Als zelfs de Engelsen hun weg vinden...

Als zelfs de Engelsen hun weg vinden...Een stralende zon, prettige mensen en goede koi. Dat zijn de ingrediënten voor een geslaagde zaterdag. Enkel de pannekoeken ontbraken, maar daar had ik even geen tijd voor.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me vandaag een bult verschoten ben. Niet alleen omdat er Engelsen de weg gevonden hadden naar interkoi, maar vooral door de Sanke, Showa en kohaku te bowlen van de veiling van Februari. Dat deze koi nog niet verkocht zijn is voor mij zowat het grootste raadsel. Wat een goede koi en wat een bloedlijnen. Even vertellen dat de sanke en showa van Izumoryu en mako maar liefst 46-48 cm groot waren. En wat een huidkwaliteit, om je duimen en vingers van af te likken.

Verder werden de ginrin oshiba shigure en een showa uit Ben's bakje opgehaald door Paul en broer. Zij hadden verleden jaar een matsue gekocht, en deze had het zo goed gedaan, dat ze de volgende koi ook bij ons kwamen kopen. Dan ben ik oprecht trots hoor, want daar doen we het tenslotte voor.

Rini besloot om camouflage ook mee naar huis te nemen, en Rini was duidelijk in de nopjes met de koi die er gewoon geweldig gezond uitzag...wat een kop heeft die camouflage, niet normaal, de kop van een buffel...

Ben doet niet liever dan de tosai even in zijn hand te nemen en te showen en na nog enkele exemplaren van de 42 showa reeks even gecontroleerd te hebben, zagen we dat het goed was, en hebben we tevreden de deuren gesloten.

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Ondertussen even melden dat er een nieuwe loterij is geactiveerd met een zeer beloftevolle showa.

luc on 31/05/2009 07:53

Wat een mooie serie foto's weer Luc!
En Rini wordt steeds blijer zie ik :-) Weer 1 van de dames thuis, het gaat dus goed in de vijver Rini?
De sanke's van de veiling krijgen inderdaad een uitstraling waar je u tegen zegt!
Mijn persoonlijke favoriet blijft de 211....
En over de koi uit Ben's Bakkie kan ik alleen maar zeggen wauw wat een ontwikkeling... Ik vind het wel knap dat je ze kunt vangen Ben.. Ben zelf vrijdag even wezen kijken en in dat groene spul kun je toch weinig zien :-)

Ton on 31/05/2009 09:54

Thank you for making our visit to Interkoi a very enjoyable and interesting afternoon everybody was so friendly and knowledgeable, thanks for taking time to show us around and see the great koi you have there.

Next time the beers are on us ha ha

Regards

Dave and Jen (From England )

Dave and Jen (from england ) on 05/06/2009 21:35