Certificaten Sakai FF

Certificaten Sakai FFBij de levering van de koi zaten ook de certificaten. Een certificaat is niet zo belangrijk, maar geeft toch wat zekerheid.

Niet iedereen geeft certificaten, maar de meeste kwekers tegenwoordig wel, tenminste als de koi iets of wat van betekenis zijn. Zoals reeds dikwijls vermeld is een certificaat geen kwaliteitslabel, maar geeft het toch informatie over de afstamming van de koi. Je moet het beschouwen als een oorsprongsbewijs.

Nu heb ik mij altijd verdiept in de oyakoi, dus vandaag ga ik ook even dieper in op deze certificaten. De meesten onder U zijn misschien bekend met de stamboom van Sakai, maar hier zal ik nog even wat dieper ingaan op de oyakoi van de koi die geleverd zijn van Sakai FF.


Seven Star:
De koi 1310032 - 1310033 - 1310035 - 1310038 - SA-V13-04134
Seven Star is een dochter van de bekende Big Rose die verder gaat naar Beauty Rose, Rose en tenslotte eindigt bij de bloedlijn van Sakura

Ninja:
De koi 1310034 - 1310041
Ninja is, als ik me niet vergis een showa van Muto. Muto is een kweker die hier misschien minder bekend is, maar in Japan wel. De Muto Koi Farm is gelegen in Kumamoto op Kyushu, het zuidelijke eiland van Japan. Hij is bekend omdat hij de eerste is die een Ochiba Shigure heeft gekweekt. De eigenaar is Mr. Mutou Morikazu.

Love Symbol:
De koi 1310036 - 1310043 - SA-V13-04143
Love Symbol is een dochter van Rose Symbol, die op haar beurt een zuster is van de hierboven vermeldde beauty Rose, verder gaat naar Rose en uiteindelijk bij Sakura.

Raad:
De koi 1310037
Raad is een dochter van Shining Rose die op haar beurt komt uit de Tancho Miss Japan x Neo Universe, die komt uit Beauty Rose, verder naar Rose en uiteindelijk weer eindigt bij Sakura.

M Legend:
De koi 1310039 - 1310046
M Legend behoeft in principe weinig uitleg en zal bij de meesten wel bekend zijn. De moeder was M Kohaku die op haar beurt komt uit Rose Queen, verder naar Rose en tenslotte Sakura.

M Legend:
De koi 1310040
Legend Sister is zoals het de naam zelf zegt, een zuster van M Legend, dan naar M Kohaku, Rose Queen, Rose en Sakura.

Napoleon:
De koi 1310042
Napoleon komt uit een totaal andere bloedlijn dan voorgaande. Napoleon is een dochter van Benibana Daioh, die komt uit Benibana dat een dochter is van de bekende Donguri bloedlijn. De Donguri bloedlijn is wat mij betreft bekend omdat ik er nog een grote kohaku van heb rondzwemmen die begin volgend jaar naar Arendonk komt, namelijk Virgin.

Shining Red:
De koi 1310044
Shining Red is een dochter van Shining Rose, die op haar beurt een dochter is van Tancho Miss Japan x Neo Universe, die komt uit Beauty Rose, verder naar Rose en uiteindelijk weer eindigt bij Sakura.

Dit is een kleine wegwijzer in de bloedlijnen van Sakai FF. Ik heb ook scans gemaakt van de bijhorende bloedlijnen, waar je de meeste Oyagoi op kunt vinden. Als je die graag ontvangt, stuur me dan een mailtje dan stuur ik je deze wel op, zodat je ze altijd bij de hand hebt.

Nu is het zo dat het ook belangrijk is welke eigenschappen de oyagoi vererven of doorgeven. Dit is mij minder bekend bij Sakai, maar ik zal er verdere studie aan geven. De echte specialist wat betreft de bloedlijnen van Sakai FF is volgens mij Joachim van t' Viske. Als het nodig is zal ik bij hem te rade gaan als het nodig is. Volgens mij is Joachim als geen ander bekend met de bloedlijnen van Sakai FF.

