Bevestiging vanuit Japan

Bevestiging vanuit Japan

Er zitten nog een aantal nisai in Japan, die in principe rond april naar huis komen.

Voor alle zekerheid heb ik even een bevestiging gevraagd aan Japan of deze koi nog onder de garantie vallen als ze nog een extra seizoen in de mudpond doorbrengen.

Dit is ondertussen bevestigend beantwoord. Ik ga nog even in het kort herhalen wat deze garantie inhoud. Indien je een nisai aankoopt van de veiling voor een x bedrag met het verzoek om deze nog een seizoen in de mudpond te laten, dan valt deze het eerste jaar onder garantie.

Wat houdt dit in ?

Als de koi komt te overlijden, krom wordt of de kleuren verliest, dan mag je voor het bedrag dat je ervoor betaald hebt andere koi mag uitkiezen. Over het algemeen werkt het zo, dat ik dan op de veiling nieuwe koi koop, en dat het bedrag dat ik betaald heb, van de rekening wordt afgetrokken.

In de praktijk mag je dus voor het x bedrag dat je betaalt hebt, iedere andere koi van dezelfde waarde of hoger bij mij aankopen. Het is dus niet zo dat je een koi ter vervanging krijgt, met het risico dat je deze niet zo goed vind.

Indien je je koi een tweede jaar verblijf in de mudpond wenst te geven, dan gelden bovenstaande regels, ook, maar dan krijg je geen 100%, maar slechts 30% van de waarde vergoed. Na deze 2 jaar is er geen vergoeding meer mogelijk. Wel dient vermeld te worden dat de geldende mudpondkosten vooraf dienen betaald te worden.

Ik geloof dat dit een faire deal is, en dat het de tragedie van het overlijden tijdens een verblijf in de mudpond toch zachter maakt. Je kan nooit vervangen wat je hebt gekocht, en ik weet uit ervaring dat wat je verliest altijd mooier en beter is, dan het ooit geweest is. Het wordt een "idee fixe" zoals wij dit noemen.

Indien het verblijf in de mudpond goed verloopt, zijn al deze koi die hier gepresenteerd worden einde november tussen de 65 en 70 cm. Ik heb persoonlijk al veel hoogtes en laagtes gekend als ik koi in de mudpond laat verblijven, maar ik vind het nog altijd iets wat je zeker en vast moet meegemaakt hebben. Het kan je een echte trill bezorgen...

Gemiddelde groeipotentie:

Van tosai naar nisai: tussen de 15 - 20 cm

Van nisai naar sansai: tussen de 10 - 15 cm

Van sansai naar yonsai: tussen de 6-10 cm

Niet vergeten dat er altijd hoogtes en laagtes zitten in groeicapaciteit, maar dit is een mooi gemiddelde. Als je dus een jumbo tosai hebt van 35 cm, dan gaat deze naar 50-55 cm als nisai, naar 65-70 als sansai en naar 71-75 als yonsai.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van koi die een seizoen mudpond hebben gehad:

Bij aankoop 31 cm: SH-V13-0427

Na één seizoen 52 cm: SH-V13-0427

Bij aankoop 40 cm: SA-V13-04143

Na één seizoen 60 cm: SA-V13-04143

Bij aankoop 45 cm: SA-V13-04134

Na één seizoen 58 cm: SA-V13-04134

Bij aankoop 57 cm: KO-OS13-0233

Na één seizoen 69 cm: KO-OS13-0233

Al de getoonde koi verblijven nog tot april in Japan. Bij mijn volgend bezoek in Japan, vermoedelijk einde maart, zal ik beslissen welke koi moeten overkomen en welke eventueel nog moeten blijven. Indien je interesse hebt, om één van deze koi aan te kopen, gelieve me dan te contacteren.

Meer afbeeldingen

Bevestiging vanuit Japan: afbeelding 1
Bevestiging vanuit Japan: afbeelding 2
Bevestiging vanuit Japan: afbeelding 3
Bevestiging vanuit Japan: afbeelding 4
Bevestiging vanuit Japan: afbeelding 5
Bevestiging vanuit Japan: afbeelding 6
Bevestiging vanuit Japan: afbeelding 7
Bevestiging vanuit Japan: afbeelding 8
Bevestiging vanuit Japan: afbeelding 9
Bevestiging vanuit Japan: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml