Cinderella.

Cinderella.Een koi die nooit op het voorplan komt, maar die ik nu toch even naar het voorplan wil schuiven is deze ginrin showa.

Een koi die zich nooit liet opmerken, enkel door haar afwezigheid, is ondertussen omgetoverd tot een persoonlijkheid in de vijver.

Dit heeft niets met de koi als dusdanig te maken, maar vooral met het karakter van deze koi. Was deze bij aankomst schuw en onopvallend, nu schuimt ze de vijver af, en zal zich als eerste melden bij de voederbeurten.

Dit filmpje zegt genoeg. Nog steeds een assepoester zonder schoentjes, maar die worden binnen de kortste keren aangetrokken en zal ze omgetoverd worden tot een echte princes. Daarom heb ik haar Cinderella gedoopt, en tevens ook omdat mijn kleinkinderen dol zijn op assepoester.

Belangstelling is getoond vanuit Sicilië, een plaats waar ik regelmatig een koi naar opstuur. Natuurlijk verkoop ik graag, maar ik zou het zonde vinden om deze naar een eiland te laten vertrekken, terwijl er hier zoveel goede vijvers zijn.

We hadden onze twijfels bij het geslacht van deze koi, maar bij een recent bezoek van de koidokter, hebben wij een echo laten maken om zekerheid te hebben. Volgens dat onderzoek bleek het wel degelijk een vrouwelijke koi te zijn. We hadden ze trouwens ook aangekocht als vrouwtje.

Is een vrouwelijke koi nu zo belangrijk ? De meesten onder U zouden ja zeggen, maar dan stel ik mij de vraag waarom ? Is het omdat iedereen weet dat vrouwelijke koi veel duurder zijn dan mannelijke koi, of is het omdat vrouwtjes mooier zijn ? Het is een vraag die vragen oproept natuurlijk, maar op dit ogenblik is er een tendens om mannelijke koi meer op het voorplan te brengen.

Vooral Momotaro is bezig om zijn goede mannelijke koi op te waarderen door ze op de veilingen in te zetten, en met succes. Wel is geweten dat mannelijke koi steviger van kleur zijn, iets minder groot en breed worden dan vrouwtjes, maar er komt verandering in. Is het nu een tendens dat zich zal doorzetten of niet, dat is mij niet bekend, maar wel heb ik onlangs ook 2 mannelijke koi op de veiling ingekocht, en dat zijn toch niet van de minste.

Deze nisai kohaku zal je echt verbazen. Een sterke persoonlijkheid met weinig foutjes. Met haar 55 cm niet te versmaden, en het is algemeen geweten dat mannen minder problemen geven dan vrouwen...

En wat te denken van deze mannelijke sanke ?. Zie jij nog het verschil tussen mannelijk of vrouwelijk ? Een bodybuilder van 54 cm is niet om je over te schamen.

Ik voorspel in de toekomst een tendens, dat de mannelijke koi zich zullen openbaren en een meer belangrijke plaats zullen innemen in het koigebeuren. Als men er in slaagt om de body en de grootte van de mannelijke koi te upgraden, dan zal er een verschuiving plaatsvinden.

Nadeel is dan weer dat in de toekomst zowel de vrouwelijke als de mannelijke koi duur zullen zijn, en niet alleen de vrouwelijke...

Tevens wil ik alle mensen bedanken die gisteren aan mij hebben gedacht.

Reacties

4 reacties tot nog toe

Heb een vermoeden dat de tendens aangaande geslacht al verder is dan wij hier weten. Of het uit een groep Engelse koi fanaten/handelaren komt of koidokters is mij nog niet geheel duidelijk.
De mening is wel dat voor de gewone liefhebber van koi de mannelijke koi de juiste keuze is.
Mannelijke koi zijn doorgaans sterker,beter bestand tegen koude,
geen problemen met kuit,zien er beter uit qua kleur doorgaans.
Voor de gemiddelde liefhebber die geen GC aspiratie's heeft zijn dit
goede argumenten.
En inderdaad,als je naar Momotaro kijkt de laatste jaren word de mannelijke bouw flink op gewaardeerd!
Daar in tegen,wat gaat de vrouwelijke body weer doen in de toekomst? Zeker weten dat de kwekers dan daar weer op gaan focussen!

Gr.Jack.

`jack on 10/12/2012 19:14

Mooie showa word dit, jammer van het zwakke hi vlekje. Maar misschien trekt dit met wat geduld nog bij.

Arjan on 10/12/2012 19:27

De mannelijke koi kunnen in mijn ogen ook mooi zijn. Ik kan me helemaal vinden in wat Jack heeft geschreven.
Als je voor de Sanke en logeer adres zoekt.................
Wat een mooie Sanke.

Jent on 10/12/2012 19:43

Dag Jent, ik probeer heel het jaar door logeeradressen te zoeken... :)

luc on 11/12/2012 08:37