Interkoi Nederland

Interkoi Nederland

Een samenwerking met een vestiging in Nederland kan voor sommige mensen een handige bijkomstigheid zijn.

Johan is koikichi in hart en nieren en heeft al lang de nostalgische droom om op kleine schaal koi te laten groeien tijdens de winter en deze dan te verkopen. Zelf heeft hij een aardig assortiment koi rondzwemmen zoals je hier kan zien

Een nobele zaak en begrijpelijk is dit grotendeels bedoelt als hobby en als zodanig ook te bekijken. Om dit te realiseren is er een samenwerkingsverband met Interkoi Arendonk die de nodige know how geeft indien nodig en ook de koi levert die in zijn opgroeiprojecten aanwezig zijn.

De koi die er eind dit jaar naartoe gingen kan je zien via dit filmpje. Nu zwemmen ze rond in de opgroeifaciliteit van Johan, dat je hier kan bekijken

Dit is de info die Johan erbij geeft:

Ik heb op dit moment 7 Koi in 3,5m3 zwemmen waarvan 6 Momotaro in verschillende leeftijden.

De Tancho Showa en Tancho Sanke maken enorm lengte aan en wat minder body wat ook logisch is omdat ik in dit project verschillende leeftijden heb zwemmen en dus niet gericht kan sturen.

De Kohaku ontwikkeld zich goed heeft een fris en leuk patroon goede bouw en prachtig shiroji. Van de Showa is er 1 bij die enorm breed aan het worden is als je goed kijkt naar het filmpje haal je deze er gelijk uit. Deze Showa is nog beschikbaar.

Interkoi NL is ook druk bezig om de opgroei vijver te gaan vergroten en is meerdere opties en ideeen aan het bekijken. Huidige bak heeft 3,5 m³ water en zou kunnen uitgebreid worden naar 10 m³ met lichtkoepels om daglicht binnen te laten komen. Het geheel zou gebouwd worden in een Douglas Tuinhuis.

Huidige opgroei waarvan 2 reeds verkocht zijn zwemmen rond in 23°. Voercapaciteit momenteel 125 gram per dag en elke dag een lepel Breeders Secret Vijverklei toegevoegd. Wekelijks voeg ik wat mineralen toe op gevoel. De grotere zullen 55/57 cm groot zijn en afgelopen 3 maanden ruim 10 cm gegroeid zijn.

Prijzen van de nog beschikbare koi zijn €.650,- incl. opgroei tot april. Bezichtigen kan op afspraak die je kan maken via de sociale media. Ik zou zeggen maak er gebruik van want de resultaren liegen er niet om.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137