Achterstallige informatie deel 2

Achterstallige informatie deel 2Nu is Taniguchi eventjes aan de beurt. Minder bekend in onze contreien, maar des te meer in Japan, en op dit ogenblik volgens ons gevoel “the coming man”

Eigenlijk was het niet de bedoeling om koi aan te kopen, maar zou het enkel een kennismaking worden met hem. Bij het zien van zijn kwaliteit, gaat het bloed toch stromen waar het niet gaan kan, en is het bijna onmogelijk om deze man ongemoeid te laten.

De nisai en de sansai en de oyakoi en alles rondom straalde kwaliteit uit. We hebben zelden deze kohaku met een schitterend hi, hoge huidkwaliteit, goede kiwa en sashi zien rondzwemmen, en de patronen waren speels en voor iedereen geschikt.

Zijn oyakoi zijn bloedlijnen uit Matsu, Momotaro en Sakai. Achteraf werd ons toevallig duidelijk dat ook Momotaro en andere kwekers de kohaku van Tanaguchi gebruiken om hun offspring te verbeteren. Dit verandert natuurlijk het hele verhaal. We wisten dit toen nog niet, maar we konden het al wel proeven aan datgene wat we zagen.

Belangrijk is om een gevoel te krijgen met de kweker. Daarom ook het spel met de tosai. Wij hebben de nisai gezien die hieruit komen, en wij beloven jullie dat je hier zeker geen spijt van zult hebben, wil je deze aankopen. Ik raad iedereen ten sterkste aan om één van deze kohaku aan te kopen. Patroon is een persoonlijke keuze, maar bij de selectie is goed gelet op huidkwaliteit en patroon. Wij zijn bijna zeker dat technisch 99% in orde is.

Toen we een blik wierpen op de sansai en yonsai, werden we gegrepen bij de aanblik van een moviestar, de yondan kohaku, waar ik verder geen woorden aan ga verspillen. Hij kost uiteraard geld, maar is zeker niet duur. Zien jullie wat wij zien ? Er is bovendien door het oog ook geen enkel foutje op aan te merken. Kijk, huiver en geniet.

We hebben besloten om met Taniguchi een klein verbond te sluiten, waardoor afspraken werden gemaakt om op rustige manier een toekomstige samenwerking op te bouwen. Hij zal dus ook regelmatig deel gaan uitmaken van het interkoi gebeuren.

Hier nog een paar filmpjes van zijn koi:
Taniguchi-een ouderkoi
Taniguchi-nog een ouderkoi
Taniguchi-mannelijke ouderkoi
Taniguchi


Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

ten tijde dat de koi aangeboden werden van deze voor mij nieuwe kweker. direct even verder gezocht naar informatie via google. wat me opviel en nu ook weer zie is dat deze kweker het netjes voor elkaar heeft. ziet er verzorgt uit.

het wil toch wel wat zeggen dat hij ouderdieren gebruikt van de grote kwekers in Japan en dat deze kwekers weer koi overnemen van hem.

qua toekomstperspectief hebben we direct een goede indicatie met de aangekochte Yondan kohaku. een plaatje!

Luc, heb je nog meer info omtrent bloedlijnen van deze kweker en kweekt hij voornamelijk go-sanke?

ben benieuwd naar de evaluatie van de aangekochte tosai.

stephan on 24/10/2010 21:09

Ziet er zeker niet verkeerd uit bij die kweker.

En die yondan kohaku is echt een plaatje zeg!!

barrykoi on 25/10/2010 11:01