151 cm koi gaat naar huis.

151 cm koi gaat naar huis.Het was een hele bedoening om een koi van 93 cm te vervoeren, maar we kennen onderhand het klappen van de zweep.

Het doet wel telkens iets als er koi verdwijnen die zoveel aandacht hebben getrokken, want wie is de kigoi van 93 cm niet opgevallen als ze tijdens hun bezoek in de vijvers hebben gekeken. Ze was duidelijk aanwezig.

Gelukkig kunnen we de vijvers afstemmen op elkaar zodat overzetten in principe geen enkel probleem hoeft te zijn. Ik heb er van mogen genieten van 4 december tot nu, en dat is voldoende. Ik laat jullie in stappen zien hoe de kigoi verpakt wordt en dan thuis vrijgelaten.

De Dainishi showa is ondertussen ook mee gegaan, en wij zijn toch wel eens benieuwd hoe deze er binnen een jaar eruit zal zien. Een update zal zeker en vast niet ontbreken.

Daarna was het tijd om een aantal koi over te zetten naar de grote vijver. Eindelijk buiten in de frisse lucht op een behaaglijke temperatuur. Het zal helpen om de koi weer een betere huidkwaliteit te geven. Ondanks het binnen zitten was de sterkte van het beni voldoende om de kwaliteit niet te ver naar beneden te halen, maar toch missen ze bepaalde dingen en gaat de teri of de glans toch naar beneden. Het wordt tijd dat ze naar buiten kunnen, want de vrije natuur blijft van goudwaarde....

Speciaal voor bart heb ik ook een filmpje gemaakt van de koi uit de niet verwarmde vijver. Niet alleen voor Bart, maar ook voor Dirk, Johan, Auke, en al de anderen die hier nog een koi hebben zwemmen. Ze hebben de winter goed doorstaan, met hier een daar wat gewichtsverlies, maar dat kan ook niet anders.

Ik heb ook een groot aantal filmpjes gemaakt van het overzetten van de koi, dus als je filmpjes wil bekijken, dan kan je hieronder een volledig overzicht vinden.

De Dainishi Showa
De kigoi
Voor Matthijs
Koi die overgezet worden
nog een kleintje dat ik gevonden heb
De vissen van Ton die wachten op hun verhuis
kennismaking met de nieuwe bewoners
en hier ook een nieuwe samenstelling.

Voila, nu is opnieuw alles ingedeeld, en nu maar hopen dat ze met elkaar overeen kunnen komen. Vrijdag is het de beurt aan de nieuwe vissen. De showa van Momotaro, de kohaku van Matsue en de showa van Dainishi maken vrijdag hun intrede.

Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Wat is dat toch mooi... zo'n machtig mooie grote Kigoi....En wat zal dat contrast in de vijver een pracht gezicht zijn. Heel veel plezier ermee!

ton on 21/02/2011 10:30

Ik sluit me bij Ton aan, wat een machtig beest is dat zeg! WOW!

Barrykoi on 21/02/2011 11:26

frans en ans veel koi plezier met julie nieuwe aanwinst.

theo on 21/02/2011 19:19

Ans en Frans,

wow, gaat de kigoi zijn rondjes maken bij jullie in de vijver. machtige vis, heb hem gezien toen hij net uit Japan kwam. machtige koi.

heel veel koiplezier ermee.

tot snel.

stephan on 21/02/2011 19:37

en Luc,

bedankt voor het filmpje. zo aan het zien gaat het haar goed.

stephan on 21/02/2011 19:38

Ze zijn waanzinnig mooi, zeker als je ze in de bowl ziet. Be Elle (da's BL mooi geschreven) imponeert, de showa charmeert.

Ans & Frans, heel veel plezier van deze koigrootheden!

Noëlle on 21/02/2011 19:54

De mooie grote collectie was nog niet groot genoeg zo te zien .
Dit is een kanjer , daar kan je niet langs kijken .
Als deze gaat paaien , dat zal het een en ander zijn .
Veel succes en koiplezier toegewenst

Marcel D on 21/02/2011 21:46

Beste Luc

dankjewel voor de update ziet er top uit.
ik probeer 12 maart bij je op bezoek te komen.

Hoop dat de tempratuur dan voldoende is gestegen in de vijver zodat ik haar meenemen kan.

mvg
auke

auke on 22/02/2011 18:11

Bedankt voor de fijne reactie's.
De vissen doen het erg goed, ze zwemmen rond of ze al jaren in de vijver zitten.
Is aangenaam om te zien.

Groetjes Frans en Ans

Frans en Ans on 22/02/2011 21:45