Controle nieuwe koi

Controle nieuwe koi

Ik mag tevreden zijn over mijn werk. De nieuwe koi zijn goed ingedeeld in de binnenvijvers, en de voorheen binnengekomen selectie is een lust om te zien in de verwarmde buitenvijver.

Deze waren al enkele weker eerder binnengekomen, en moesten plaats maken voor de nieuwe lichting. Je moet het me niet kwalijk nemen als ik zeg dat ik van deze vijver enorm geniet.

Door de overkapping heb ik wel niet voldoende zicht op de koi, maar als ik de luiken openzet, kan ik de meesten toch wel volgen.

Er zwemmen nu ongeveer 25 kleppers rond, meestal tussen de 65 en 70 cm, en ik kan je verzekeren dat het een lust is om te zien.

Nadat ik ze buiten had gezet, heb ik ze eerst laten acclimatiseren, en de beestjes ocharme 14 dagen zonder eten gezet…het werd tijd om ze te voeren.

De afstrijkjes waren zuiver en de ammoniak stond op zijn laagste punt van 0.07, een bijzonder geruststellend resultaat. Ik ben wel bezig om een kuur enzymen toe te voegen gedurende 10 dagen, want dat is het enigste produkt waar ik zekerheid van heb dat het werkt.

Ik ga hier in de lente 10 mensen voor proberen te selecteren om een proef mee uit te voeren die het ultieme bewijs moet leveren van deugdelijkheid, maar daarover later meer.

Dit wordt afgewisseld met om de 2-3 dagen mijn stoofpotje toe te voegen, een toepassing die zorgt voor de nodige herstelling en de broodnodige voedingsbron voor bacteriën. Dit wordt enkel in de verwarmde vijvers gedaan. In totaal wordt er 85 kuub, waarvan 40 kuub buiten en 3 x 15 kuub binnen op 18° continue gehouden.

De koi die pas binnengekomen zijn, zwemmen momenteel ook redelijk ontspannen rond, zij het nog wat schrikkerig, maar dat zal binnenkort wel gedaan zijn.

Maandag nog wat koi gecontroleerd, zoals je kan zien op dit filmpje. Zalige koi om te zien trouwens…

Toen Maarten gisteren nog een levering kwam doen, heb ik een doublecheck laten uitvoeren, en het licht is nu definitief op groen gezet. De koi waren parasietvrij, en de slijmhuid voelde goed aan.

De meeste akkefietjes die een transport mee kunnen brengen zijn stilaan verdwenen, en de rustperiode voor de koi is volop gestart.

Openingsdagen eindejaar

Zaterdag 12 december: open vanaf 11.00 uur.

Zondag 13 december: gesloten

Zaterdag 19 december: gesloten

Zondag 20 december: open van 10.00 tot 13.00 uur

Zaterdag 26 december: open van 10.00 tot 12.00 uur

Zondag 27 december: gesloten.

Meer afbeeldingen

Controle nieuwe koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml