Af en toe wat promotie kan geen kwaad.

Af en toe wat promotie kan geen kwaad.Het is soms heel moeilijk om koi goed in te schatten naar waarde. De waarde die ik aan koi moet geven is een combinatie tussen kwaliteit, prijs en verkoopspotentieel.

Een koi kopen die goed is, maar die verkooptechnisch niet in de markt ligt, blijft iets, wat vrij moeilijk ligt. Ik probeer altijd koi te kopen die voldoen aan de kwaliteitsnormen, maar die tevens ook voldoen aan de verkoopsnormen, anders kan je niet overleven in deze harde koibusiness.

Bij sommige echter moet ik mijn eigen gevoel de bovenhand geven en toch een koi kopen waarvan ik weet dat hij moeilijker zal te verkopen zijn. Ik zal proberen een voorbeeld te geven. Deze sanke van Momotaro is volgens mij één van de beste koi die ik aangekocht heb, maar ik wist vooraf dat ik deze moeilijk zou kunnen verkopen. Het probleem bij deze koi is het patroon dat op dit moment niet populair is. De kwaliteit echter van deze koi, is van bijzonder hoge klasse, daar is Daisuke het zelfs mee eens.

Nu wil ik daar geen discussie over voeren, want dat heeft geen enkel nut, maar hou deze toch maar in de gaten als ze 80 cm zal zijn. Zo zijn er nog enkele andere koi die hetzelfde fenomeen vertonen.

Eén van deze koi die op ons een geweldige indruk heeft nagelaten is deze kindai ginrin showa. Het waauw effect was hier bij ons zeker van toepassing, tenminste bij mij en Matthijs. Het was een kolos van een showa met een uitstraling die niets te wensen overliet. 66 cm pure dynamiek en kracht. Ik heb lang getwijfeld en lang onderhandeld om deze showa aan te kopen, want ik wist dat ze moeilijk in de markt zou liggen.

Toch haalt het gevoel het hier van de commerciële bedenking, en heb ik achteraf toch besloten om deze aan te kopen. Zo heb ik er nog wel een paar aangekocht, die ik zelfs achter de hand heb gehouden, en nog niet op de site heb gezet. Het zijn koi die het moeten maken als ze éénmaal in Arendonk rondzwemmen., en je totaal van de kaart brengen als je ze "in the flesh " ziet.

Goedkoop zijn deze koi niet, maar betaalbaar wel. Wie zich wil laten verleiden om toch een kindai ginrin showa aan te kopen, die bovendien nog veel in petto heeft voor de toekomst, dan kan je me altijd contacteren. Ik hou ervan, Matthijs houdt er ook van, Polleke weet ik niet, maar is er iemand daar in het onbekende die er ook van houdt ?

Reacties

5 reacties tot nog toe

beest van n showa!!!!
de kleuren zijn erg goed. mooi wit. erg goed oranje rood voor de toekomst.en laat het zwart mooi komen op die witte plaat!
mooi ginrin! erg goede huid!
als deze de 80 cm aan tikt ,is ze breder als menig chagoi!
ik zou er bijna over nadenken om weer gekleurde kois te kopen!
en ja ik hield van kindai...........

pascal on 27/03/2014 10:21

Ooit zo een brede ginrin showa ( geen kindai, meer sumi en hi) in het echt gezien van 86 cm. Ik kan je garanderen: indrukwekkend.
Een ginrin showa met potentieel mag gerust in mijn vijver, maar dan liever geen kindai.

willy on 27/03/2014 12:37

Benieuwd wat de andere speciale Koi dan zijn...

jack on 27/03/2014 13:13

Als je deze ginrin ziet sla je steil achterover... Wat een bodyshape... Geen vis maar een machine... BEUL VAN EEN KOI!

Matthijs on 27/03/2014 15:15

Haha Matthijs dat antwoord is duidelijk ,ik begrijp volledig dat er iemand op deze koi valt maar ik heb toch een voorkeur voor een iets slankere body op die leeftijd/grootte .Maar dat wil niet zeggen dat deze koi minder goed is ,het is gewoon een andere bouw en het zegt ook niets over de uiteindelijke lengte/groei dus ....het is een zeer stevige vrouw euuu KOI ;)

paul on 27/03/2014 17:17