Nieuws: Algemeen

Toch nog een bewogen dag.

› 13 December 2018 - Lees meer

Toch nog een bewogen dag.We gingen eigenlijk met weinig pretentie naar de Momotaro koifarm, vooral om foto’s te maken van de koi die we in oktober gekocht hadden.

Lees meer over Toch nog een bewogen dag.

De Sakai veiling is voorbij.

› 12 December 2018 - Lees meer

De Sakai veiling is voorbij.Het resultaat zijn 2 kohaku van Sakai, eentje uit de veiling en eentje uit de Lucky Draw. Ik was er zelf niet bij, want ik ken mijn plaats en ik weet dat ik tussen het grote geweld niet mee kan doen.

Lees meer over De Sakai veiling is voorbij.

Voorstelling Momotaro en Sakai.Koi

› 12 December 2018 - Lees meer

Voorstelling Momotaro en Sakai.KoiIk kan het momenteel niet in superlatieven uitdrukken, maar de koi die ik gekocht heb geven me een bijzonder goed gevoel en vooral een sterke voldoening omdat we0 nog meer bewust zijn van de uitmuntende kwaliteit.

Lees meer over Voorstelling Momotaro en Sakai.Koi

Op het scherp van de snede.

› 11 December 2018 - Lees meer

Op het scherp van de snede.Zoals ik voorspeld had was het aanbod van Momotaro uit de kunst. Geweldig goede nisai deden de gemoederen beroeren en de strijd was heftig.

Lees meer over Op het scherp van de snede.

Dit is meer ons ding.

› 10 December 2018 - Lees meer

Dit is meer ons ding.Narita was mooi, maar het zijn niet echt onze vissen. Wij hebben geen specialisatie in beni kikukuryu of goshiki of andere van deze soorten. Niet dat dit slecht is, verre van , maar ons ding ligt meer in hetgeen we vandaag gedaan hebben. Die zijn er wel bij Narita, maar dan zijn ze prijstechnisch niet haalbaar.

Lees meer over Dit is meer ons ding.

Narita, de R-collectie.

› 09 December 2018 - Lees meer

Narita, de R-collectie.Met spanning werd er uitgekeken naar deze dag met een aantal bijzondere koi die je zeker en vast in het echt wil gezien hebben.

Lees meer over Narita, de R-collectie.

De eerste dag Japan.

› 08 December 2018 - Lees meer

De eerste dag Japan.Ik was niet van plan om een nieuwsitem te schrijven, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na meer dan iedere dag een nieuwsitem te schrijven in meer dan 11 jaar, lijkt het wel een onvolkomenheid als ik niets neerpen.

Lees meer over De eerste dag Japan.

Heb je nog een showa.

› 07 December 2018 - Lees meer

Heb je nog een showa.Natuurlijk heb ik nog showa, bloedmooie showa zelfs, maar als je echte jumbo wil die ik in de toekomst helaas niet meer zal kunnen kopen, moet je de showa kopen die begin volgend jaar komen.

Lees meer over Heb je nog een showa.

Garantie en verantwoordelijkheid.

› 06 December 2018 - Lees meer

Garantie  en verantwoordelijkheid.Oei, 2 woorden die een vloed van reacties zal opleveren en een onderwerp waar ik vermoedelijk heel wat commentaar op zal krijgen. Vind ik in principe niet erg, maar ik zou eerst willen vragen om de boezem in eigen hand te willen steken en je afvragen hoe je het zelf garantie en verantwoordelijkheid zou toepassen indien je zelf in een soortgelijke situatie zit !

Lees meer over Garantie en verantwoordelijkheid.

De zwaarste levering ooit.

› 05 December 2018 - Lees meer

De zwaarste levering ooit.Als de kans zich aandient, moet je ervan profiteren. De kans werd geboden, en het resultaat mag er zijn.

Lees meer over De zwaarste levering ooit.