Wie nog graag een kijkje neemt bij de koi die maandag zijn binnengekomen, kan op deze link klikken. Blijkbaar vinden ze het hier best fijn...
Meer afbeeldingen

Reacties

19 reacties tot nog toe

Amai hier is werk op gemaakt ,maar ik vind wel dat je mag weten waar een koi juist vandaan komt .ook belangrijk is dat je weet hoe groot een koi was bij aankoop in japan dan kan je later terugkijken naar de behaalde groei .
Het is ook wel tof dat je hierboven snel kan zien waarvan de koi afkomstig zijn al kweken koi niet zo zuiver en kan je beter naar de koi zelf kijken maar je weet natuurlijk wel dat deze koi van de top ouderdieren afstammen .Succes met jullie keuzes en ik ben wel altijd benieuwd WAAROM iemand die koi koopt of juist die niet !grtjs

paul on 04/12/2013 08:45

Ik vind de bloedlijnen en vooral de erfelijke eigenschappen extreem interessant. Helaas weinig over te vinden op internet. Ik zou zeggen ga zo door ;-)

Ronald on 04/12/2013 09:20

Luc, ik dacht eigenlijk dat er iedere dag prijsgegevens vrij zouden komen geldig tijdens de open dagen?

Tom on 04/12/2013 09:29

Komt eraan Tom...was het wel van plan, maar dringend nieuws is belangrijker. Verkopen komt wel...

luc on 04/12/2013 12:05

Mr. M. was in the house and has choosen. !! (inside info)

Luc on 04/12/2013 17:18

Interessant nieuws, zo leer je weet wat bij .
Waarom noemen ze die niet gewoon Jef of Fons :) ?
Zozo mr. M heeft gekozen , toch die bruine sanke niet die er zwemt .

Johan on 04/12/2013 17:32

Zo te zien is het de bodybuilder geworden ,ik ben blij dat deze gekozen is want het is een leerschool en ik ben benieuwd of deze zowel lengte als breedte blijft aanmaken .grtjs

paul on 04/12/2013 17:35

Eigenlijk zou de andere nu in jou vijver moeten Polleke, dan zou je eerlijk kunnen vergelijken...

luc on 04/12/2013 17:47

Jazeker dat zou mooi zijn maar dan moeten we leergeld vragen aan mensen die de evolutie willen volgen haha ,ik zal mijn vijver dan wel openstellen voor te gebruiken .Je mag het ook weer niet van TEveel koi zeggen he luc want dan zitten er weer TEveel koi in en evolueren ze ook niet goed .
Er zit er ook nog 1ne te wachten op een schoonheidsbehandeling volgend jaar mischien he hihi .grtjs

paul on 04/12/2013 18:24

Mooi SFF boek , zou elke kweker eens in de periode moeten uitbrengen
voor de liefhebber.

Mr.M artin.....die bruine Sanke is pleitte !
Oeps..ik ben weg !

jack on 04/12/2013 19:39

Goede keuze Martin , de 1089 word een zeer aangename Kohaku !

Nu ben ik echt weg ;-)

jack on 04/12/2013 19:46

Hopelijk staat de M in dit geval niet voor Milion....grapje...
Succes ermee!

Tom on 04/12/2013 20:28

Mooie Koi Martin , maar dit moet je me toch eens uitleggen .
In een vorig nieuwsitem (vraag me niet welk) dacht ik te verstaan dat je een Kohaku afbrak , mede door het feit dat het beni niet tegen de staart begon. Als in deze zie, is er ook een hele afstand .
Verder proficiat met deze Koi, hoop ze ook te zien te krijgen , misschien samen met dat bruin sprotje . Moet de moeite zijn .

Johan on 04/12/2013 22:03

Pfff . . . , "alea jacta est" zou Bart De Wever zeggen, maar wat een pak huiswerk dat ze mij hier nu met z'n allen weer geven, en ik ben al zo moe.

Allereerst @ Luc,
Bedankt voor het opsnorren en weergeven van al deze info over de bloedlijnen van de ingekochte Sakai vissen. Je moet het maar doen, en de toekomstige eigenaars zullen er vermoedelijk wel blij mee zijn.

@ Johan,
Jef of Fons, dat zijn zo van die ouderwetse en archaïsche voornamen uit de tijd van boer Coene, en die hoor ik echt niet graag. Ik ben met mijn tijd meegegaan, en dan vind ik Mr. M toch stukken eleganter klinken hoor, goed gevonden Luc.

