13 December is voorbij

13 December is voorbijHet vergt een hele lange voorbereiding om een dag zoals 13 december te organiseren, en op de dag zelf, heb je gewoon te weinig tijd om de dag ten volle te beleven, maar ik denk dat alle mensen genoten hebben van deze dag.

Wat mij vooral verbaasd, is het feit dat men zich de moeite getroost om van zover naar Arendonk te komen. Wiechert weet wie ik bedoel, als ik zeg dat er mensen van Groningen, Zwolle, Den Haag, Apeldoorn, Almelo, Doetinchem en weet ik veel gekomen zijn om aanwezig te zijn. Ik kan hier enkel maar respect, en mijn uiterste dank voor opbrengen. Ik zal deze trouw ook zoveel mogelijk proberen te belonen, en niet enkel met woorden.

In ieder geval stond de openhaard kachel reeds flink te branden, en het vuur zorgde voor veel gezelligheid. Ik kan de hal niet verwarmen, maar dit was een goed alternatief. Onze vissen zitten trouwens wel lekker warm, en daar is het tenslotte om te doen.

Heel blij was ik met de opkomst van veel nieuwe gezichtten, van mensen die ik wel eens via de reacties heb leren kennen, maar die we nog nooit in levende lijve hadden gezien. Dat deed me veel plezier, en na een gesprek met meerdere van deze mensen, kon ik de betrokkenheid met Interkoi zeer goed aanvoelen, en ook dat meerdere mensen, de interkoi website als een belangrijk onderdeel in hun dagelijks leven ervaren. Dit stimuleert mij enorm, en ik zal er dan ook alles aan doen om mijn creativiteit hoogtij te laten vieren om de website nog persoonlijker, opener, zonder te veel tierlantijntjes en met open geest verder te ontwikkelen. Ik voel alleen maar dankbaarheid....

Even vermelden dat deze dag volledig door mijn familie is opgezet. Mijn vrouw zorgde voor de overheerlijke erwtensoep en mijn schoondochter voor de zelfgemaakte Tortillas, die echt wel gesmaakt werden. Mijn zonen, schoondochters en enkele collega's van Robarov zorgden voor de bediening en het bedrijf ETM-catering zorgde voor de hapjes. Trouwens complimenten daarover, want die werden ook perfect verzorgd. Dit bedrijf liet hun website ETM-catering verzorgen door één van de bedrijven van mijn zonen Robarov, en ik kan het niet nalaten om dit zo gepast mogelijk te belonen via een kleine vermelding, zeg maar reklame. Neem trouwens een kijkje op hun website, en hetgeen ze beloven maken ze ook waar.

Ik verwachtte ongeveer 75 - 100 mensen. Ik heb ze niet geteld, maar ik denk dat dit een lage schatting is geweest, en dat ik meer aan 125 bezoekers moet denken... Er werden geen koi geschept tijdens deze dag, er werd alleen maar gekeken, en hopelijk ook bewonderd.

Op een bepaald moment was het tijd om het woord te laten aan Rini, die zoals altijd, welbespraakt en met de nodige gesticulaties, een enveloppe overhandigde aan Danny en Lut. Deze mensen hebben 2x hun koi verloren dit jaar.

In het begin van de week heb ik hier een nieuwsbrief over verzonden om uw steun te vragen. Van de 1000 nieuwsbrieven die rondgestuurd werden, hebben er een dertigtal mensen op gereageerd die een totaalbedrag van 857,50 euro hadden samengebracht. Buiten dit bedrag werd er ook nog een Jumbo koi aangeboden die Danny zelf uit mag komen kiezen bij de mensen persoonlijk. Ik ken deze mensen, en ik weet dat dit geen gewone koi is, maar een koi met klasse, het gebaar mag dus zeker niet onderschat worden.

Het geld doet in deze totaal niet ter zake, maar het is vooral het gebaar dat zoveel waarde heeft. Danny en Lut waren danig geschrokken en geëmotioneerd. Danny deelde me trouwens achteraf mee, dat hij niet kon begrijpen dat zoveel mensen, zelfs mensen die hij niet kende, dit initiatief hebben ondersteund.

Danny en Lut zullen een persoonlijke mail sturen naar alle mensen om hun te bedanken voor deze bijdrage. Ik had alle teksten die via de mail meegestuurd werden, in hun volledige context op een brief getyped, en deze overhandigd. Deze teksten waren soms echt ontroerend, en ik wil deze mensen dan ook persoonlijk bedanken, niet alleen voor hun bijdrage, maar ook voor de mooie woorden, en hun meelevendheid.

Dit geeft ook eens weer, dat we in deze onpersoonlijke tijd, waar ik het heel moeilijk mee heb, nog iets meer zijn dan nummers en getallen. Laat ons vooral wijzen naar de grote instellingen van banken en andere mega bedrijven, dat wij in de eerste plaats mensen zijn, en dan pas nummers... Ik ga hier over zwijgen, want ik kan hier een heel verhaal over schrijven en me verschrikkellijk kwaad maken....ik kan beter vermelden dat ik de fotoreportage doorspekt heb met enkele foto's van mijn kleinkinderen, waar ik gewoon trots op ben, en die foto's moeten jullie er op de koop toe bijnemen.

Aan alle mensen die gekomen zijn op deze dag: BEDANKT....
Meer afbeeldingen

Reacties

18 reacties tot nog toe

Ik ben nog even in het nieuws vergeten de bedrijven te bedanken die hun bijdrage hebben geleverd aan de vele prijzen die weggegeven zijn. Niet iedereen had prijs, maar de meesten, waren toch blij met de kleine attentie. Vooral het reiningsmiddel van Chrisal werd ten volle geapprecieerd. Voila, nu denk ik dat ik iedereen genoeg bedankt heb....

luc on 14/12/2008 08:20

Prachtige dag,heel mooie vissen, heel gezellige sfeer en nergens arrogantie bespeurd.
Dank u wel voor deze fijne dag.
Groetjes en tot weerziens,
Manu

Manu on 14/12/2008 08:54

zag er een leuke dag uit!!!

rudy on 14/12/2008 09:05

We werden weer eens verwend zoals alleen Interkoi dat kan en doet. En wat een gezellige sfeer, boordevol fijne contacten en interessante babbels.
Super kwaliteit koi. Heel fijne dag.

willy on 14/12/2008 09:51

Schitterende dag!!! prachtige vissen maar vooral een warme gezelligheid bedankt !!!

claessens frank on 14/12/2008 10:03

Hoi,
Ik vond het zeker de moeite waard om naar Julie te komen.
Ik vond het erg gezellig en vooral goed geregeld en natuurlijk prachtige vissen.
Ik ben dan ook erg blij met mijn aankopen en kan niet wachten tot het voorjaar.
En ik wil jullie allemaal bedanken voor de gezellige dag.

Groetjes Jurian

Jurian on 14/12/2008 10:17

Kort gezegd... 13 december in Arendonk......Hartverwarmend!!
En voor Danny en Lut: In Hendrik Ido Ambacht zeggen ze altijd... "Komt goed!" Volhouden en doorgaan, jullie horen er als echte liefhebbers gewoon bij!

Ton on 14/12/2008 10:37

het was goed verzorgt daar in arendonk het was zeer de moeite waard en ik hoop tot gouw groetjes wijnand

wijnand on 14/12/2008 11:05

luc. rini.en familie . bedankt voor dezen dag een genot voor elke koi liefhebber
drank en hapjes in overvloed.en heelveel mooie koi te zien prachtig gewoon.
alles perfect geregeld zeker in de vijvers buiten en binnen en er omheen.er zwemmen gewoon pracht kois. en zeker niet te vergeten wat jullie voor danny
en lut gedaan hebben klasse gewoon. en de loterij niet te vergeten de meeste
gingen met een prijs naar huis wat hun niets kost. dat zie je niet veel.
bedankt voor dezen mooie en gezelige dag

groetjes menno en ron


menno on 14/12/2008 11:13

Bedankt voor alles .
Was heel tof en voor herhaling vatbaar .
Wens jullie allemaal fijne feestdagen .

