BBB of Ben's Bakske met Bakki.

BBB of Ben's Bakske met Bakki.Luc, weet je wat je eigenlijk zou moeten doen bij "mijn bakske", vroeg Ben. Ja, antwoordde ik, ik weet het eigenlijk al...

En het was recht in de roos hoor. Je hebt er nog een mooie bakki shower staan en Momotaro's Bacteria House, wat zou je daarvan zeggen als we dat nog eens supplementair om "mijn bakske" zouden monteren ? Ik had er zelf ook al over gedacht, en ja hoor, we zaten op dezelfde golflengte. Terwijl Rini thuis in zijn vijver zat te ploeteren om alles gepolyesterd te krijgen, gingen wij aan het werk om toch nog eventjes de bakki shower te monteren op het 3 m³ bakske van Ben. Het geluk straalde weer van zijn gezicht, en kom, dat is toch ook wat waard.

Ben is verschrikkellijk overtuigd van zichzelf, en de reden waarom moet hij hieronder maar eens uitleggen. Ik heb toch geprobeerd om een verklaring uit te lokken over de mogelijke ontwikkelingen van "zijn visjes", en omonwonden verklaart Ben dat ze minimum 3 cm per maand zullen groeien, zoniet meer. Ze zijn zopas aangekomen en moeten nog wat wennen aan hun nieuwe omgeving, maar de startdatum is 3 mei en laat ons 3 juni als volgende opmeetdatum noteren. Uiteraard moet de groeicurve gepaard gaan met een goede ontwikkeling anders is het ook geen kunst. We zullen het nauwgezet opvolgen...

Heb je vertrouwen in Ben en wil je al vooraf een koi aankopen ? Stuur me de nummer van je keuze en ik zal je een gepaste aanbieding maken. Al de koi die niet verkocht zijn voor 3 mei, zal ik niet meer verkopen en houden voor een veiling die ik ga houden ergens in juli.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Ik heb er alle vertrouwen in dat het Ben gaat lukken!
Ben weet de juiste omstandigheden te creeeren en met de juiste voeding en watertemperatuur is dat bakkie al gauw te klein!
Go for it Ben!

Ton on 26/04/2009 10:03

Een leuke uitdaging. Ik denk dat het Ben wel lukt.

rini on 26/04/2009 10:39

Om even een beetje duidelijkheid te creëeren ,de groeicurve zoals boven besproken,is natuurlijk alleen bedoeld voor de sanke en kohaku. Het is normaal dat showa minder hard groeit,maar ondanks dat gegeven zullen er natuurlijk altijd uitschieters tussen zitten. Bij het selecteren heb ik speciaal gelet dat de borstvinnen ver naar achteren stonden, de afstand tussen de ogen breed is, en dat het staartstuk hoog is. Dit om zoveel mogelijke punten te hebben om een goede groei te kunnen bewerkstelliggen.

Toch is dit natuurlijk niet het belangrijkste, juist de body, huidkwaliteit ,het mooi verdeeld sumi dat nu nog veel onderhuids zit, en een goed kiwa/sashi, zijn nog veel belangrijker om later een mooie koi te bezitten. Ik weet dat er verschrikkelijk mooie dieren tussen zitten voor de toekomst, die later erg duur zullen worden. Als je slim bent grijp je nu je kans ,want dergelijke kwaliteits tosai worden niet veel aangeboden en zeker niet voor deze prijzen.


Met vriendelijke groetjes Ben.

Ben Doorakkers on 26/04/2009 11:37

Komt dik voor mekaar ,dat kan Ben als geen ander .
Denk net als Ton , het bakske gaat te klein worden .
Kijk er al naar uit om het bakske en bewoners in het echt te zien .
Goed idee en fijn om te volgen .
Veel succes ermee Ben .
Zie jullie allemaal op de barbeque .

Marcel on 26/04/2009 13:43

Veel Succes Ben! ik zou het een grote prestatie vinden als het je lukt de koi zitten toch in een kleine ruimte. wat het wellicht moeilijker maakt. hoeveel koi zitten op deze 3 m3 opvangbak?

Stephan on 26/04/2009 22:52