Adieu, auf wiedersehen.

Adieu, auf wiedersehen.Afscheid nemen van koi die je al langer hebt, blijft een speciaal gevoel, maar het kan gewoon niet anders.
De eerste koi gingen al snel de deur uit.

Han was er als de kippen bij om zijn jumbo's te selecteren. Het blijft de moeite om naar mooie vissen te kijken, je wordt het gewoon niet moe. Men zou eens een onderzoek moeten doen naar de reden waarom koi zo attractief zijn voor de mensen. Hoe je het ook draait of keert, men blijft constant gefascineerd door de aanblik van deze vissen.
De keuze van Han

Rob en Nico kwamen van Arnemuiden om een kijkje te komen nemen, en lieten zich verleiden door enkele kohaku. Plezierig om te zien is het feit dat ze het zelfs in onze vijvers goed tot ontwikkeling komen, ondanks de bijhorende stress. De getoonde vissen in de filmpjes werden allen als tosai uitgeselecteerd, en zoals je kan zien zijn het nu flinke vissen geworden. (55-60 cm) De hoshikin kohaku met het speciale hi patroon over het linkse oog beviel hen wel, en trok aan het langste eind.

Beide Taniguchi kohaku, waaronder de beloftevolle vierstapper zijn eyecatchers eerste klas. Taniguchi is toch een kweker die enorm goede kohaku kan kweken, en ons volop blijft interesseren. De ontwikkeling van deze kohaku blijft zeer positief.

kohaku Taniguchi en Hoshikin
kohaku Yamamatsu en Hoshikin

De impressionante kohaku van Yamamatsu, een kohaku die als 25 cm grote tosai is binnengekomen, (kohaku met de 2 bollen op de rug) is niet verkocht, maar de twijfel bij de Rob en Nico was groot. Persoonlijk vond ik het niet zo erg, want het blijft een lust om ernaar te kijken.

Om de één of andere reden verwacht ik veel volk vandaag. Ik zal me dan ook maar klaarmaken om mijn beste beentje voor te zetten.


Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Succes dit weekend luc, maar dat zal niet zo'n probleem zijn lijkt mij met die grandioze aanbiedingen.

Gerry on 08/09/2012 08:11

Een streling om naar te kijken,zoveel moois.als ze nu niet buitenvliegen weet ik het niet meer.

Johan on 08/09/2012 08:36

Hele mooie koi Luc waar ik een zeer zwak voor heb. de keuze van Han vindt ik super! @ Han, een naam die hier bij ons niet te kennen is! Ik ken maar ènen Han en dat is Han Solo uit de starwars films van vroeger gespeeld door Harrison Ford!
Taneguchi en hoshikin koi vindt ik super!
Succes met de verkoop Luc, Ben en Rini! Geniet van het mooie weder...

kurt on 08/09/2012 10:41

Hallo Luc,

Zo zie je maar dat er nog meer de weg van Arnemuiden naar Arendonk weten te vinden.
Heel mooie Kohaku's zijn dat
Ik wens de eigenaren er veel plezier mee
Groeten uit een zonnig Arnemuiden

Jent on 08/09/2012 11:08