Bandvoerautomaat

BandvoerautomaatEr wordt op dit ogenblik weer veel gevraagd naar de bandvoerautomaten.

Indien gewenst bestel ik er nog een aantal, indien dit gewenst wordt. Ik moet ze echter per 10 bestellen om het transport niet te duur te maken. Wie graag in het bezit wil komen, gelieve me een mail te sturen.

De prijs die ik zal hanteren, bedraagt 169 euro. Ik kan ze zowel in Nederland als in België opsturen voor 7 euro/stuk. Ik doe slechts 1 bestelling. Ik wacht tot woensdagavond om een definitieve bestelling te plaatsen.

De bandvoerautomaten die ik bestel is voor maximum 3 kg en voor een duur van 12 uur. hier zie je ze in werking

Technische specificaties.
• Huisvesting en deksel zijn gemaakt van slagvast ABS kunsstof
• Verlengde levensduur dankzij de toepassing van versterkte lagerbussen.
• Afmetingen: 3 KG uitvoering 555 x 295 x 150 mm (L x b x H - buiten)


Reacties

13 reacties tot nog toe

Ik heb deze voerautomaat op mijn vijver staan en ik ben er zeer tevreden over

rudy on 07/06/2013 19:36

Ik heb hem ook staan en ben er ook zeer tevreden over. Hij heeft zelfs al eens een dag in de vijver gelegen maar bleef het gewoon doen! Dit voerautomaat is onverwoestbaar!

Arjan on 07/06/2013 20:09

Arjan, wat spook jij toch allemaal uit met uw vijverattributen?
Het zijn wel de voerkorrels, en niet de voerautomaat, die in de vijver moeten belanden, weet je wel!

Maar los hiervan, kan iemand van de gebruikers van zo'n (band)voerautomaat mij nu eens vertellen hoeveel er ongeveer van de losgelaten voerkorrels uiteindelijk in de wandskimmers belandt? Want dat is volgens mij toch wel een heikel punt bij het gebruik van eender welke voerautomaat, nietwaar? Elke avond de skimmers moeten ontdoen van een hoop erg doorweekte korrels, niks voor mij hoor.

Ik heb zo de indruk dat een voerautomaat misschien wel aangewezen is op een vijver met immer hongerige en vraatzuchtige tosai en/of jonge nisai (waarbij de voerkorrels de kans niet krijgen om in de skimmers terecht te komen), maar veeleer een bron van ergernis zal zijn op een vijver met al wat oudere en/of jumbo koi (welke toch veel tragere en gezapige eters zijn).

Martin on 08/06/2013 00:05

Hier heb ik een voerautomaat op de vijver staan (geen bandvoerautomaat) en ook geen snelle eters. Net voor de voerautomaat zijn korrels laat vallen, laat ik met een tijdklok de pomp van de skimmer tijdig uitschakelen. Na 1 uur laat ik hem weer inschakelen en zo verdwijnen er geen korrels in de skimmer.

Rik on 08/06/2013 08:24

Mijn overloop/skimmer word alleen s avonds gebruikt voor een 45 min. Ik heb geen last van voer dat verdwijnt waar het niet hoort. Maar over het algemeen blijven de korrels niet langer dan een seconde of 30 drijven voor ze opgegeten zijn. De vissen komen er regelmatig voorbij om te kijken of er nog een snack is. Soms hangen ze zelfs voor het automaat om te wachten op voer dat eruit komt.

Arjan on 08/06/2013 08:30

Arjan en Rik heel slim en doeltreffend bedacht.
Dat Martin dit na zo veel jaren ervaring in deze hobby nog niet wist dat je een slimmer ook uit kunt zetten op bepaalde tijden simpel toch!

Rob on 08/06/2013 15:53

Deze voerband machine voert non stop door Rob. Gezette tijden zijn er dus niet. Wel denk ik dat de skimmer niet 24/7 hoeft te draaien. 99% van mijn voer haalt het niet eens tot de skimmer voor dat het verorberd. Dit komt omdat de hele dag door er korrels vallen en niet zoals bij andere machines dat er in eens een vracht vol valt. Hierdoor kan de koi al het voer niet aan en beland er veel in de skimmer. Haalt het voer wel de skimmer dan voer je te veel denk ik persoonlijk. hier gaat er 400/450 gram per dag aan voer in op 12 vissen van gemiddeld 55 cm (ter indicatie)

Arjan on 08/06/2013 18:04

Ik heb de skimmer af en toe aan maar zeker niet 24/7 echt niet nodig
Bij mij geen enkele kostbare voerkorrel in de skimmer.

Rob on 08/06/2013 18:18

Tja Rob, wat moet ik daarop antwoorden? Denk jij nu echt dat ik onder een uil uitgebroed ben, dat ik met andere woorden een uilskuiken ben?
Ik kan mijn (stand-alone) skimmers heus wel uitzetten en doe dat natuurlijk ook tijdens de voerbeurten (bij mij dus evenmin voerkorrels in de skimmers). Alleen heb ik dit niet middels een timer (tijdsklok) geautomatiseerd om de eenvoudige reden dat ik liever zelf manueel blijf voeren, een dagelijks ritueel waarbij het baasje zijn koi tevens van nabij kan inspecteren . . . niet onbelangrijk dacht ik zo.

@ Arjan,

Je voert uw koi te veel, vandaar ook uw draadalgen!

Martin on 08/06/2013 23:14

Zo wijs als een uil is een bekend gezegde in Nederland .

Rob on 08/06/2013 23:25

Wat zouden ze dan mogen hebben Martin? Ik weet dat er hier al eens een schema voorbij is gekomen maar kan die niet meer vinden.

Arjan on 09/06/2013 07:53

Bedankt voor het compliment Rob, en . . . no hard feelings hoor!

@ Arjan,

Ik werk ook niet met een strak voerschema, maar veeleer op het gevoel, waarbij men dan ook intuïtief rekening kan houden met de wisselende weersomstandigheden. Zo geef ik tijdens het warmere seizoen, aan momenteel 20 grote kleppers (waarvan het merendeel 70 à 85 cm), gemiddeld 8 x 1 handvol (= 250 gr) met uitschieters van 6 x1 handvol (= 200 gr) tot 10 x 1 handvol (= 300 gr) voerkorrels (bv. Probites), dit al naargelang de weersomstandigheden en het getoonde appetijt van de koi.
Als het heel warm is, krijgen ze 's avonds dan nog wel eens een snack in de vorm van wat zijderupsen of gedroogde stukjes bruin brood met honing erop gesmeerd. De gedrevenheid en onderlinge competitie van de koi om dan zo'n brokje te bemachtigen is een waar spektakel. En het gesmak is dan een tijdje niet van de lucht, telkens weer een plezier om daar getuige van te mogen zijn.

Voor uw koibestand Arjan, ondanks dat ze wel nog flink mogen groeien, zou ik het tijdens het warmere seizoen toch houden op zo'n 75 à 80% van het voerregime dat ik voor mijn koi hanteer. Dat zou neerkomen op maximum 250 gr voerkorrels per dag, af en toe aangevuld met een snack. Daarmee voorkom je ook dat de female koi te snel en te veel kuit zouden aanmaken, wat uiteraard ook hun bodyshape niet ten goede komt (risico op hangbuikjes).

Noteer wel dat dit voeradvies vooral vanuit mijn buikgevoel komt en louter gebaseerd is op mijn persoonlijke ervaringen over de voorbije jaren. Het is met andere woorden niet gebaseerd op wetenschappelijke inzichten of voorschriften. Niks boven eigen feeling en ervaring volgens mij . . .

Martin on 09/06/2013 13:49

Lijkt me wel leuk zo een hebbeding als een voerautomaat...MAAR net zo als bij Martin voeder ik het liefst manueel. Tijdens het voederen kan ik ze dan ook het best inspecteren.
Als ik dan niet thuis ben, komt opa voederen, leuk toch?

kurt on 09/06/2013 15:04