Achterstallige informatie deel 1

Achterstallige informatie deel 1De reis was zwaar, de dagen lang, de nachten kort, maar hier toch even de achterstand inhalen.

We beginnen eventjes bij Takigawa San, waar we in eerste instantie eigenlijk geen vissen konden vinden, buiten enkele prachtige kohaku die hij had laten opgroeien bij een vriend, en die qua body er heel goed uitzagen met een prachtig patroon. Mijn voorstel werd echter niet aanvaard, want zij hebben geen benul van de hoge koers, en blijven gewoon hun yennetjes vragen. Ze krijgen de vissen toch verkocht, punt andere lijn. Mijn laatste voorstel bleek hem echter toch te bevallen, maar hij vroeg even bedenktijd.

Ondertussen vroegen wij hem om even naar zijn tategoi huis te gaan, waar we onze showa met de naam “Wolverine” zouden kunnen spotten, maar deze was nog niet uit zijn luxe verblijf gehaald. Ze waren juist bezig om het water uit de mudpond te laten, en dat duurt enkele dagen vooraleer dit klaar is. Spijtig voor de eigenaar, maar het is niet anders. Ik wil je wel laten meegenieten van wat filmpjes van deze toch wel bijzonder mooie super mudpond.

Mudpond Takigawa-01
Mudpond Takigawa-02
Mudpond Takigawa-03

Daar gekomen viel ons oog onmiddellijk op een wel bijzondere koi, waar we samen met Takigawa san een naam voor gezocht hebben. Uiteindelijk belanden we op sora-utsuri, omdat ze een utsuri achtig patroon had, met een soragoi achtige uitstraling. Er is geen enkele foto of film die deze koi recht aandoet. Deze moet je in het echt zien, en dan weet je pas wat echte liefde inhoud.

Na deze etage gedaan te hebben, gingen we nog een etage hoger, of naar zijn tategoi huis op het hoogste niveau. Kwijl, kwijl, dit is wat we graag hebben, maar meestal onhaalbaar, buiten de aankoop van een topshowa met de naam "Wolverine", een afstammeling van Popeye uit de Sakai bloedlijn, waar zelfs Joachim van t'Viske ons proficiat voor wenste, want deze vond hij ook geweldig mooi. Takigawa San bracht even zijn persoonlijke tategoi naar boven, en de enige reden waarom dit zijn tategoi was, was puur de huidkwaliteit. Deze was enorm goed, en de koi die hieruit komen kunnen dit gewoon verder doorerven. De bouw speelt uiteraard een rol, maar deze moet toch al aanwezig zijn, anders zou het geen tategoi zijn. Hier is het filmpje en oordeel zelf.

Ondertussen was Takigawa san in een goed humeur gekomen en bleef hij volop uitleggen hoe hij de tategoi in het algemeen zag. Ik wil wel even aanstippen dat Takigawa san een heel beminnelijk persoon is, die graag met je praat, altijd vriendelijk is, maar bovenal zo eerlijk als goud.

Oei, wat zien we daar….dat moeten we eens van dichterbij bekijken. Een maruten kohaku waar je even door moest kijken, omdat hij slechts 2 dagen uit de mudpond was. Hierdoor waren zijn vinnen lichtjes geïrriteerd, en bovendien was zijn sashi nog niet van opperste kwaliteit. Duidelijk was al wel te zien, dat dit al aan het inklaren was. Tijd is zijn beste bondgenoot. We lieten niet te vlug merken dat dit onze vis zou worden, en lieten anderen de revue passeren, totdat ik Brian de opdracht gaf om even over deze maruten kohaku te praten. Soms zijn er koi die eerst in de lengte groeien om daarna body te maken. Er zijn ook koi die alleen maar body maken, maar nooit de mooie lengtegroei zullen halen. Zo heel af en toe kom je een koi tegen die dit beide doet….dit is er zo een. Een koi met een pracht van een body, de nodige lengtegroei, en laat haar dan ook nog een ontzettend goede huidkwaliteit hebben en een degelijk patroon. Met andere woorden: een pracht van een koi, een jumbo in wording. Deze moest van ons worden, en dat is hij dan ook geworden.

Verwacht geen spetterende foto’s of filmpjes van deze 70 cm sansai, maar voor de mensen die iets verder in de koihobby zitten, één van de mooiste toekomst kohaku die je maar te zien zult krijgen. Vergeet wel niet naar het prachtige, zuivere en edele hoofd van onze nieuwe aanwinst te kijken, haar naam wordt Virgin. Zij zal nog 3 jaar verder blijven groeien in deze mudpond, en wij hopen met zijn allen, dat deze een stuk boven de 90 cm zal worden.

Virgin-01
Virgin-01

Met een voldaan gevoel namen we afscheid van Takigawa San. Toen moesten we op zoek naar Taneguchi, die langs de andere kant van de berg woonde. We namen een shortcut, waarvan we jullie laten meegenieten via 2 filmpjes, zodat jullie het binnenland ook kunnen bewonderen. De ontmoeting met Taniguchi is voor een volgend nieuwsitem, anders wordt dit te lang.

Shortcut-01
Shortcut-02Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Prachtige reportage weeral, en vooral ook spannend en opwindend wat betreft de filmpjes van de mooie Takigawa mudpond, waarin we toch al een glimp hebben kunnen opvangen van onze topshowa Wolverine. Ben hoogst benieuwd hoe ze er heel binnenkort uit zal komen, en om ze live te kunnen aanschouwen als ze binnen afzienbare tijd (hopelijk veilig) naar Arendonk komt.

Ook hier nog een prachtige kohaku met hoog potentieel aangekocht, Luc. Mooi zo!

Mr. Nobody on 24/10/2010 16:51

ik heb er weer van genoten ben ook zeer benieuwt naar de showa en wat een dijk van een kohaku doet me aan een visje in arendonk denken

Dennis on 24/10/2010 20:25

Vorige jaar met eigen ogen kunnen genieten van deze prachtig gelegen mudpound. alles de gehele aankleding rondom deze mudpound ademt perfectie uit bij deze kweker Takigawa.

zeer vriendelijke man ook. je hebt hier goede zaken gedaan luc en bij elkaar toch enkele serieuze grote koi aangekocht.

keek erg uit naar de nieuwsitems. nu worden we verwend met 3 nieuwsitems.

stephan on 24/10/2010 21:03

Ik ben ook benieuwd naar Wolverine ! :) Is er beeldmateriaal van ?

Jeroen on 24/10/2010 22:37

@ Jeroen,

Voorlopig spijtig genoeg geen close-up beeldmateriaal van Wolverine, gezien ze nog in de (luxe) mudpond van Takigawa zat, zoals ten overvloede blijkt uit de filmpjes van deze fraaie mudpond. Voor zover ik begrepen heb: binnen enkele dagen, als ze eenmaal uit de mudpond is, zullen er foto's en een filmpje gemaakt worden door Brian, en zullen we hier een update krijgen.
Heb er alvast een goed gevoel bij dat ze goed ontwikkeld zal zijn. Wait and see . . . ze komt dit najaar hoe dan ook naar Arendonk.

Mr. Nobody on 24/10/2010 23:48

Dank u Nobody :)

Jeroen on 25/10/2010 21:08