1ste Dainishi koiveiling

1ste Dainishi koiveilingDe 1ste Dainishi koiveiling is een feit. 30 November is de grote dag, en ik denk dat deze met spanning zal gevolgd worden.

De koi zijn dan ook quasi onbetaalbaar, maar genieten van al het moois dat ze aanbieden kan nog altijd geen kwaad. Het mooie aan de voorstelling van hun speciale koi is het feit dat ze er een filmpje bij hebben gedaan, met uitleg...(helaas onverstaanbaar...)

Ik ga trachten wat te bieden op enkelen vissen, en moesten jullie geroepen zijn om ook een bod te doen, laat het me weten, maar bedenk erbij dat het een serieus getal in yen moet zijn.

Toeval of niet, maar gisteren heb ik nog een filmpje van onze Gloriana op de website gezet, en neen, het was niet commercieel bedoeld, het is puur toeval....Maar vergelijk het sumi van de sansai koi van Dainishi die nu aangeboden worden maar eens met Gloriana. Ook de overeenkomsten qua bouw en body, misschien kan je er nog iets van leren.

De goshiki is fenomenaal, maar het zal slechts een natte droom blijven.Reacties

11 reacties tot nog toe

grappig zat een tijdje terug te denken aan ons bezoek bij Danischi in 2009 (door de filmpjes van Bram Rohaan op koiquest) en realiseerde mij dat bij mij niet bekend was dat Danichi net als momotaro of SFF veilingen gaf.

de aangeboden koi zien er goed uit en als toevoeging geven de filmpjes en uitleg een goed beeld, inderdaad jammer dat wij het niet kunnen verstaan.

ben benieuwd of je enkele koi te pakken kunt krijgen Luc. zal olaf aanwezig zijn bij de veiling?

Stephan on 23/11/2011 10:39

Wat me vooral opvalt is dat de nisai zo ver in het jaar, ook maar net of onder de 50 cm grens zijn.

Marc on 23/11/2011 11:13

Ik heb alle foto's bekeken en moet zeggen dat er vele zijn die je bij Momotaro niet op een veiling zult zien verschijnen. Zie er vrij veel met secundair hi, beschadigd of in ieder geval mindere kwaliteit beni en sommige zien er qua body ook niet veelbelovend uit. Uiteraard zijn de specials zeker het vermelden waard maar ik denk dat er een hoop nisai bij zitten die je voor een relatief normale prijs kunt aanschaffen.

Ton on 23/11/2011 12:16

Ton,

Sorry maar dit ben ik volledig met je oneens. De vissen zijn zeker qua body veel beter dan de momotaro's. ga bij momotaro eens op zoek naar sec hi en ingevallen body's. Dat is echt een veelvoud van wat je bij danichi ziet. hierbij zeg ik niet dat momo geen goede showa's laat zien. integendeel. het gemioddelde niveau van dainichi ligt alleen wel fors hoger hoor.

gr arie

arie on 23/11/2011 13:44

Ik ben het niet altijd eens met Arie Ton, alhoewel we de strijdbijl begraven hebben, maar nu moet ik hem toch even gelijkgeven. Of ze nu beter of niet beter zijn dan Momotaro, laat ik in het midden, maar ik heb toch een zwak voor deze showa. Ik ben bang dat er een normale prijs niet bij gaat zijn, maar we gaan proberen.

luc on 23/11/2011 15:48

Op 140 nisai zitten er natuurlijk altijd veel die vreselijk mooi en niet te betalen zullen zijn. Dat ben ik met jullie eens maar als ik de eerste 60 foto's bekijk en er zitten er 15 tussen met spotjes secundair hi... sorry maar dat heb ik op de foto's van de veiling en in live niet gezien. Niet op een veiling Arie... Dat er ook bij Momotaro veel zijn met secundair hi ben ik met je eens... Dat de body's van de meeste geweldig zijn klopt maar ik vind persoonlijk dat je op zo'n internationale veiling er voor moet zorgen dat er niets op je koi is aan te merken en dat heb ik wel... Maar dat is weer persoonlijk... Let wel als ze nu al spotjes secundair hi hebben dan wordt dat echt niet minder...

Ton on 23/11/2011 16:00

28 November,Momotaro,Shiro Showa .....das pas interresant!

jack on 23/11/2011 18:08

hoi ton,

mooi dat smaken verschillen toch? zou graag de gemiddelde verkoopprjs eens willen vergelijken. Gaat schrikken van het verschil vermoed ik.

Bij momotaro heb ik echt vele vissen gezien (bij de laatste veiling idd wat minder) die erge inval hadden in tweede deel body en zeer veel twijfelachtig beni én sashi/kiwa. Veel te breed, te rafelig etc. Bij momo zijn de lengtes vaak ook groter en dat kunnen (zeker) showa's gewoon lang niet altijd aan qua beni-ontwikkeling.

Dainichi is de absolute showa-koning!

arie on 23/11/2011 18:52

ik heb ze in het echt gezien Jack...allemaal in de voorbereiding....

interkoi on 23/11/2011 19:00

Lees ik liefde in deze opmerking?
Of worden we in de maling genomen,als ik sommige vissen hun bouw zie...

Gr.Jack.

jack on 23/11/2011 20:38

Laat het ons zo stellen Jack, dat er nog veel aan gewerkt moest worden om ze voor de show te laten stralen....Dat er inderdaad een paar prachtige exemplaren tussen zaten is niet te ontkennen.

luc on 24/11/2011 16:50