1000 gram krillplezier

1000 gram krillplezierHet was vandaag één van die dagen die me ontzettend veel genoegen verschaffen in het houden van koi. Er waren een heel deel echte koiliefhebbers vandaag, en dat maakt het geheel zo plezierig.

Voeg daarbij nog een stralend zonnetje, een aangename temperatuur, en de dag kan niet meer stuk. Ik moet ook wel toegeven dat de wijn die ik gekregen had van K3 me ontzettend smaakte, en ik denk dat Willy deze ook kon apprecieren.Willy is een echte koiliefhebber, maar ook een een echte wijnkenner, en bovendien nog een echte bourgondiër. Zet mij erbij met een goede wijn en het is gewoon genieten.

Rini was in goede doen en genoot ook zichtbaar van de dag. Zijn vijver was zo goed als af, en ik denk dat hij blij zal zijn als zijn visjes weer thuis komen. Voeg hierbij nog Frans, Marc, Marco, Ben, en een aantal mensen die voor de eerste keer bij Interkoi kwamen, en de middag kon niet meer stuk. Het zou misschien een goed idee zijn om een soort aanmeldingsmogelijkheid op de site te zetten, zodat mensen kunnen zien wie er allemaal komt, en kun je op elkaar afstemmen om elkaar te ontmoeten. Hier moet ik eens over nadenken.

Door de gezelligheid ben ik vergeten foto's te maken, maar ik had deze morgen al een aantal foto's gemaakt van mijn koi. Ik geef ze geen voer op zaterdag, want als ze moeten gebowld worden, wil ik ze geen schade toebrengen door te voeren. Ik geef ze dan gewoon wat krill. De foto's geeft een impressie van hun voergedrag bij krill die ik regelmatig geef. Ik neem een plakkaat krill van 1 kg en smijt die gewoon in het water. Deze krill komt uit de diepvries, maar nadat de plakkaat krill een minuutje in het water heeft gelegen begint ze af te brokkelen en zweven de krilletjes door de vijver. De koi zijn er gek op.

Op dit ogenblik ben ik mijn vijvers groen aan het laten worden, en dan kan je de koi minder goed zien. Ik heb er toch enkele boven gehaald en was toch aangenaam verrast door datgene wat ik zag. Nu gaan we ons klaarmaken voor de ontvangst van de koi op woensdag.

Nog even toevoegen dat ik vandaag een nieuwe loterij heb georganiseerd. Ditmaal een showa van Dainishi.


Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Wel Luc, wat jij schrijft heb ik net allemaal aan mijn vrouw vertelt. Voor zo dagen leeft het hart van de koiliefhebber.Ik heb er echt van genoten, de ontvangst was zoals altijd prima en de spontaniteit waarmee diverse onderwerpen aanbod kwamen gekruid met vakkennis, super. Ook vermeld ik er graag bij dat de koikes er allen super uitzagen, evenals de installaties.
Wat betreft de viskes van Rini: dit zijn geen viskes, dit zijn duikboten. Wat een kanjers, wat een body's, en wat een extra ontwikkeling sinds ik ze het laatst gezien heb.
Wijn is iets wat ik nog mag drinken, en deze was inderdaad een snoepje, met dank. Maar mij boergondier noemen: ik kan begot tweemaal in het lijf van Luc....
Allen die aanwezig waren: het was een waar genoegen samen met jullie een babbeltje te slaan over onze lievelingen, hopelijk zien we mekaar weer.

willy on 18/04/2009 19:11

Hoi Willy, niet overdrijven he... met bourgondier bedoel ik...genieten van het van het leven hoor, en niet mijn gespierd lijf.

luc on 18/04/2009 19:27

Voor de loterijliefhebbers, er is zojuist een nieuwe loterij geactiveerd.

luc on 18/04/2009 19:45

fijn dat de wijn goed smaakte ,maar daar in arendonk is het toch altijd genieten :-)
groetjes K3

K3 on 19/04/2009 13:05

Jullie maar wijn drinken en ik maar graven en zweten... is niet eerlijk........ :-)
Ik haal het allemaal wel in hoor!
mvg
Ton

Ton on 19/04/2009 13:28

Ik vond het ook een hele leuke en gezellige middag,weer kennis gemaakt met hele vriendelijke mensen en de prachtige sff sanke van dichtbij kunnen bewonderen.
Zeer goed bevonden allemaal.

marco on 19/04/2009 17:56