Bestellen van voer voor de zomer.

Bestellen van voer voor de zomer.Het is nog niet zover, maar lang kan het niet duren. De meeste koi hebben al enkele maanden zonder eten gezeten, maar nu wordt het hoog tijd...

Zoals iedereen waarschijnlijk weet verkoop ik enkel voer wat ik zelf ook gebruik. Er zijn voldoende plaatsen waar je voer in alle maten, gewichten en prijzen kunt bestellen, van klein naar groot, van goedkoop naar duur, noem maar op.

Ik ben daar heel consequent in, en voer slechts 1 soort, en dit gedurende alle jaren dat ik bezig ben. Ik ben een jaartje vreemd gegaan, maar dat was me niet bevallen, en ik moest op hangende pootjes terug naar mijn originele voer. Dit voer werd trouwens door mijn vriend Rini als beste bestempeld zonder enige discussie, en zonder enige twijfel.

Bovendien was zijn commentaar...waarom zoveel geld in transportkosten betalen om iets in te kopen, als we het in eigen land beter en goedkoper kunnen. Hij heeft hier een sterk punt en argument. Bovendien heeft Rini ooit zijn eigen koivoer op de markt gebracht, toendertijd voor karpers. Mede hierdoor is zijn kennis van voer, maar vooral de ingrediënten met de verschillende specificaties van een zeer hoog peil.

Wat ik wel zeggen is het volgende:
Eind volgende week bestel ik éénmaal voer voor de zomer. Het voer dat ik bestel is Frostbites, Probites summer (enkel zakken van 10 kg) en color Boost (zakken van 3 kg). Mensen die een bestelling willen plaatsen en een grotere hoeveelheid willen bestellen, zodat ik een totaalpakket kan laten komen, kunnen hiervan mee profiteren door mij even een mail te sturen dat ze ook wensen te bestellen. Zij krijgen hiervoor een speciale prijs van mij, die ik enkel per mail zal doorgeven.

Heb je interesse ? Stuur me een mail met het aantal gewenste zakken en ik zal je zo snel mogelijk antwoorden. Het minimum dat je kan bestellen is uiteraard 10 kg. Frostbites komt normaal altijd maandelijks binnen, en kan je gewoon afhalen per 5 kg.

Wil je nog een mooi stukje van Rini lezen over voer voor koihobbyisten, dan kan je even surfen naar dit stukje proza van Rini. Altijd de moeite waard om te lezen.

Ik ben ook nog vergeten een filmpje door te geven van de koi die van de week zijn aangekomen. Bekijk het filmpje hier

Reacties

12 reacties tot nog toe

Zo Mike, weeral dikke publiciteit voor je gemaakt. Heb ik je mijn rekeningnummer al doorgegeven ? :)

luc on 30/03/2013 07:40

Jaa hier zat ik op te wachten ,ik doe mee met de Frostbites en ik zal een mail sturen .grtjs

paul on 30/03/2013 07:46

Het zou wel eens vlug kunnen gaan nu met de temperaturen eind volgende week want het is al April he mannen ,groeien zullen ze dit jaar doen dat beloof ik .grtjs

paul on 30/03/2013 07:58

Ook een mailtje gestuurd.

Arjan on 30/03/2013 08:07

Frostbites zijn nu wel weer toepasselijk, het SNEEUWT hier weer. Maar goed dat de klok vanavond vooruit gaat, is het een uur langer licht om sneeuw te ruimen.

wieger on 30/03/2013 09:00

Er is tegenwoordig ook Probites Summer Sinking. Het idee is dat schuwere koi zo ook makkelijker aan eten komen. Zijn er mensen die deze ervaring delen?

Alex on 30/03/2013 09:00

Ik ben ook nog vergeten een filmpje door te geven van de koi die van de week zijn aangekomen. Bekijk het filmpje hier

luc on 30/03/2013 09:21

Mail is verstuurd. Ben benieuwd wat mogelijk is omdat de probites normaal alleen in Arcen flink goedkoper verkocht wordt. ( zover ik weet )

Ray on 30/03/2013 10:11

idd met sinking food azen ze veel rustiger en is hun natuurlijke manier van eten, kijk maar eens hoeveel moeite sommige koi moeten doen om die drijvende korrels binnen te zuigen ,soms echt grappig.
bijkomend voordeel is dat ze evt stof etc op de bodem
vlugger naar de drains sturen.

franky on 30/03/2013 10:14

Dat zinkend voer is mooi maar wel kleine verpakkingen ,is het soms iets speciaals of gewoon nog niet (in de lift?) grtjs

paul on 30/03/2013 17:35

Hallo Paul.

Meer over zinkend voer:
http://www.nedkoi.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=44

Mike on 30/03/2013 17:51

Bedankt Mike maar ik had het eigenlijk over de verpakkingen ;) .
Ik begrijp ook dat het moeilijk is om voor iedereen de juiste verpakkingseenheid standaard te hebben maar een dealer kan toch ook wat in kleinere hoeveelheden verkopen dacht ik (mits aangepaste prijs mischien !)
Het word dus weer stilaan tijd om te VOEREN hahaa dat is het plezierigste om te genieten van de koi dat ze dichterbij komen om hun waardering te tonen .

paul on 31/03/2013 15:58