375 koi op de R-collectie bij Narita.

375 koi op de R-collectie bij Narita.Ieder jaar een belangrijk evenement dat door de ganse koiwereld wordt opgevolgd. In dit overzicht vind je de 375 koi die op 9 december zullen aangeboden worden bij Narita.

Wij, Ben en ik dus, zullen beiden aanwezig zijn om de koi te bekijken en voor bepaalde klanten te keuren.

Ik weet dat een aantal mensen zich weer druk gaan maken over de prijzen, stoor je er niet aan. Ik heb ik geen vat op de prijzen. De vraag is er, en dan is er ook de verkoop. De enige die dit soort koi aanbied is Narita en daar moeten wij ons naar schikken.

Het is in ieder geval een machtig concept met zowat het beste wat er op de markt te krijgen is in Japan, geselecteerd door de meester himself. Verkijk je niet op de duurste koi, er zitten ook goedkopere koi tussen op het einde van het verhaal.

Prijs en kwaliteit is een combinatie die je moet begrijpen, en je moet bedenken dat je met een portemonnee voor een VW golf, geen Ferrari kan aankopen. En daar is in mijn ogen niets mis mee…

Lees goed tussen de lijntjes, alles staat goed vermeld wat betreft de kosten, de mudpond fee en andere zaken, dus de kleine lettertjes goed lezen als je uit de R-Collectie een koi wil kopen.

Je zult begrijpen dat dit de blote prijs is, want bovenop deze prijs komen er nog een aantal kosten, afhankelijk van de koi die je wenst te kopen. Heb je interesse, geef me dan een seintje en ik bereken je de kosten voor zodat je weet wat je bij benadering kwijt bent.

Het zou geweldig zijn natuurlijk als ik iemand vond die één van de toppers wil kopen, maar ik vrees dat dit een moeilijke bevalling zal zijn. Oh ja, als je de cijfertjes niet begrijpt, het getal delen door ± 127 op dit moment, dan weet je de europrijs.

Een utopische gedachte is om een groep samen te stellen die een soort aandelen hebben in deze koi. Neem nu 65 mensen die 1000 euro willen betalen voor koi nummer 1, of 13 mensen die 5000 euro willen samenleggen…ach ja dromen mag, het kan geen kwaad. Een optie misschien is 65 000 mensen voor 1 euro…alles wel zonder BTW wel te verstaan….

Als je echter een koi zoals nummer één ziet zitten inclusief 3 jaar Azukari, dan heb je wel een koi waar je ambitie mee kan hebben, geloof me…dat zijn koi die proberen te gaan voor het allerhoogste…en Narita is is de tussenpersoon die je zal begeleiden…

Dus wees mild in je commentaren en accepteer het feit dat er ook nog een andere wereld bestaat. Wij zullen het geluk hebben om enkel te mogen kijken naar deze wonderen van de natuur….en genieten zullen we.

Nadien zullen we ook nog de veiling van Momotaro bijwonen en de veiling van Sakai. Het aanbod van Momotaro vind ik geweldig, maar zelf kan ik momenteel weinig aankopen. Ik heb mijn eieren in de vorige Japanreis gelegd, maar wil hier en daar toch nog een een koi meepikken.

Het is echter de bedoeling dat je zelf doorgeeft op welke koi je een bod wil doen. Aan de rechterzijde vind je de link naar de veilingsites. Informeer je als je een bod wil doen op één van de deelnemende koi.

TENSLOTTE
DENK ERAAN….IK BEN MORGEN NIET AANWEZIG.

Meer afbeeldingen

Reacties