3 Toppers in Arendonk.

3 Toppers in Arendonk.Zondag was het rustdag en had ik tijd om enkele koi te bowlen, te bekijken en even op film vast te leggen.

Verstandig is, om eerst even de filmpjes rustig te bekijken:

De sanke uit de Ryu bloedlijn
De neus uit de Shiro x Mako bloedlijn
De hi showa uit de Shiro x Mako bloedlijn

Alle drie deze koi schrijf ik een waardevol toekomstbeeld voor. Het zijn nisai en ze zijn gekocht op de veiling van Momotaro verleden jaar. De showa komen uit een fantastische moeder, die ik persoonlijk verschillende keren live heb gezien en waar ik nog altijd een groot zwak voor heb. Dit gekruist met een mannelijke Mako is eigenlijk synoniem voor succes.
Je ziet ze op deze foto helemaal onderaan rechts.

Wat mij vooral interesseert aan de hi showa, is het toekomstbeeld dat ik graag zou zien wat betreft het patroon. Als het shiroji opkomt door het groeien van de koi, kan er een machtig kleurenpallet ontstaan van sumi, shiroji en beni die in perfecte balans zijn. De koi is nog niet gefinished, maar zal vermoedelijk geen grote metamorphose meer ondergaan, dit in tegenstelling tot de neus. Deze is qua body steviger en zal ongetwijfeld groter worden. De lengte van het hoofd doet vermoeden dat hier nog serieus wat lengtegroei te verwachten is. Het patroon is spannend en tegelijkertijd toch gedeeltelijk voorspelbaar. Hier zie je nog niet wat het eindbeeld zal zijn.

De sanke is uit de welbekende Ryu bloedlijn. Zelden een sanke gezien met deze huidkwaleit en body. Het beni is om van te snoepen en zelfs het patroon is meer dan bevredigend. Met het opkomende atarashi sumi, geëtaleerd in het wit, tegen het beni, wat kan je nog meer verwachten. De moeder is op dit ogenblik een niet te onderschatten 102 cm groot, de perfecte genenmix.

Deze koi ga ik in de maand februari in promotie zetten. Voor de beloftevolle koiliefhebber waar kwaliteit voor de toekomst een rol speelt, kan ik niet anders zeggen dan dat hier een sympathieke kans wordt geboden om HQ nisai aan te kopen.

Ik ga niet zeggen wat de promotie is. Als je interesse hebt in één van de koi, stuur me dan een mail en ik stuur je de promotieprijs op. Na februari worden ze op hun normale prijs gezet.

Ik ga ook nog uitleggen waarom ik deze koi in promotie zet. Het is gewoon zonde om ze bij mij te laten zitten. Deze koi hebben behoefte aan rust, een goede vijver en goede begeleiding. Ik hoop dan ook op een goed tehuis voor deze koi.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Wat heb een mooie manier om (een deel van) de zondag door te brengen...

Filmpjes mogen maken van zulke koi. Ik had ook al een filmpje gezien van Amaya, van Matthijs.

De hi-showa vind ik naast alles wat ie 'gewoon' nog te bieden heeft, enorm interessant juist door zijn hi-zijn. Blijft dat zo of gaat dat veranderen?, da's inderdaad de grootste vraag.

Toch vind ik de sanke het spannendst. Alles klopt, maar sanke... De meest lastige variëteit om te voorspellen. En daarmee meteen het spannendst van de drie, wat voor mij deze koi het interessantst maakt.

De neus is juist weer interessant voor diegenen die op menwares vallen (ik denk terug aan de reacties op Helena).

Mooie gedachte ook, om ze in promotie te zetten om ze dat te kunnen geven wat deze koi het best kunnen gebruiken: een rustige, eigen plek voor een goede ontwikkeling.

Toch wil ik daarbij wel een opmerking maken: Interkoi Arendonk heeft al meermalen bewezen heel goede resultaten met een koi te kunnen behalen, in de eigen vijvers. Tuurlijk hoop ik dat deze koi snel verkocht zullen zijn, maar ik vind dit verdekte compliment wel op zijn plaats...


Noëlle on 01/02/2011 09:52

Kan een heel verhaal op gaan hangen over deze drie toppers.
Luc,mag ik de Sanke in termijnen betalen?
Ben bankroet na de verbouwing.........

Gr.Jack

jack on 01/02/2011 11:28

Mooie vissen, wat mij opvalt is dat U altijd bewerkte foto's plaatst, waardoor de echte kwaliteit moeilijk te beoordelen is. waarom?

Mark on 01/02/2011 22:27

Ik heb deze koi live gezien zondag morgen echt drie super mooie koi.
Waarvan de hi showa onze favoriet is. De filmpjes geven aardig de realiteit van de koi. Alleen moet je deze eigenlijk live in de bowl zien dan zijn ze nog veel beter.

Grt Stefan

stefan on 01/02/2011 23:18

Dag mark. Zou het een optie zijn om de filmpjes te bekijken die ik er speciaal bij opzet ? Die kan je niet bewerken, en geven zij de vissen weer zoals ze zijn. Dan hoef je je ook niet druk te maken om de zogenaamde bewerkte foto"s.

Verstandig is het ook om dit soort vissen live te bekijken, want daar zijn ze te duur voor.

Om je toch iets duidelijk proberen te maken Mark, heb ik hier de originele foto opgeladen, zodat je kan zien wat er aan de foto bewerkt is. Buiten het weghalen van de lichtinval, zul je niet veel verschil zien. Je zult misschien begrijpen, dat het weghalen van de lichtinval toch een betere weergave is van de koi als je deze vergelijkt met het speciaal bijgevoegde filmpje.

Laat het je ook duidelijk zijn, dat je de kwaliteit van een koi niet kan herkennen aan een foto, noch een filmpje, maar dat wij je graag uitleggen waarom een HQ koi als dusdanig kan beoordeelt worden.

luc on 02/02/2011 06:24