Back to business.

Back to business.We zijn gisteren rond 18.30 uur thuis gekomen, en ik ben onmiddellijk naar mijn kleinkinderen gereden, want ze hadden me gemist... (nee, geen leugen) en ik hun ook.

Ze kunnen tegenwoordig echter zelf met de Ipod, Ipad en computer over de baan, en ze hebben regelmatig contact met mij gehad in Japan. Ik ben een gelukkige bompa...

Vlug met Paul even de koi gekeurd na 10 dagen afwezigheid, en ze zwommen er allemaal vrolijk en gelaten bij. Dat is weer een geruststelling, want het blijft toch een risicovol kapitaal dat er rondzwemt.

Mensen denken er dikwijls niet bij na, maar de winter overbruggen met de koi is altijd een zenuwslopende bezigheid. Toch zalig om te zien dat ze er zo ontspannen en vreugdevol bijzwemmen.

Het wordt nu tijd om een nieuwe indeling te gaan maken, want alle vissen komen op 7 april binnen. Ik heb jullie steun nodig, en ik moet even op mijn strepen gaan staan om een degelijke organisatie op touw te zetten.

Alle aangekochte koi zouden opgehaald moeten zijn voor zondagavond 6 april. Niet de nieuwe levering natuurlijk. Deze moeten nog 5-6 weken in Quarantaine. Liever nog daarvoor, want ik moet nog enkele vijvers nakijken en in orde brengen. Indien de vissen niet opgehaald zijn, zal ik 2 euro per dag aanrekenen voor extra verblijf en verzorging. Zij zullen ook automatisch naar de buitenvijvers verhuizen, en ik probeer een dubbele verhuis uit te sluiten.

Het is het beste om de koi rechtstreeks in je vijver te brengen, zonder dat ik ze nog even in mijn buitenvijvers verplaats. De temperatuur zou geen probleem meer mogen zijn. Alle vijvers gaan vandaag naar buitentemperatuur, die tussen de 13-14° bedraagt.

Aan alle mensen die prijzen hebben aangevraagd. Deze vervallen vanaf deze avond. De nieuwe koi zullen ook verdwenen zijn onder de knop "Nieuwste koi aanwinsten". Indien je nog graag een koi wil aankopen, dan hou ik de communicatie open tot morgenmiddag 12 uur. Ik geloof niet er er ook maar 1 minder goede koi bijzit en dat ze allemaal beantwoorden aan de voorstelling op de foto en het filmpje. Indien er een bepaald minpuntje is, dan wordt dit ook meegedeeld en vooraf doorgegeven.

Er zijn al een groot aantal zeer goede koi verkocht. Het verbaasd me echter dat ik weinig van de Isa showa heb verkocht. Ik heb zelden zo een goede vissen voor zo weinig geld aangeboden, en ik denk dat hier een gouden kans is voorbijgegaan voor veel koiliefhebbers. Deze kwaliteitsshowa voor dit geld was een unieke gelegenheid. Vanaf morgen zal de vraagprijs automatisch 2250 euro worden. Voor mij een onbegrijpelijke zaak.

Waar je ook eens zeer goed naar moet kijken zijn de 4 kohaku van Takigawa die ik aangekocht heb. Bijzonder goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs. Takigawa is de enige kweker die ik ken, die absoluut geen kleurvoer of speciale technieken gebruikt om je koi te forceren. Het is de enige kweker waar ik het meeste vertrouwen in zou hebben als het me gevraagd werd. Deze kohaku zijn stuk voor stuk pareltjes. De karashigoi zijn beren van koi. Het zijn niet de allerbeste karashigoi, maar ze moeten voor weinig onderdoen. Wie graag grote monsters heeft, zou niet moeten twijfelen.

Als nabeschouwing wil ik nog even doorgeven dat ik bijzonder tevreden ben over mijn aankopen. Bovendien heb ik genoten van een prachtig gezelschap. Zowel Polleke als Matthijs waren bijzonder nuttig in het beoordelen van de koi, en vooral, het was aangenaam gezelschap dat nooit verveelde.

Wat mij het meeste plezier deed, was de onverwachte melding dat mijn mannelijke tosai showa van de veiling zou meedingen naar een prijs in de All Japan young koi show. Dat de kleine showa van Taniguchi het meer dan behoorlijk hebben gedaan, maar vooral dat ik voldaan ben over de aankopen in het algemeen. De klap op de vuurpijl is toch de sanke van Sakai FF, die ik op de valreep heb aangeschaft. Moeilijke onderhandeling, maar ik denk een overgetelijke kans voor een sanke die eens hoge toppen zou kunnen scheren.

Ik zie onder hun nieuwsitem verschillende reacties staan van mensen die ik niet ken, en zo krijg je toch een klein inzicht van de mensen die je volgen. Normaal zijn er 6-700 unieke bezoekers per dag op de website. Tijdens onze japanreis is dit gestegen naar een topprestatie van 1099 bezoekers.

Bij deze dus een woord van dank, niet alleen voor mijn medereizigers, maar ook voor de vele bezoekers, en vooral die toch de moeite hebben genomen om een kleine reactie te schrijven. Het zijn de kleine dingen die het hem doen, en Matthijs en Polleke begrijpen nu waarom ik altijd zeg, dat reacties een stimulans zijn om verslagen te schrijven.

Ter info: ik ben vandaag open van 11.00 tot 16.00 uur.

Nog even ter aanvulling, want ik zie dat Jack vroeg achter de 1302053...die moet mij ergens ontschoten zijn. Onderschat wel niet wat info ik altijd moet opzoeken...dus een klein foutje is vlug gemaakt, maar ik weet uit ervaring dat je dat niet vlug vergeven wordt...

1302053 bij aankoop februari 2013
kohaku 1302053

En last but not least, want die zou ik in alle hevigheid nog vergeten (bedankt Tom)
Virgin - Takigawa kohaku (bowl = 120 cm)


Reacties

7 reacties tot nog toe

Thanks Luc! Ik heb het ook echt top gehad met top gezelschap! Onvergetelijke reis! Reacties zijn inderdaad een drijfveer om te schrijven... Het is niet niks om elke dag een verslag te maken... En dan hoefden wij het maar een paar dagen te doen...

Mensen... De isa showa en de takigawa's... Als je ze wilt zou ik snel beslissen... Ze zijn ECHT goed! De karashi zijn gewoon goed maar als je ziet voor welke prijs je deze 70+ geweldenaars koopt...

Matthijs on 22/03/2014 08:46

Toch een leuke foto boven het nieuwsitem !
Dat vergeet Momo fan Paul ook nooit meer.

jack on 22/03/2014 08:51

Sorry Jack, zijn nieuwe naam is Polotaro....naar analogie met Momotaro, want die heeft zijn hart gestolen. Bovendien is Polleke een fervent kipeter, en polo is kieken in het Spaans...daarmee Polleke is voortaan Polotaro

luc on 22/03/2014 08:54

Nog niet terug uit Japan, of het eerste nieuwsitem op Belgische bodem is alweer geschreven. en met de omschrijving omtrent de Isa realiseer ik mij maar al te meer een goede aankoop te hebben gedaan.

kan niet wachten tot 7 april...

tot dan.

stephan on 22/03/2014 09:06

Haha dit is een tof nieuwsitem ,we doen het voor niets extra of aandacht !
Maar het is plezierig dat je jezelf kan blijven en dan zo een mooie reacties krijgt .Het maakt de koihobby nog prettiger om te beleven want meestal zitten we toch op een eiland ,en verleden week helemaal hihi .
En ik wacht ook op 7 april !! grtjs

paul on 22/03/2014 10:29

@luc
nog maar net terug,en nu al n nieuwsitem!!!!!! goed bezig luc!
ff n vraagje. mijn vijver is nu 10/11 graden.en jij laat de temperatuur zaken naar 13/14 graden. is dat verschil niet te groot. en ik denk dat de temperatuur in mn vijver zeker niet omhoog zal gaan deze week! maar iets zal zakken.ik hoor het wel.....

pascal on 22/03/2014 11:45

Intussen is de watertemperatuur hier, vooral wegens de recente vrij koude nachten, van 13 graden ook weer gezakt tot 11 graden, zelfs ondanks enig bijverwarmen overdag met de warmtepomp. Maar ja, met de overkapping die wegens het zachte weer midden vorige week verwijderd werd, stook je grotendeels voor de vogeltjes in de lucht!

Kloteweer voor koi, die felle temperatuurschommelingen, je kan het duidelijk merken aan hun gedrag en appetijt. 13 à 14 graden voor niet verwarmde buitenvijvers lijkt mij momenteel dan ook aan de (al te) optimistische kant.

Tenzij het zeer binnenkort terug zachter/warmer wordt, zal je de watertemperatuur van de op te halen koi tegen begin april dus best nog wat verder laten zakken naar ca. 12 graden Luc, niet?

Martin on 24/03/2014 14:46