Beoordelingsdag door Ben.

Beoordelingsdag door Ben.Zondag 12.00 uur zal Ben enkele tosai presenteren en uitleggen waarom hij deze tosai heeft geselecteerd. Waar moet je op letten als je een tosai beooordeelt ?

Het zijn de kleine dingen waar je op moet letten. Vooral kijken is de kunst en je moet weten wat belangrijk is. Het is velen gegeven, helaas zijn er weinigen uitverkoord om dit te kunnen zien, al zijn er velen die beweren dat ze het kennen.

Dat Ben het kan zien, staat voor mij als een paal boven water. Dit heeft hij reeds menigmaal bewezen en de resultaten liegen er niet om. Zelfs de kwekers in Japan toonden hun respect voor de selectiemethode van Ben.

We zullen een 10-tal tosai showen en beroordelen. Geen toppers, maar gewone tosai van goede kwaliteit. Heb je vragen ? Dan heb je nu de gelegenheid om ze te stellen. Wel zouden we het op prijs stellen als je laat weten dat je komt, zodat ik de nodige maatregelen kan nemen voor alle verfrissingen en versnaperingen. Stuur een mailtje naar Interkoi om je aanwezigheid te melden, en zo ja, met hoeveel personen je komt. Kosten zijn er niet aan verbonden.

Nog even vermelden dat we zaterdag 19 september open zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur en zondag 20 september van 10.00 uur tot 14.00 uur. Maak vooral ook van de gelegenheid gebruik om even een goedendag te komen zeggen tegen onze vriendelijke Hans, die je graag persoonlijk komt begroeten...(wat een schatteke...) of kom onze Shiba Zakura bewonderen in het gezelschap van haar hofdames, altijd de moeite waard.

Niet vergeten: stuur een mailtje als je er zondag 12.00 uur bij wilt zijn.


Reacties

10 reacties tot nog toe

hoi luc en ben.
helaas ben ik verholpen op deze datum.
mijn vraag is komen er nog andere datums .
en zo ja wannneer mvg rik slijkoort maatje michel interkoi brakel

rik slijkoort on 17/09/2009 12:18

Dag Rik, dat ligt een beetje aan de interesse, maar als er vraag naar is, en Ben wil dit doen, dan wil ik dit nog wel eens doen.

luc on 17/09/2009 13:15

Toen Luc een week of wat geleden,10 tosai door mij geselecteerd,op de site aanbood,was ik toch wel enigzins verbaasd dat er bijna of niet gereageerd werd.
Het zijn namelijk prijs kwaliteit zeer goede dieren.Ik zal er nog een schepje bovenop doen,deze koi voor deze prijs kom je bijna nooit tegen.
Voor de gene die altijd al een erg goede koi in de vijver wou,maar die ze altijd te duur vond,is dit toch wel een reden om zondag een bezoekje aan arendonk te brengen.Laat je door mij overtuigen,en je zult zien over 1 of 2 jaar dat je niet altijd de hoofdprijs moet betalen om een nette koi in de vijver te krijgen .


groetjes Ben .

Ben Doorakkers on 17/09/2009 17:00

Was er heel graag bij geweest, want de vorige keren vond ik leerzaam (en gezellig!).

Maar ik heb dan een afspraak met twee neefjes. En een paar prehistorische dieren...

Groetjes,

Noëlle on 17/09/2009 17:18

Te veel werk en te weinig tijd momenteel.
Als er iets is waar ik nog veel van kan leren, dan is het wel dit .
Hopelijk komt er nog een andere keer , laat het dan op tijd weten .
Nog een week of zes gas geven en dan hoop ik dat er water in mijne vijver staat .
Naar de toekomst toe wil ik wel starten met tosai uitgekozen door Ben.
Hier wacht ik al jaren op .

Marcel on 18/09/2009 00:08

hoi luc
heelaas zijn wij verhinder om te komen.
we waren er ander graag bij geweest.
wand ik vind dit erg leerzaam en erg interesant.
zou willen dat je dat ook nog op een andere datum organiserden.

theo on 18/09/2009 10:21

@ Marcel

Dat is toch geen grondig excuus, Marcel! Die paar uurtjes op een zondagmiddag moeten er toch wel van af kunnen. Daar zal de verdere afwerking van uw vijver (voor een man van aanpakken zoals jij) toch niet onder te lijden hebben zeker?
En je weet toch: hoe meer zielen, hoe meer vreugde, zeker bij Luc op het erf. Ik ga met mijn wederhelft zondag ook naar Arendonk, al was het maar om van Ben nog één en ander te leren en vooral ook om erbij te zijn, dus gewoon voor de gezelligheid.
Bovendien is deze beoordelingsdag voor jou een uitgelezen kans om misschien al een paar beloftevolle tosai aan de haak te slaan; je weet toch dat ze bij Luc in optimale omstandigheden mogen overwinteren, dus wat is het probleem?
Voor zover ik jouw visie op koi houden begrepen heb, zou je dit soort kansen en mogelijkheden met beide handen moeten aangrijpen, het zal je op termijn nog goedkoper uitkomen ook.
Zelf heb ik die redenering ook gevolgd toen ik de voorbije maanden van Luc onder meer enkele beloftevolle tosai (izumoryu sanke, dainichi-mako showa) alsook een nisai (yamatoya showa) gekocht heb, die nog minstens tot volgend jaar april in Arendonk mogen blijven, en daar heb ik gezien hun verdere ontwikkeling intussen geen spijt van, wel integendeel.
Dus Marcel: afkomen nu zondag zou ik zeggen, je zal er geen spijt van hebben.

P.S. Marcel, deze reactie van mij is positief en kameraadschappelijk bedoeld, dus ik hoop dat je mij deze niet kwalijk neemt. Uiteraard is het uw eigen beslissing of je afkomt of niet.



Martin on 18/09/2009 15:55

@Martin

Volkomen met je eens .
Kom zondag even langs , maar moet iets vroeger vertrekken .
Mijn moeder geeft een verjaardags feestje ( 80 jaar ) en mijn vader twee dagen later 83 jaar .
Had vorige keer ook al pech dat ik niet kon gaan .
Ik doe niks liever dan naar Arendonk gaan ( dat wist je toch al )
Weet maar al te goed dat ik nog heel veel kan leren van Ben , Rini en Luc .

Marcel on 18/09/2009 22:34

Hoi Marcel, waarom Ben op de eerste plaats en ik op de laatste....

luc on 19/09/2009 13:30

Inderdaad een goeie vraag, Luc. Waarschijnlijk omdat jij de slimste bent . . .
En je weet toch: de laatsten zullen de eersten zijn!

P.S. Ben er toch maar mooi in geslaagd om Marcel van gedacht te doen veranderen en hem ervan te overtuigen om morgen ook naar Arendonk te komen. Dat verdient toch wel een pluimpje, nietwaar? Hopelijk zullen wij niet de enige aanwezigen zijn, kwestie van de nodige animo te bekomen. Maar ik blijf erbij: de afwezigen hebben hoe dan ook ongelijk, en zeker op een dag als morgen. Moge deze bedenking ook een hart onder de riem zijn van Ben, de man die zich vol enthousiasme inzet, hij verdient het gewoon.

Martin on 19/09/2009 22:55