Bescherming tegen de zon.

Bescherming tegen de zon.Het zal de komende weken nodig zijn om de koi te beschermen tegen de stralende zon, want het beloofd goed weer te worden.

In de zomer overdek ik de vijvers voor de helft met een zwart winddoek dat nog wel zonlicht doorlaat, maar de koi toch de mogelijkheid geeft om zich te beschermen. Of ze het doen is nog maar de vraag.

Bij deze nog een filmpje van het winddoek. Ik neem je ook een beetje mee onder het doek, zodat je de sfeer kunt proeven hoe het daar is, en je ziet onmiddellijk dat het er niet donker over is.

Ik verkoop redelijk veel van deze winddoeken voor allerlei toepassingen. Dan voor het maken van een pergola boven de vissen, dan voor de zijkanten van de vijver af te werken, noem maar op.

Het voordeel is dat ik ze op maat laat maken, omzomen en versterken, en op bepaalde plaatsen een ring erdoor laat slaan om ze te bevestigen.

nieuw afdakje
Een pergola
Randafwerking vijver

Het belooft vandaag een bloedhete dag te worden. Ik ben benieuwd of er dan nog volk gaat komen, maar we zien wel. Het verlengde weekend zal er ook geen goed aan doen, en dat merk ik aan het aantal unieke bezoekers dat verminderd is tot 565 voor gisteren.

Wat gas bijgeven en nog wat promoties maken om het op te krikken.


Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Dat doek is geweldig. Het hangt hier nu voor het vierde jaar, zomer én winter buiten en houdt zich prachtig.

Vissen hebben mooi gefilterd zonlicht, wij profiteren daar op het terras ook van.

Belangrijkste voordeel vind ik dat ik kan sturen in de algen. Onze vijver ligt de hele dag in de volle zon, dus zweefalgen zijn hier zo gekweekt. Worden die teveel, dan gaat het doek erover en houd ik het prachtig in balans. Ik zet de uv alleen nog aan als het doek het 'niet meer redt'. Waarschijnlijk zal dat na dit weekend wel het geval zijn. Overigens brandt die dan hoogstens een paar dagen en dan kan de lamp al weer uit. Ik doe dan ook erg lang met een lamp.

Dit was dus een heel goede aankoop.

Wel een tip: als je een wat groter oppervlak hebt (hier 4x5), kies dan voor een extra rij ogen, misschien zelfs twee. Zodat je het doek ook in het midden kunt ondersteunen. Vooral als je het op zo'n hoogte hangt dat je er zelf onderdoor kunt lopen, zoals hier tussen de pergola's, oogt dat wat strakker.

Je merkt Luc: ik ben er nog steeds heel enthousiast over!

Groeten uit Twente,

Noëlle on 07/06/2014 08:33

Blij van je te horen Noëlle...ik was me al aan het afvragen of je nog regelmatig op de site zou kijken.

luc on 07/06/2014 08:35

Het is een mooi zicht ,het is weer netjes in arendonk .grtjs

paul on 07/06/2014 08:53

Regelmatig? En of. Onderdeel van mijn dagelijkse routine, het nieuws lezen en kijken of mijn favoriete sanke nog niet is verkocht.. ;-)

Groet,

Noëlle on 07/06/2014 09:15

Mooi Luc dat je zo begaan zijt met het welzijn van de vissen!!

Filip on 07/06/2014 09:52