@ Paul,
Tja, omtrent de andere kohaku (die ik uiteindelijk dus niet gekozen heb) heeft Luc wel een punt vind ik. Het was voor mij een uiterst moeilijke keuze, want de twee waren heel sterk aan mekaar gewaagd, en ik zou het interessant vinden om in de toekomst af en toe eens te kunnen vergelijken met de andere die nu nog een nieuw baasje moet krijgen. Ik hoop echt dat sommigen zich hiertoe zullen geroepen voelen, en vind dat jij of Jack of Johan (of Walter?) hiervoor een geknipte persoon zou zijn. Laat het mij zo stellen dat ik toekomstgericht misschien de minst goede van de twee heb gekozen, maar dan heb ik dat in volle bewustzijn gedaan en vanuit mijn generositeit :-), ten einde één van jullie of een andere gegadigde de kans te geven om achteraf aan te tonen dat ik ongelijk had.

@ Jack,
Wat is dat toch allemaal met die bruine sanke? Een nieuwe variëteit uitgevonden misschien? En ja die is pleitte, maar niet naar mij hoor!
Ik heb het je in de reacties op een vorig nieuwsitem al uitgelegd.
En maar goed "dat je weg was" Jack, of je had van mij hier een ware bolwassing gekregen :-).

@ Tom,
Had zo graag gezien en aangevoeld dat je ongelijk had, maar helaas . . .

@ Johan (uw laatste reactie),
Je bent een zeer attente waarnemer, en ik kan je op dit punt geen ongelijk geven. Maar in dit concreet geval was het voor mij kiezen tussen de beste van twee werelden (pessimisten zouden zeggen, kiezen tussen de pest en de cholera, maar zo ben ik niet).
En als ik alle plus- en minpuntjes van beide kohaku op een rijtje zette (voor zover er al minpuntjes waren), ja dan vond ik de bodybuilder zoals Polleke haar noemt in de totaalbalans op dit ogenblik een ietsje beter, ook al had ik natuurlijk liever gezien dat haar laatste hi-vlek dichter bij de staart zou eindigen.
Maar ja, een mens kan ook niet alles hebben, en zeker niet als het gaat om prachtige en beloftevolle koi die slechts 1/10de tot 1/20ste moeten kosten van een potentiële Grand Champion dezer dagen. Slik, slik, . . .

Martin on 05/12/2013 00:45

Luc kloppen die certificaten wel omdat de spawning dat 2012 is , zouden dan erg groot zijn voor 1 jaar en 3 maanden??

Kai Severeins on 05/12/2013 01:21

Rare vraag Kai. Dit is tegenwoordig een normale maat voor goede jumbo koi.

luc on 05/12/2013 07:00

Mr.Martin , naast het feit dat ik mezelf nu afvraag wat in godsnaam een
zgn bolwassing is ,
heeft U wel een goed punt aangaande de andere Kohaku.
De enige juiste persoon in deze is vanzelfsprekend Polleke.
Deel het standpunt van Luc ook wel in deze .
De desbetreffende Kohaku heeft zeer zeker een punt waarvan geleerd kan worden als het om het Kiwa/Sashi gaat .
Polleke is een rasechte Momo man , dus die brengt dat naar een goed einde !

jack on 05/12/2013 18:26

Luc, nu ook weer niet te vrijpostig zijn hé, Kai is volgens mij een rechtgeaarde Niigata aanhanger, en misschien krijgt hij op lange termijn nog wel gelijk ook.

@ Jack,

In mijn groot woordenboek der Nederlandse taal lees ik: bolwassing = een verbaal goed gestoffeerde uitbrander, een gemotiveerde terechtwijzing waar nauwelijks iets tegenin te brengen valt. Begrepen?

Voor het overige volledig akkoord met uw standpunt. Zodat de bal nu in het kamp van Polleke ligt. Toch weer goed gemaneuvreerd, nietwaar?

Martin on 05/12/2013 23:33

Jullie denken dat onze koivijver 300 cuub is zeker ! Ik wil minder koi en dan ....wacht maar .grtjs

paul on 06/12/2013 18:15