Marcel on 14/12/2008 11:15

mooi georganiseerd Luc,gezellige middag en klappers van koi.Ton ontmoet en leuk gesprek mee gehad,en met Rini was het ook weer gezellig hoe kan het ook anders.
Wat ook weer mooi was dat ik Bram ontmoet en gesproken heb,namelijk ook niet de minste visser onder ons, zacht uitgedrukt.Kort gezegd,een geslaagde middag,alleen de loten 1 op 2 geloof ik niet,je begrijpt wel waarom maar dit kan ook een voorbode zijn om de showa te winnen.

marco on 14/12/2008 17:36

Marco, je bent me weer uit aan het dagen volgens mij :)
Ik had 125 loten gemaakt, want ik wist niet hoeveel mensen er kwamen. Ik had 47 prijzen, en op het einde van de dag waren de meeste prijzen weg. Ik hoop wel voor jou, dat je de showa wint, maar die gun ik wel aan iedereen hoor...
dus 1 op 2,65 was de juiste verhouding. Trouwens, vandaag waren er ook nog een groot aantal mensen geweest.

luc on 14/12/2008 18:00

Luc,

jammer dat ik er afgelopen zaterdag of vandaag niet bij aanwezig kon zijn. ik was zelf weg voor een weekendje in het Oosten van het land. wat ook erg gezellig was met mijn schoon familie.

goed om te zien dat al meer mensen de weg naar Arendonk weten te vinden. hier heb ik echt waardering voor. want wat voor mij beteft als je in de warme familie van Arendonk bent terecht gekomen dan ben je verkocht en wil je niet snel iets anders meer.

was weer tot in de puntjes verzorgt als ik de foto's zo bekijk.

ook wil ik nog eens benadrukken, wat jezelf al in je nieuwsitem omschrijft. de website van Interkoi is min of meer een deel van mijn dagelijkse ritueel geworden.

mooi gebaar ook naar Danny en Lut toe. ik wens ze alle succes toe in de toekomst in deze mooie koi hobby.

Stephan on 14/12/2008 18:25

Beste Luc,
Het was gisteren een prachtige dag,alles tot in de puntjes verzorgd.Hebben weer veel kunnen babbelen en dan de geweldige briefomslag voor ons van veel koiliefhebbers die met ons begaan waren(heel lief van je).Hadden het hemaal niet verwacht.Heb juist gedaan met iedereen te bedanken.
Hebt prachtige koi ingekocht en van zeer goede kwaliteit,wij zullen wel de enigen niet zijn die dat gezien heeft.Bedankt voor de mooie dag en tot ziens.Danny en Lut

danny en lut on 14/12/2008 21:41

Hee Marco, reken er nou maar niet op :-) Denk dat ik hem win... Hoop ik tenminste :-) ...

Ton on 15/12/2008 06:03

het was een leuke ochtend in arendonk. mooie vissen en heerlijk eten. bedankt.

arie

arie on 15/12/2008 09:19

Luc,ik ben je niet aan het uitdagen maar zoals ik al eerder aangaf ben ik niet zo gelukkig in het spel zoals wel bleek een zaterdag.
Ton,ik gun het je van harte,hij zou niet misstaan tussen "al" je aankopen maar misschien moet hij wel gewonnen worden door Danny en Lut die ik overigens niet ken.Als je 2 x pech hebt in 1 jaar moet je minimaal 1 x geluk hebben toch.

marco on 15/12/2008 19:13

Beste Luc en Rinie,
Zaterdag was voor mij een dag waar ik leuke mensen heb ontmoet,die allemaal net zo gek zijn op hun koi hobby als ik.
Alles was tot in de puntjes geregeld met een hapje en een drankje(het was erg koud dus de soep deed het goed)

Vond het erg gezellig en het was voor mij de eerste keer ,maar zeker niet de laatste .
Jullie hebben alles netjes voor mekaar ,en alles draait top.

We zullen elkaar zeker vaker gaan zien
Bedankt!!!!!!!! voor de geslaagde dag

ron on 16/12/2008 16:50