Complete bouwwerken

Complete bouwwerkenNu we het in deze tijd toch over overkappingen hebben, is het misschien interessant om enkele ontwerpen te bekijken.

Het is toch wachten tot de nieuwe koi binnenkomen, dus tijd om enkele bouwwerken te bewonderen, en zeg nu zelf, die van Bart mag er wezen.

Volgens mij is hier toch een dagtaak mee gemoeid, aan de constructie te zien. Wel sympathiek is dat je alle vakken afzonderlijk kan openen en sluiten, zodat je makkelijk de vissen nog daglicht kunt geven bij dagen zoals nu.

Op de detailfoto's is te zien dat iedere balk, ieder hoekje, ieder kantje is afgeschermd met een zachte strip zodat de vissen zich niet kunnen beschadigen. Chapeau hoor, dat lijkt me een hels werkje zijn. Je moet ook over de gepaste plaats beschikken om ieder jaar weer de overkapping op te bergen lijkt me.

De ronde constructie zorgt natuurlijk voor de nodige problemen, maar die lijken mij hier subtiel opgelost te zijn. Ik kan me niet van de indruk ontdoen, dat ik toch blij mag zijn met mijn systeem van tunneloverkapping dat ik in een halfuurjte opbouw. Maar ja, een vierkante vijver heeft nu niet de charme van de niervormige of ronde vijvers.

Deze week ga ik aan de verwarmde quarantainebakken beginnen om deze te isoleren en een lichte overkapping te maken, zodat de verwarming het iets makkelijker krijgt. De warmtepomp van weleer was duur, maar blijkt achteraf een gouden investering te zijn geweest. Dat is nu weeral 4 jaar geleden, en wat ben ik soms blij dat ik een archief heb aangelegd in de nieuwsitems.

Zo kan ik nog steeds terugvinden dat deze installatie in oktober 2007 gebeurde, dus juist 4 jaar geleden. Wat kan er toch gebeuren op deze korte tijd....

Bedankt Bart voor de foto's, en als er nog mensen zijn met originele overkappingen, hou je niet in om de foto's op te sturen...niet voor mij, maar misschien voor andere mensen die graag ideëen opdoen...


Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Heel net gedaan die kap .Bij mij zijn het maar gewoon platen die los op de vijverwanden liggen met wat stenen op ,niet de moeite om een foto van te nemen.Het zijn wel platen met dubbel laag .Niet mooi maar het werkt perfect .

johan on 21/11/2011 08:10

Dat ziet er nog eens profesioneel uit.je kunt zo zien dat het hier met de liefde voor de koi wel goed zit.de koi zien er ook goed uit en dat het met de verzorging goed zit,dat kun je wel zien hoe de koi allemaal uit de hand komen eten,koi die niet in orde zijn doen dit niet.complimenten en doe zo verder .

groetjes Ben.

ben on 21/11/2011 08:13

Heel knap gedaan, Bart. Zo te zien ben jij een heel handige doe-het-zelver. En het geeft dan ook wel voldoening dat de koi in de winter goed beschermd zijn tegen de vrieskou en het soms gure winterweer, en belangrijker nog, dat het vijverwater - al of niet met verwarming - veel gemakkelijker op minimum 7 à 8 graden kan gehouden worden (waardoor de koi gespaard blijven van nadelige thermale stress).

@ Luc,
Een lapsus tussendoor is je blijkbaar niet vreemd: van oktober 2010 tot nu is juist 4 jaar, hahaha ???????????? Als ik goed kan tellen is dat toch maar 1 jaar hoor. 2010 is dus te lezen als 2007, right?

Martin on 21/11/2011 15:45