Cursus Maarten Lammens

Cursus Maarten LammensGisteren hebben we de cursus van Maarten Lammens bijgewoond.

Het was een zeer aangename cursus met zeer veel geinteresseerde mensen. De sfeer was zeer ongedwongen, en de ontvangst uiterst vriendelijk. Maarten woont in het landelijke Vorselaar (Vorselaar met een R en niet Vosselaar). De cursus werd op een zeer professionele manier door Maarten gegeven, en ik denk dat het zeer interessant is voor mensen die thuis koi houden, om deze cursus even bij te wonen. Tussendoor werd er koffie en frisdrank verzorgd door de sympathieke ouders van Maarten. Altijd wel eens plezierig om ook de mensen achter het toneel te ontmoeten, alhoewel we geen glimp mochten zien van de vrouw van Maarten, want die had hij wijselijk naar een cursus van iemand anders gestuurd.

Naast het chronologisch overzicht van de verschillende parasieten, bacteriën en virussen, werd er ook voldoende aandacht besteed aan de praktijk. Er werd een koi in slaap gedaan en behandeld, terwijl er voldoende microscopen klaarstonden om de verschillende soorten parasieten te kunnen herkennen.

Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor de cursus van 8 maart, dus wil je deze nog bijwonen, lees dan even verder op www.dekoidokter.be en dan heb je nog de gelegenheid om je in te schrijven.

Toen ik thuiskwam, waren de vijvers ondertussen volledig bezet, en was ik weeral blij dat dit gebeurd was. Vandaag echter ga ik met mijn kleinkinderen naar Plopsaland, en dit laat ik voor geen enkele koi staan.Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Luc, Rini en Maarten,

Bedankt voor de cursus! het was een leerzame cursus waar de theorie afgewisseld werdt met de praktijk. tevens was het leuk om overige koi liefhebbers te spreken.

al met al een succes wat mij betreft

groeten Stephan

Stephan on 24/02/2008 12:38

Helaas kon ik er niet bij zijn maar dat komt in het najaar wel!
Ziet er wel allemaal gezellig en leerzaam uit daar!
En de nieuwe vijvers gaan er echt goed uitzien!

Ton on 24/02/2008 14:38

Hoi,

Ik vond het ook zeer fijn om daar te zijn!
Interessant om alle ziekten nog eens te overlopen. je kunt nooit genoeg informatie hebben.
En leuk dat we eigenlijk allemaal via Luc bij Maarten geraakt zijn.
En trouwens Maarten; hele leuke vijver heb je!

Groetjes,
Raf

Raf on 24/02/2008 15:37

was zeker de moeite waard. en ook erg leuk om zo met de roverhoofdman op stap te zijn .de curses was keurig verzorgt.

Ben Doorakkers on 24/02/2008 16:21

Hele leerzame en bovenal gezellige en ontspannen dag .De tempratuur begint te stijgen en de koi begint al weer te bedelen de mooie tijd van de koi hobby komt er weer aan .
Rob

Rob Interkoi Zeddam on 24/02/2008 16:51

O ja dat wilde ik ook nog even kwijt dat Ben Doorakkers echt verstand van zaken heeft en als men ECHTE KOI wil aanschaffen dus van interkoi Ben kan vragen om advies hoe een echte koi zich gaat ontwikkelen en gaat evalueren.
Ben bedankt voor je uitleg .
Rob.

Rob Inetkoi Zeddam on 24/02/2008 16:58