Belangrijk bericht !

Belangrijk bericht !Op zaterdag 26 mei 2012 zullen wij gesloten zijn. Er wordt in het kader van de ‘wielerwedstrijd Ronde van België voor eliterenners’ een tijdrit georganiseerd die over het grondgebied van Arendonk passeert.

De tijdrit start in Turnhout en de aankomst is voorzien op de Vrijheid in Arendonk. Vanuit Ravels rijden de renners naar Arendonk via De Lusthoven (N118), Kloosterbaan (N118), Bergen, De Daries (N139), De Valken (N139) en Vrijheid (N139). Het parcours van deze tijdrit wordt in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen 11.00 en 17.30 uur.

Dit heeft voor gevolg dat doorgaand verkeer via de assen N118 en N139 niet mogelijk is. De omleiding voor Ravels loopt via de E34, afrit 23 Turnhout-West. Verkeer van en naar Nederland verloopt eveneens over de E34, op- en afritcomplex 31 Hapert. Lokaal blijven nagenoeg alle bestemmingen buiten de omloop bereikbaar, al dan niet via een alternatieve route. Bekijk het verkeersplan.

De toegangswegen naar Arendonk zijn dan ook zo goed als volledig afgesloten en is het een ramp om naar Interkoi te komen. Het zij zo....

Daarom zal ik in plaats van zaterdag, op zondag opendoen van 10.00 tot 14.00 uur. Tegelijkertijd zullen wij een laatste presentatie en meting doen van de hoogwaardige selectie tosai die zich zullen onderdompelen in de wellustige warmte van hun nieuwe habitat.

Vandaag zal ik een nieuw filmpje maken van iedere koi, opnieuw meten en jullie morgen laten meegenieten van deze luxepaardjes.Volgens onze bescheiden mening zijn het zeker en vast niet de eerste de beste tosai. Eerlijkheid gebied ons echter te zeggen dat we geen ervaring hebben met de mini groeivijver zoals we hem zullen noemen, maar we maken ons sterk dat een groei van 12-18 cm tegen oktober mag aangenomen worden, met zeker enkele uitschieters, waaronder de Momotaro's.

Wel een belangrijk feit is, dat ze niet alleen een flinke groei zullen doormaken, maar vooral dat het behoud van kwaliteit in combinatie met de groei onze hoogste prioriteit zal zijn. De temperaturen zullen aangepast worden, naarmate onze wensen.

Onze algen zullen hierbij een zeer belangrijke rol gaan spelen, en speciale natuurlijke processen zullen toegepast worden, waaronder het bijzonder uitgekiend produkt dat Ben zelf samenstelt, kleien en uitgewerkte voedingsprocessen. Het toepassen van niet natuurlijke produkten is uit den boze.

Op 15 september zal de warmte naar normaal niveau gebracht worden, zodat ze zich aan kunnen passen aan de normale weersomstandigheden. De nisai moeten tussen 5 en 15 oktober opgehaald worden, zodat ze zich voor kunnen bereiden voor de winter, maar... afhankelijk van de bezettingsgraad, wil ik bekijken of de koi nog langer kunnen blijven of niet. Indien de mogelijkheid zich voordoet wil ik ze dan tot april volgend jaar verder laten ontwikkelen.

Wij begrijpen als geen ander hoe duur het is om dit soort tosai aan te kopen. Ik heb dan ook enkele speciale formules voorzien, waarbij iedereen eigenaar kan worden van een tosai in deze prijscategorie. Informatie hierover kan je aanvragen via mail

Wie zich geroepen voelt om mee te doen met dit project, gelieve dan even contact op te nemen, of gewoon zondag even langs te komen. Wij informeren je graag over de voorwaarden.

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Luc, bij 1204040.... staat show. Is deze vis bedoeld om aan shows mee te kunnen doen of hoe moet ik dit opvatten? Het blijft een plaatje....

Arjan on 23/05/2012 20:22

dito er mooi visje 1204040

Johan Frentz on 23/05/2012 20:26

hier zitten serieuze kleppers tussen.ben heel benieuwd wat ze gaan doen.Groot voordeel vind ik dat ze op de voet gevolgd kunnen worden.

johan on 23/05/2012 22:11