Update vijver 9

Update vijver 9

Nadat ik de vijvers en de koi verzorgd had, was er nog wat tijd over om een update te maken van vijver 9. Hier bevinden zich nog 2 tosai van Sakai FF en de golden corn van Taniguchi. Het is eigenlijk een grote quarantainebak van 6 kuub, maar met een niet te grote bezetting gedijen de koi meer dan goed.

De koi zijn aangekomen in mei, dus ze zwemmen nog maar een 3-tal maanden hier in Arendonk. Ik zal beginnen met de 2 showa.

Showa 2205005 is nu 30 cm. Ze mist wat beni in het achterste gedeelte van het patroon, maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg. Ze heeft sterk beni en ik ben toch benieuwd hoe ze in de toekomst zal evolueren. Interessante showa om op te volgen. 

Showa 2205002 is nu 33 cm. Net zoals voorgaande mist ook deze wat beni in het achterste gedeelte om het patroon compleet te maken, maar dat zal ook de reden zijn waarom ze in de veiling per set aangeboden worden. Body en patroon zijn 2 belangrijke eigenschappen om bij de kweker verder te laten ontwikkelen.

De volgende golden corn zijn allen onderhevig aan verandering en ik kan moeilijk de link leggen met de voorgaande filmpjes. Ik ga ze ook nieuwe code nummers geven, want de vorige zijn goed voor mij omdat ik weet wanneer ze aangekocht werden en door wie, maar voor de kijkers iets te lastig. De laatste aangekochte in mei is 2205024, dus ik begin nu met 2205025 als de volgende koi.

Golden Corn 2205025 is nu 30 cm.

Golden Corn 2205026 is nu 31 cm.

Golden Corn 2205027 is nu 31 cm. 

Golden Corn 2205028 is  nu 34 cm.

Golden Corn 2205029 is nu 35 cm.

Golden Corn 2205030 is nu 32 cm

Daarnaast heb ik de koi nog gecontroleerd op parasieten, en ik ben blij om te zeggen dat alle vijver parasieten vrij zijn. De microscoop vind ik een dankbaar gebruiksvoorwerp. Hoe langer ik er mee werk, hoe meer plezier ik er in heb. Ik kan nu lekker op een schermpje kijken en dat doe ik veel liever !

Een filmpje van de 2 kohaku van Sakai FF die ik gecontroleerd heb op parasieten wil ik je niet onthouden. Ze zijn respectievelijk 65 en 62 cm. Aan welke geef je de voorkeur ? De yondan of de andere. Laat het me weten !

Tenslotte werd gisteren na enkele weken wachten ook het nieuwe sleepnet geleverd. Hier zocht ik al lang naar, want het vorige was een eigen samenraapsel, alhoewel het altijd goed dienst gedaan heeft. 

Nu het nieuwe nog even uitproberen en dan zien we wel. Een klein filmpje van het sleepnet dat binnenkort wel in actie zal komen veronderstel ik.

 

7
4
25
3
3
4
3
8

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Peter De Clercq

Het zijn nog leuke showa van sakai in je vijver van 6 kuub. Ik ben blij dat ik er ook zo een beetje over denk. Sakai zeer mooie koi maar het zou fijn zijn geweest dat ze een beetje meer beni hadden gehad. Ik heb er ook eentje in mijn vijver. Ben er gelukkig mee, maar inderdaad een beetje meer beni zou het gewoon perfect maken. Nu vind ik deze showa wel heel goed. Kohakus zijn inderdaad pracht exemplaren. De corn koi zeggen me niet veel. haha Luc toch niet altijd super positief hee. Toch leuk dat men zijn gedacht is kan zeggen hee. 👌❤️


Marc roelvink

Mijn voorkeur gaat naar de vierstapper maar die ander is ook niet verkeerd 


Johan

De Sakai John Legend heeft mijn voorkeur. Mooie Sakai body, het patroon is goed in evenwicht en heeft een goede symatrie. Beide Kohaku hebben zeer goed beni en shiroji dus in kwaliteit schelen ze niks.


Wim v K

Qua patroon vind ik de 4 stapper het mooiste. Het is mooi verdeeld over de koi. 👌


Dick

Beide geweldige koi. Mijn voorkeur gaat naar de 4 stapper, tekening en body in goede verhouding.


William

Ik zou voor de 4 stapper gaan ,mooie grote hi platen en net nog wit voor de staart


Matthijs

Beide kohaku erg goed… kan daar geen directe voorkeur in uitspreken… ze blinken beide ook!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur, of nadien op afspraak.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2207011

ginrin tancho 2207011
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml