Alles onder controle

Alles onder controleDeze morgen vlug even gaan kijken of alles goed is, en ja hoor, alles is blijkt in eerste instantie onder controle.

Het is altijd een spannend moment om te zien of ze de eerste dag goed zijn doorgekomen. Ze zijn relaxed, zwemmen goed rond en spelen goed met de stroming, dus dat zit wel goed. Ik krijg redelijk veel telefoontjes en vragen over het spul dat ik in de vijver smijt. Dat is pure Vitamine C dat ik gebruik om de PH te verlagen naar de Ph waarde die in de zakken zit. Dit werkt ontzettend goed.

Op de foto's kan je ook zien dat de Ph in de zakken ± 6,5 bedraagt en in de bakken bedraagt de Ph 8,3. Dit is even testen want Vitamine C werkt zeer snel, dus je moet goed opletten. Je kan ook zien dat de temperatuur in de zakken ± 20° is. Ik had mijn bakken op 18° staan om de koi op te vangen. Deze werden dan ook onmiddellij aangepast en binnen het uur stonden mijn bakken op 20°. Wat een luxe om zo te mogen werken....

Verder heb ik enkele sfeerfilmpjes geplaatst, en misschien vind je jou aankoop wel op de filmpjes:

het slagschip van Loch Ness, de Grand Chamion 2008, 90 cm plezier.
sfeerfilmpje-02
sfeerfilmpje-03
sfeerfilmpje-04
sfeerfilmpje-05

Reacties

4 reacties tot nog toe

Wat een prachtig gezicht met die achtergrond! Goed gedaan Luc!
Tot morgen!
mvg
Ton

Ton Janssens on 02/11/2007 12:00

Waarom laat je het water op die manier terug in de vijver extra zuurstof ??? film 5
ziet er erg mooi uit met de coating ,als ik dit zo zie weet ik niet of ik het geduld op kan brengen wat ik vanmorgen tegen je zei.


groeten Willem

Willem on 02/11/2007 12:48

he luc,bedankt voor de aangename dag gisteren,het was zeer leuk met al die mooie koi's,mag voor herhaling vatbaar zijn.

groetjes rudy

RUDY on 02/11/2007 14:06

Dit was inderdaad extra zuurstof voor deze bak Willem. Deze koi hadden het meeste geleden en zo komt er flink wat zuurstof bij.

luc on 02/11/2007 15:41