Controle van de azukari

Controle van de azukari

In een aangenaam zonnetje, hebben we ons geamuseerd om even een checkup te doen van de Azukari koi.

Het was rustig zaterdag met enkele aangename klanten, en dan is het altijd plezierig om samen wat koi te bowlen, wat af en toe nodig is.

Het is altijd een "heilig" moment. De temperatuur wordt nu langzaam naar beneden gebracht. Verleden week naar de 22°, deze week naar de 18°, het voerpeil wordt ook langzaam naar beneden gebracht.

Hetgeen je vermoedelijk interesseert zijn de resultaten. Ik zal deze dan ook sporadisch in het nieuws plaatsen, zodat je de ontwikkeling kan volgen. In totaal hebben ze nu 17 weken in de mini mudpond doorgebracht. De doelstelling was om de koi te laten doorgroeien naar 45-55 cm.

Hier zijn de 4 eerste koi

1204035 bij aankomst 33 cm

1204035 op dit ogenblik 45 cm

De kweker van deze tosai is Hoshikin. Zoals je kan zien is de body flink toegenomen. Het hi is door de groei uiteengetrokken, maar de kern is nog steeds van goede kwaliteit. Sterke kop, mooi patroon dat nog beter tot zijn recht zal komen naarmate de koi groter wordt, hoog staartstuk, goede huidkwaliteit, wat wil je nog meer. De laatste maand van het verblijf met een iets lagere temperatuur zal nog zorgen voor een groei van 2-3 cm, en het hi zal opnieuw iets opkomen. Een mooie verschijning...Deze koi is reeds verkocht.

1204031 bij aankomst 30 cm

1204031 op dit ogenblik 44 cm

Een sanke van Kanno, een onbekende kweker met bloedlijnen die uit de Matsunosuke bloedlijn stammen. Zoals je kan zien is het intense sumi teruggetrokken. Is dit nu een nadeel ? Neen, totaal niet, sumi zal zeker terugkomen en de koi weer de uitstraling geven die ze als jonge tosai had. Het is gewoon een kwestie van tijd. Het blijft een mooie sanke, met het sumi op zeer strategische plaatsen, en ik geloof stellig dat ze aan haar verwachtingen zal voldoen. Deze koi is reeds verkocht.

1205041 bij aankomst 41 cm

1205041 op dit ogenblik 54 cm

Een kohaku van wie anders dan van Momotaro. De grootste van de groep, en een kohaku waar ik altijd een zwak voor heb gehad vanwege het bijzondere patroon en de geweldige body. Het zal een beul in je vijver worden, en ik geloof niet dat ze voorlopig stopt met groeien. Deze koi is nog niet verkocht.

12004008 bij aankomst 34 cm

1204008 op dit ogenblik 46 cm

Een andere sanke van Kanno. Een iets klassieker type met een kasane sumi opstelling. Ondanks het feit dat deze koi in de vijver een goede uitstraling heeft die me wel kan bekoren, zal deze koi goedkoper worden, vermits het een mannetje blijkt te zijn. Zo zie je dat de kweker zich ook kan vergissen als de tosai nog jong zijn. Deze koi is nog niet verkocht en blijft ondanks het feit dat de koi mannelijk is een mooie verschijning. De prijs van deze koi toen ze nog vrouwelijk werd aangeboden, was 1450 euro. Wie interesse heeft mag een aanvaardbaar bod doen en zo kans maken om deze sanke aan te schaffen.

Nog even vermelden dat van alle gecontroleerde koi (16) er een drietal minder gepresteerd hebben, maar dit zal automatisch in de volgende nieuwsitems verschijnen. Het was trouwens een rustige zaterdag, maar wel met aangename klanten.

Hier nog enkele filmpjes die gisteren ook gemaakt zijn:

filmpje_01

filmpje_02

filmpje_03

filmpje_04

Meer afbeeldingen

Controle van de azukari: afbeelding 1
Controle van de azukari: afbeelding 2
Controle van de azukari: afbeelding 3
Controle van de azukari: afbeelding 4
Controle van de azukari: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml