Alle drie koi van u Luc!

Alle drie koi van u Luc!Dit was de aanhef van de mail die ik gisteren mocht ontvangen. Mijn dag kon nadien niet meer stuk.

Ik herkende de koi onmiddellijk. De showa komt uit de selectie van december 2009, een selectie, waar ik onlangs nog enkele koi uit heb gepresenteerd. Het was in de beginperiode van Ben's Bakje, en als ik me niet vergis het tweede seizoen van de groeivijver.

Het neuzeke was een heel opvallende showa, waar ik lang voor gezorgd heb. De showa waren uit de nieuwe Mako bloedlijn, en het was ook een koi die qua karakter een pluspunt kreeg.

Bekijk haar nu maar eens in al haar glorie: De Mako showa 912055= 68 cm. Ik krijg er kippevel van als ik het nu zie, zo mooi. De code verraad dat ze in december 2009 (geboren juni 2009) naar Arendonk is gekomen. Op de tweede foto zie je de koi toen Auke ze op kwam halen. Het was een stralende dag, en Auke had een fles champagne meegebracht, die we toen soldaat hebben gemaakt.

Als tweede koi zie je deze Oshiba Shigure, toendertijd een heel gewoon visje. De codenummer is mij niet meer bekend, maar ik herken haar nog zeker en vast. De ochiba nr onbekend = 67 cm. Het patroon verraad hem. Als ze 67 cm is, heeft hij het onverwacht super gedaan. Ze had geen voorgeschiedenis, en zo zie je maar dat je als gewoon koitje ook kan scoren. Als ik me niet vergis was het ding maar een 20 cm toen Auke ze kocht.

De karashigoi nr onbekend= 72 cm, is de laatste in het rijtje. Ik kan het me nog vaag herinneren, maar niet meer dan dat helaas, en dat gebeurt me zelden. Normaal kan ik bijna iedere koi thuisbrengen, of kan ik info opzoeken als ik de codenummers ken. Mijn bibliotheek is vrij uitgebreid en ik kan veel info terugvinden, maar ik heb de codenummers nodig.

Ik kan alleen maar zeggen Auke, dat je me een groot plezier hebt gedaan met deze filmpjes op te sturen, en je mag best trots zijn op de ontwikkeling van alle drie de koi. Ik geloof dat alle mensen het met me eens zullen zijn. Het geeft me een ontzettende voldoening om koi terug te zien die we ooit geselecteerd hebben.

Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Zoooooo dat is nog eens een showa waar je een zonnebril bij nodig hebt. Kort samengevat: prachtig!

Arjan on 13/03/2012 17:28

mooie showa auke. zo zie je dat verwachtingen niet altijd utkomen. hoor ben zeggen dat de menware eraan zit te komen aan het einde van eerste filmpje..en dat zou ik ook gedacht hebben...maar die is niet gekomen. blijft leuk die koi-ontwikkeling

arie on 13/03/2012 17:57

Ben jij die Arie die de sanke van Momotaro heeft gekocht bij Luc ? Ik dacht van de opensales. Hier ben ik heel benieuwd naar. Hoe gaat her ermee.

marc on 13/03/2012 18:14

vergeten. Helle mooie showa Auke, en de anderen mogen er ook zijn.

marc on 13/03/2012 18:16

Supper showa .spijtig dat het filmpje zo kort is,hier kan je blijven naar kijken.als tosai vond ik het ook enorm mooi.Ik spreek dan vooral van patroon ,de rest is voor de kenners.

Johan on 13/03/2012 19:08

Bedankt allemaal voor de fijne reacties!

Helaas dat het menware er nog niet is maar het zit er wel degelijk.
Nog erg diep maar ze is natuurlijk nog erg jong.
De tijd zal het leren!!!!!
Komend jaar een nieuwe update van de showa als jullie dat willen en vooral als Luc de tij heeft om het te plaatsen.

De karashigoi heeft helaas een grotere schub aan haar rechter zijde maar dit doet zeker niet af aan haar elegantie. Nu wachten tot het water weer wat warmer is en dan krijgen ze weer Hollandse garnalen.
De liefde die je dan van ze terug krijgt, is onvoorstelbaar. En de body krijgt dan gelukkig weer vorm.


Luc komende zomer laat ik je mijn chagoi zien uit eigen quarantaine bak cq Bens bakkie. Ze is even oud als de ochiba. ( najaar 2010). Gekocht toen ze 28 was bij de karper Utrecht. Ze is nu ook ongeveer 72 cm en een body hmmmmmm zo mooi.

Auke on 13/03/2012 23:04

he,

ja die arie ben ik. de vis doet het goed. bijft rustig lengte pakken en zit op 57-58 cm. gaat over 1,5 naar buiten. tzt zal ik luc een mail doen. of kijken op nvn forum. staat ze ook met foto's van paar weken terug....

gr arie

arie on 13/03/2012 23:14

Mooie groei.,dat drie vissen alle drie zo een sterke groei hebben is geen toeval dit getuigt van een zeer goede verzorging.Proficiat.

Jefke on 14/03/2012 04:45

Niet alleen een goede verzorging.
De kwaliteit van interkoi bepaald wat er naar Europa komt als je bij hun je koi koopt!

Chapeau interkoi team

Auke on 15/03/2012 20:40