20 mei is voorbij.

20 mei is voorbij.Het kon niet beter verlopen. Ik denk dat ik me geen betere opendeurdag had kunnen wensen dan gisteren 20 mei.

Alles verliep precies zoals gepland, geen stress, geen geloop zoals een kieken zonder kop, maar gewoon met een 60-tal mensen genieten van de eerste zonnestralen, praten over koi, genieten van de barbeque, en bovenal het bekijken van onze vijversbewoners.

Het feestje was nog maar pas gedaan, of de lucht betrok, en de eerste druppels vielen neer. Het kon niet beter georkestreerd zijn, en met een goed gevoel, maar wel in de regen reed ik huiswaarts.

Tegen 12 uur kwamen de meeste mensen aan. Ieder had zijn aandeel meegebracht in het gebeuren. Hiervoor wil ik deze mensen toch nog even persoonlijk bedanken. Vooral Arjan met zijn Thaise saté scoorde hoge punten. Ik weet niet precies hoeveel hij er gemaakt had, maar ik denk toch wel een 150-tal, en dit met een overheerlijke satésaus. Ze viel bij veel mensen in de smaak, en ze waren dan ook volledig op.

De eerste gast weliswaar was Martin met zijn nieuwe auto, die hij graag aan zijn vrienden liet zien. Martin vergastte ons op een bak bier, (zonder leeggoed weliswaar), en enkele liters witte wijn. Noëlle had een zeer lekkere quiche gebakken, Stefan en Sjaak weten hoe ze moeten scoren met hun chodolade lekkernijen, Joyce en Stefan hadden een homemade zalmsalade verzorgd, en niet te vergeten het bruine bier van Ray. Mike bracht nog enkele taarten mee en ik denk dat ik hiermee iedereen opgenoemd heb die iets meegebracht hadden. Als ik iemand ben vergeten, vergeef het mij. Ook de bloemen werden met dank in ontvangst genomen.

Terwijl Ben zijn best deed om aan iedereen die het wou zijn uitleg te geven over de verschillende koi, kwam Rik en vader Patrick de koi ophalen die hij gewonnen had bij het topic op de koivrienden. Rik koos een Taniguchi kohaku en nam de prijs graag in ontvangst.

Het grootste succes was toch wel het bowlen van de showa van Remco en de Godan Sanke van Martin. Aangekocht als tosai 44 cm, werd deze nu, nog geen 4 jaar oud, toch 82,5 cm gemeten. Een buitengewone ontwikkeling van een prachtige showa die ik maar al te graag had laten zien op de show in Appeltern. Helaas kiest Remco er voor om dit niet te doen, en ik kan hem geen ongelijk geven.

En dan is er de bijzonder fraaie, 79,9 cm Godan Sanke met een ontwikkelingsperspectief die vele harten sneller zal doen kloppen in de toekomst. Wat een exclusieve koi is dit. Ik wil hier toch enkele punten benadrukken bij deze koi. De kwaliteit spet er vanaf, net zoals het opliggend fukurin dat bijzonder fraai is. Ze heeft, ondanks het zware transport, waarbij ze toch enkele kilo is kwijtgespeeld, een mooie lange body, die nog zeker niet vervet is. Ze moet eerst nog lengte maken, want we willen ze graag over de 90 cm laten doorgroeien, en laat ze dan maar body maken, maar WEL met behoud van kwaliteit. Het opkomende sumi wordt lakzwart, en haar totale uitstraling ontlokt aan vele mensen oh's en ah's...

Of ze mee naar Appeltern gaat is nog maar de vraag van de eigenaar. Samen met de 79 cm grote Shiro Utsuri zou het een koningskoppel zijn, maar ik begrijp het helemaal als ze lekker thuis blijft. We kunnen ze binnen 2 jaar nog altijd inzetten.

We hebben vele koi gebowld en ik kan nog een heel verhaal schrijven over deze fijne dag, maar beter is het om de reeks foto's te bekijken, en de bijhorende 20 filmpjes, dan kan je zien dat bijna alle mensen genoten hebben.

Als afsluiter wil ik toch een persoonlijk bedankwoordje richten tot mijn vrouw, die er altijd is als ze er moet zijn, mijn zus Ann, die me altijd zal helpen, haar man Marino die voor de bbq heeft gezorgd, Arjan voor de helpende hand bij de bbq, Ben voor zijn altijd optimistische uitleg over koi, zijn vrouw Rini voor een helpende hand, en mijn kleinkinderen voor wat ze zijn...

Misschien tot volgend jaar...

Opendeurdagen 1
Opendeurdagen 2
Opendeurdagen 3
Opendeurdagen 4
Opendeurdagen 5
Opendeurdagen 6
Opendeurdagen 7
Opendeurdagen 8
Opendeurdagen 9
Opendeurdagen 10
Opendeurdagen 11
Opendeurdagen 12
Opendeurdagen 13
Opendeurdagen 14
Opendeurdagen 15
Opendeurdagen 16
Opendeurdagen 17
Opendeurdagen 18
Opendeurdagen 19
Opendeurdagen 20

Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

Wat een heerlijke dag idd Luc. Het waren een 150 tal saté idd, helemaal schoon op! Dit beschouw ik dan maar als een groot compliment!

De 2 jumbo's in spé zwemmen reeds rond in hun nieuwe verblijf en
de plantjes van Ray gaan vanavond even in de schoonmaak om te ontdoen van de klei waar ze in staan. Noélle heeft nog watermunt en Gele lis meegenomen bij mij uit de bak. Een prachtige manier om elkaar zo te kunnen helpen.

Al met al wil ik ook iedereen bedanken die deze dag tot een suc6 hebben gemaakt. Het was erg plezant om als "nieuweling" zo te worden opgenomen in een groep van heerlijke mensen!!!!

Arjan on 21/05/2012 08:53

Ton, jij werd gemist...

luc on 21/05/2012 08:55

oh ja, je taarten ook :)....

luc on 21/05/2012 08:57

Hai luitjes,
Spijtig dat het lichaam het even opgaf gisteren maar dan moet ik maar niet meer doen of ik 25 jaar ben :-), maar de plantenfilter loopt geweldig! Dat dan weer wel.....
Op de foto's te zien hebben jullie weer een fijne dag gehad en daar gaat het om! In Appeltern ben ik er zeker en dan moeten we maar kijken of we iets met taart daar kunnen regelen!
@Martin Mooie bolide maar hoe moet het nu met die Jumbo dozen? Passen die nog wel achterin?
@Luc De boze mails zijn al richting de leverancier.. afhankelijk van de afwikelling maak ik nog wel bekend wie het zijn!

Ton on 21/05/2012 09:22

Het was echt een super leuke en leerzame dag! Heb echt veel lieve mensen ontmoet die de zelfde mooie hobby hebben en dat is dan ook heel erg leuk om mee te praten!
Het weer was ook fantastisch! Je krijgt wat je verdient he Luc..
Ook was het super om Rinie dan eindelijk eens "live"te ontmoeten en met hem gesproken te hebben!
Ik wil graag iedereen bedanken die deze mooie dag heeft mogelijk gemaakt vooral ook Luc en zijn vrouw.
Ben bedankt voor alle wijze raad die je gegeven hebt.. vond het erg gezellig!
Rinie ik ga snel aan je boek beginnen ben er gister al meteen aan begonnen kan er met me ogen niet vanaf blijven!
Iedereen nogmaals bedankt het was leuk jullie allemaal ontmoet te hebben en mischien tot over een paar weken in Apeltern!

Groetjes Linda en Frank

Linda on 21/05/2012 10:22

zag er precies weer een leuke boel,spijtig genoeg kon ik niet komen wegens ziekte

rudy on 21/05/2012 17:10

Is Martin een beetje braaf geweest?

johan on 21/05/2012 20:06

Het was gewoon een top dag,kan niet anders zeggen.
Arjan,de kipsate helemaal goed. Volgend jaar weer ?

En dan Martin, strakke bak en eigenaar van een paar toppers....geluksvogel.
Draait de Clarity al...?

Ben en Riny,ze kunnen je zoveel leren!
Net als Mike met zijn praat over Probites,Belgie probeer het eens!

Blijft een aparte belevenis zoveel Koikichi bij elkaar,net familie!

Luc,en de dames BEDANKT!

Gr.Jack.

jack on 21/05/2012 21:49

@jack, indien we volgend jaar allemaal weer een steentje bijdragen voor de opendag 2013 zullen wij (Charlotte, Arjan) de sate prepareren!

Arjan on 21/05/2012 22:22

met veel plezier gedaan het was een leuke dag en gelukkig was het zonneke van de partij...

ann on 22/05/2012 07:55

Het was een geweldige middag. Weer veel geleerd van de ervaren mensen.

Wat me toch wel opvalt is dat vrijwel iedereen wel "problemen" heeft met zijn vissen. Het hoort schijnbaar bij deze hobby jammer want het zijn toch zo'n mooie beestjes.

De sanke van Martin is echt een groei kanon, dit is het voorbeeld van een koi met groei potentie. Deze vis heeft echt alle kenmerken om uit te groeien tot zeer grote vis. En dat dan ook nog in extreem goede kwaliteit pffff. Ben er serieuz jaloers op !

Ray on 22/05/2012 11:12

Beter laat dan nooit: nog eens bedankt Luc en medestanders, voor de lekkere bbq en de gezellige dag, mede mogelijk gemaakt door de vloeibare inhoud van de bak Jupiler, niet door het leeggoed :-).

@ Ton: het gaat hier in de eerste plaats wel om een fun car hé, niet om een koi car. En die jumbo dozen, die passen nog wel vlot in mijn Honda dieselstoof (te koop, zie www.kapaza.be).

@ Johan: ik ben zelden braaf, maar deze keer heb ik die Nederlanders proberen te paaien met Jupiler, wat mij kennelijk aardig gelukt is :-).

@ Jack: de Clarity Proteine skimmer draait voorlopig alleen nog maar in m'n dromen. Met die nieuwe strakke bak en die twee (koi)toppers heb ik geen geld meer om hiervoor een extra pomp te kopen (en de okkazie Lifetech pomp die ik verleden jaar van Luc gekocht had liet het na drie weken al afweten, niet abnormaal, de garantie was immers net voorbij).

@ Ray: bedankt voor het sanke-compliment, jij doet mij tenminste de tranen in de ogen krijgen . . . :-)

Martin on 24/05/2012 00:19