Aanleg van zonnepanelen.

Aanleg van zonnepanelen.Ondertussen is Interkoi ook begonnen met de aanleg van zonnepanelen. Energie verbruik langs de ene zijde, maar energie bewust langs de andere zijde.

Dat interkoi van de mogelijkheden gebruik maakt, kan enkel met een vooruitziende blik gebeuren. Op dit ogenblik wordt de bestaande hal van 13 x 30 m. volgebouwd met zonnecollectoren. Deze zullen via de warmte van de zon ± 10 000 Kw per jaar kunnen opwekken, wat dan weer afgestaan wordt aan het opwarmen van de vijvers.

Hoe het principe werkt is me niet geheel duidelijk, maar we zijn blij om toch mee te kunnen werken aan het groene energiebeleid. Wat me opviel was dat het werk gedaan werd door Tjechische mensen, en op de vraag van mij waarom, was er maar 1 antwoord: er zijn hier geen mensen te vinden die de arbeid willen doen. Tja, wat kan ik hierop antwoorden. Ik ben zelf heel mijn leven zelfstandige geweest, en niets doen staat niet in mijn woordenboek. Gisteren heb ik toevallig in de namiddag wat rust genomen en gewoon eens niets gedaan. Nadien voel ik me schuldig omdat ik zo "lui" geweest ben.

Ik hoop in ieder geval dat het systeem goed gaat werken. Van boven op het dak gezien leverde het ook weer even wat fraaie beelden op van de bestaande interkoi infrastructuur.

Meer afbeeldingen

Reacties

1 reactie tot nog toe

Goed bezig Luc,
Dat is een slimme investering.Die zon brand toch he!
Hopelijk geen problemen,en lachend die 10000 Kw pakken.

gr.Jack

jack on 19/10/2009 13:54