankopen. De logica laat zich zelf begrijpen denk ik.

 

2
6
3
5
3
4
3
2

Meer afbeeldingen

Ginrin benigoi-oshiba shigure: afbeelding 1
Ginrin benigoi-oshiba shigure: afbeelding 2
Ginrin benigoi-oshiba shigure: afbeelding 3
Ginrin benigoi-oshiba shigure: afbeelding 4
Ginrin benigoi-oshiba shigure: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Jack

Niet alleen groeien , maar als ik hier in de opgroei kijk ook ongelooflijk vreten. Bizar wat deze tosai weg zet qua voer opname. Karakter is wel wat schuw , anders dan Chagoi / Karashi / Mango

interkoi

hier niet hoor, zeker niet schuw !

Jack

@interkoi Misschien is schuw niet helemaal het juiste woord Luc , maar niet echt op zijn gemak. Eigenlijk niet raar 1 momo tussen 6 SFF Showa.......😉


interkoi

Tja, ik zou me ook bedreigd voelen


Polleke

Tof om te weten hoe de Ouderdieren eruit zien 👍 . grtjs 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml