Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast.

Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast.Soms vraag ik me af "waar heb ik het aan verdiend." De mensen komen met de origineelste cadeaus af.

Z o kwam Polleke gisteren aanzetten met een echte chagoi in de perfecte kleur, maar dan van chocolade. Deze had zijn vrouw Annick speciaal voor mij laten maken bij de chocolatier om aan mij cadeau te geven. Dat zijn dingen die mij enorm gelukkig maken...bij deze heel erg bedankt Polleke en Annick. Wel moet ik helaas zeggen dat de chagoi ondertussen is overleden. Ik heb hem gisterenavond volledig Jaak gemaakt, en hij is met liefde opggegeten.

Bovendien brachten Niels en Marianne ook nog de Hollandse Koningscakes mee, in de enige echte Hollandse kleur...oranje, hoe kan het anders. Het was de eerste keer dat ze bij Interkoi kwamen, maar ik zie dat ik helaas geen filmpjes heb gemaakt van hun aangekochte koi...dat overkomt me zelden...

Zoals verwacht, was het wel een drukte van jewelste gisteren , want iedereen wou natuurlijk zijn koi bewonderen, ofwel de nieuwe koi bekijken. Ik ben ook wel verschrikkelijk trots op mijn collectie, want die is niet mis, al zeg ik het zelf.

Matsuba zijn koi die niet zo makkelijk bij mij in the picture komen. Ik koop het ook niet makkelijk, maar aan deze 2 kon ik niet weerstaan. Willy had hier echter zijn zinnen op gezet, en kwam zijn keuze even ondersteunen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik er niet zoveel naar gekeken heb als Willy, want het verbaasde mij op welke wijze hij zijn keuze basseerde. Ik zou op het eerste zicht het verschil niet hebben kunnen zien, maar nu weet ik 100% zeker welke van hem is.

Het zijn 2 voorbeeldige vissen die toch een enorme uitstraling hebben, en als ik de grote Matsuba rond zie zwemmen bij Otsuka, de kweker, dan kan ik er toch enig respect voor opbrengen. Wat een monsters kunnen het worden....In dit filmpje zie je beide matsuba nog eens, samen met mijn lievelingskoi de kojo van 85 cm. Deze kojo is een kweek tussen een karashigoi en een kohaku (van Sakai is mij verteld) en als ze het in schoonheid niet kan halen, dan zeker en vast als de meest charmante en liefdevolle koi. Zo is er maar één.

Het was gisteren echter een dag waar veel koi moesten gebowld worden. Deze 2 showa hebben dat zeker in zich. Een tosai en een nisai. Wie echt wil gokken op een tosai die qua grootte aan de verwachtingen voldoet, moet zeker deze tosai even bekijken. Deze heeft alles om het te maken, en dat kan ik je garanderen. Je moet wel verstand van vijveren hebben. Dit is niet zoals al het kleine spul dat dikwijls op de markt komt. Dit is een jumbo tosai met alle kenmerken die ruiken naar Jumbo, laat het door mij gezegd zijn.

Deze 2 koi van Momotaro werden in eind vorig jaar door mij aangekocht op de veiling. Ondertussen zijn ze de 60 cm ver gepasseerd. Binnenkort gaan ze naar huis en zullen ze de kleuren van Interkoi verdedigen. Impossant om dit soort koi in een blauwe bowl te mogen zien.

Voor Niels en Marianne moes t ik ook nog deze kohaku van Takigawa even bowlen. Takigawa staat voor naturel. Geen geforceerde koi, geen kleurvoer, koi zoals ze zijn...Er zitten enkele bijzonder mooie kohaku voor een aanvaardbaar prijskaartje, en ik raad iedereen aan om hier toch eens wat aandacht aan te besteden.

De verwachtingen van Jack werden ook ingelost met deze kohaku van Momotaro, een tosai uit de TM kohaku bloedlijn. Een bewuste keuze, een wens die ik gelukkig nog op het nippertje kon voldoen. De beste gingen op de veiling onmiddellijk naar ongrijpbare prijzen, en dit was de laatste waar ik mijn zinnen op had gezet, en die aan onze verwachtingen voldeed. Het is nu aan Jack om te bewijzen wat hij kan...

Samen met deze showa van Sekiguchi verhuizen ze naar Den Helder, en ik weet zeker dat ik er in de toekomst nog een update van kan verwachten. Het kleine gupje van 12 cm zal Jack voor mij laten ontwikkelen. Ik vond het zelf een mooi beestje en waar kan hij dan beter terecht dan bij een echte koiliefhebber. Ontwikkelen die handel Jack....

Als klap op de vuurpijl werden 3 geweldige showa in één klap verkocht. Dit drietal behoeft geen uitleg. Alledrie nisai uit de veilingen van Momotaro, waarvan ééntje uit de bloedlijn van Lion Queen, wat wil je nog meer. Mag ik zeggen dat de kwaliteit ervan af spat ? Als je dit soort koi wil verkopen, moet je het in huis hebben. Wil je het in huis hebben, dan moet je investeren, en ik heb op dit ogenblik niets anders zitten dan dit soort koi, en zo wil ik het houden, want dan is mijn einddoel bereikt. Er is maar één ding spijtig aan deze zaak, en dat is dat ze binnenkort weggaan...

Polleke wou zijn lieveling, een chagoi van Otsuka, mee naar huis nemen. Hij kon niet langer wachten, en gelijk heeft hij. Na 3 weken quarantaine is er geen enkel probleem meer om deze mee naar huis te nemen. Dikwijls laten mensen de koi langer en langer in Arendonk zitten, maar bedenk dat een koi, na 2-3 weken quarantaine niet beter kan zijn dan in zijn nieuwe thuis. Je kan wel denken dat ze in Arendonk goed zitten, en dat zal ik niet ontkennen, maar nergens beter dan hun eigen thuis.

Tenslotte heb ik nog een filmpje gemaakt van het fantastische kleurenspel van de Isa Showa. Wat een kleurenpracht....dat is een zelden gezien kleurenfestijn.

Dat geld echter ook voor de nieuw aangekomenen. Ze kregen vandaag voor de eerste keer een beetje voer, en je kan zien dat ze er geen probleem mee hadden. Hun zware reis is vergeten, en nu kunnen ze rustig bekomen, wat zichtbaar geen probleem is.

In dit filmpje zie je de promotiekoi van de maand mei. Hier zal ik de komende dagen over berichten. Deze gaan deel uitmaken van mijn volgende zaterdag promoties, iedere zaterdag in mei. Heb je Arendonk in je agenda staan om te bezoeken, hou dan de komende nieuwsitems in de gaten. De meeste mensen hebben hun eerste keuzen gemaakt, het is nu tijd om de 2de ronde vrij te geven, en ik moet er nog 30 verkopen om mijn kosten te dekken dit jaar....


Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Ik ben vandaag aanwezig van 10-12 uur. Als iemand nog zin heeft om te komen, die is altijd welkom.

luc on 27/04/2014 08:51

Ja echt het was een zeer aangename dag en veel toffe gesprekken gehad .
Succes iedereen die koi mee naar huis genomen hebben en hopelijk krijgen we nog een paar updates te zien maar daar ben ik niet bang voor dat komt goed (met Jack zijn WELoverwogen keuze .)
Voor mij was het een beetje een gestreste dag want zo een jumbo is de eerste keer dat ik zoiets mee naar huis neem ,de eerste kilometers was de koi dan ook zeer wild in de doos en ik dacht schit wat is dat .Maar gelukkig werd het snel rustig in de doos en voor de rest van de reis is het goed verlopen zoals jullie kunnen zien aan de foto .grtjs

paul on 27/04/2014 09:00

Luc Bedankt voor de gastvrijheid het was een erg gezellige dag en ik en mijn vrouw voelden ons helemaal thuis!

niels on 27/04/2014 11:08

Alles zwemt rustig door de Q-bak.
De kleine koi van 12 cm staat al te bedelen om een korreltje,wat hij dan als enigste ook krijgt in deze eerste dagen.
De kleine Sekiquichi Showa's is een leuke collectie , zitten aangename koi tussen !
Eigenlijk kan je er wel een hele dag vullen , wat een kwaliteit zwemt er!
De Isa's , de Momo's,de SFF's ,de Takigawa's ,hele grote Chagoi's....
Ja , Luc is lekker bezig , was weer aangenaam !

Paul succes met de Jumbo !

jack on 27/04/2014 11:27

Thanks Jack ;)

paul on 27/04/2014 12:37

Die kleine maruten kan ik me nog goed herinneren... Machtige huidkwaliteit!

Matthijs on 27/04/2014 17:34

@ paul
ja paul dat is voor het baasje n gestrest dagje!
zwemt ze nu al rustig in jou vijver?
je mag er erg trots op zijn, geweldige chagoi!!!!!
veel succes paul......

pascal on 27/04/2014 19:47

Flauw Paul , dat je die vis nu al mee naar huis neemt . Denk ook eens aan de andere mensen .
Nee grapje , mooi beest .leuke foto ook .

Johan on 27/04/2014 20:21

Moet ook maar eens een bezoekje brengen om mn koi te bekijken.. wachten tot de show is wel erg lang!

Karel on 27/04/2014 22:18

Bedankt he mannen ,en Pascal ja ze zwom al direct mee met de rest na een paar keer lucht happen voor de kieuwen te zuiveren .
En het is een levende skimmer zo te zien ,ze heeft er ook de mond voor want die is al zo groot als de mond van onze meter chagoi dus die is gemaakt om te groeien haha . Een update tegen eind volgend jaar en hopelijk is die update positief .grtjs

paul on 28/04/2014 07:30