Bloedmooi om te zien, echter nooit verkocht.

Bloedmooi om te zien, echter nooit verkocht.Tot gisteren...Soms begrijp ik er niets van, maar ja, ik ben ook maar een mens.

Als je ziet hoe deze showa op 1 jaar tijd van tosai evolueert naar nisai, deze voor een aannemelijk bedrag gepresenteert wordt, en dat het pas tot juli 2010 duurt vooraleer hij verkocht is, dan begrijp ik het af en toe niet meer.

Deze Dainishi showa geselecteerd door ons in Maart 2009 tijdens onze Japanreis. 10 stuks hebben we toen gehandpicked, waaronder deze Dainishi showa, waar je de ontwikkeling perfect kunt volgen op de bijgevoegde foto’s en de filmpjes. Deze werd persoonlijk door Brian Sousa eruitgepikt, en ondanks het feit dat hij voor ons iets te klein was (23 cm) hebben we hem toch meegenomen. Ik herinner me nog heel goed, dat het hi van deze koi volledig terugviel tijdens de eerste maanden dat hij in Arendonk was. Binnen een tweetal maanden herstelde het zich volledig, en maakt plaats voor dit perfecte hi, dat hij nu laat zien.

Ook Interkoi Almere kocht toen een 2-tal showa van deze reeks, en Ton had dezelfde bevinding over het terugvallen van het hi. Als ik me niet vergis is het deze showa. De andere zie ik niet meer, misschien verkocht, maar dat kan Ton wel uitleggen, via de reacties. Mensen...kopen die handel, want dit soort koi vind je niet zo makkelijk. De laatste keer dat we hem gemeten hebben was hij 44 cm, nu zal hij zowat rond de 47 cm zijn, maar we hebben hem niet gemeten. Ik hoor het misschien wel van de kopers in de reacties...

Dit filmpje laat zien hoe hij er nu uitziet.
Filmpje bij aankomst 2009

Naast dit filmpje laat ik je nog een filmpje zien, met een Dainishi showa uit dezelfde selectie, die naar onze smaak ook zeker mag gezien worden, samen met 2 x Mako showa van Momotaro. klik hier Als je ziet welke positieve evolutie deze koi doormaken, en dit dan nog niet in de beste omstandigheden, dan kan ik met een gerust hart zeggen dat ik tevreden mag zijn. Uit de commentaar van Rini, hoor je zelfs dat mindere punten ook besproken worden en zo correct mogelijk worden uitgelegd.

Ik beweer zelfs, dat de evolutie, eenmaal bij de koper, niet 100, maar 200% positief zal zijn. Wetende dat het sumi krachtiger zal worden, maar ook de body ontzettend zal toenemen. Dit is geen gok meer, dit is zekerheid.

Last but not least laat ik nog een dijk van een koi zien van Takigawa. Er zitten minpuntjes aan zoals op iedere koi, maar dit wordt een beul van een vis. Takigawa Showa.

Tenslotte namen dit koppel afscheid en vertrokken richting Duitsland. Wie weet zien we ze nog ooit eens terug…
Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Mooi om op te volgen. Interessant om te zien is hoe het sumi steviger en voller wordt. Zeer mooie koi en proficiat aan de kopers met deze aanwinst.

Jean on 25/07/2010 09:11

PRachtige showa toch!
Ik zou er voor tekenen!
Klassiek, maar heeeelemaal mijn ding!
En och, moeten we dan allemaal net die laatste cm hebben?
Ik kies gratieus voor size!
En deze showa heeft zeker een gratieus voorkomen!
Power to the showa! :-)

raf on 25/07/2010 13:22

Hoi Luc, De showa is veilig thuis gekomen. Soms moet je oog er net opvallen. En in dit geval waren we ook gelijk verliefd op de koi. En ach het is een male, maar dat deed ons hart niet minder snel kloppen! Omdat we toch wel benieuwt waren naar de lengte, hebben we de koi thuis nog gemeten. Hij heeft nu een lengte van 46.5 cm. Het is echt een genot om deze koi te zien zwemmen en mee eten met de rest :)

Nogmaals bedankt voor de perfecte service die je alleen bij INTERKOI kan vinden!

Rinus & Ria on 25/07/2010 15:23

Hai Luc,
Ik had toen slechts 1 van deze showa aangeschaft en dat was inderdaad degene die in de link terug te zien is. Dit is een geweldige showa die je elke keer weer verrast. Op dit moment is het sumi weer iets afgenomen maar het hi is nog steeds heel dik, ben momenteel bezig met de Kh iets te verhogen en dan komt ook het sumi weer snel terug. a.s. zaterdag ga ik de koi voor de show in Arcen uitzoeken en zal ook deze eens bowlen en meten. Ik denk dat hij/zij ergens tussen de 45 en 50 cm. is. Ook mij verbaast het dat deze koi nog niet is verkocht. Er was ooit belangstelling voor maar ik denk inderdaad dat RAF gelijk heeft en men tegenwoordig sneller kiest voor de lengte op heel jonge leeftijd terwijl dit soort koi ook gerust de 75 cm. zullen halen. Duurt misschien een jaartje of 2 langer maar ach...
@R&R heel veel plezier van jullie prachtige showa!

Ton on 25/07/2010 20:50