Daar is ze nog eens: onze Clarissa.

Daar is ze nog eens: onze Clarissa.Een barbeque bij Frans en Ans...ik zou zeggen, ik heb een hekel aan een barbeque, maar echt niet hoor.

Alles was weer in de puntjes verzorgd door onze gastheren, alles erop en eraan, en zoals je kan zien op de bijgaande foto's komen we niets te kort.

Wat een genot om onze Clarissa nog eens terug te zien. Ik zeg wel onze Clarissa, want ondanks het feit dat ze niet meer bij ons zwemt, zit er toch nog een stukje "ons" aan. Dat zijn koi die met het hart gekocht en verkocht zijn, koi die een betekenis hebben, koi met een verleden, met een toekomst, net zoals domino, net zoals druppeltje en noem maar op. Bij ons krijgen deze koi een naam....

Niet alleen Clarissa laat hier het hart sneller kloppen, ook Goliath, Pipa, the Hook,Wakana noem maar op, allemaal namen van koi die klinken als een klok. Als je al lang "Interkoi minded" bent dan weet je waarover we praten. Zie toch die Goliath...wat een beest is dit geworden. Vanaf het ogenblik dat ik haar kocht, ik herinner me het nog als de dag van gisteren, heeft deze koi me bekoord. Wat een beulenkop staat op deze koi, en wat een body, de echte Shiro Showa waardig. Dan de kleine sierlijke vierstapper, een toonbeeld van schoonheid, maar alles wordt overstemd en overschaduwt door Wakana, de sanke die toch iets in zijn mars heeft. Nu bijna 80 cm, zou ze wel eens bekwaam moeten geacht worden om Grand Champion te spelen, als we ze naar 90 cm zouden kunnen laten groeien. We weten dat het moeilijk zal zijn, en vermoedelijk willen Ans en Frans niet naar de show gaan, maar bekijk deze filmpjes eens aandachtig...Is dit geen plezier om naar te kijken.

Centraal deze avond was toch wel de typisch mannelijke houding bij het bekijken van vissen. Voetjes op de rand van de vijver, discussieren over koi, koi en nog eens koi, totdat het donker wordt. De vrouwen konden zich goed amuseren met de mannen te bekritiseren in hun typische koihouding, maar wij mannen, vinden het plezierig om alles eens de vrije loop te laten...

Het eten was verrukkellijk, de sfeer was goed, de koi waren niet geweldig, maar supergeweldig, en toen het donker was moesten wij naar huis. Ik ben trots op Interkoi, om de mogelijkheid te hebben om dit soort koi te verkopen, en deze resultaten te boeken. Het enige wat je nodig hebt is onze raad, helaas een gevulde portemonnee, maar ook geduld. Ik ken verschillende mensen die binnen enkele jaren met dezelfde kwaliteit rondzwemmen, maar nog even het geduld moeten opbrengen om dit resultaat te mogen zien.

Vergeet niet deze geweldige filmpjes te bekijken en geef dan ook eens je mening. Na 3 nieuwsitems met volle overtuiging te hebben geschreven, wil ik ook wel eens iets meer inspanning van jullie verwachten...

Wakana, de grote
Goliath, mijn reus
Onze kleine van 60 cm, maar oh zo mooi.
K1 in de groene soep.

Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

Beste Luc, graag wil reageren op uw nieuwsitems; Ik vindt deze koi ook supergeweldig: Wakana,goliath en onze kleine van 60cm... prachtkoi wat mij betreft! Wat mij toch opvalt is dat op de vorige nieuwsitems en deze de koi een ongelovelijke body hebben. Over koi kan men blijven babbelen en babbelen, je koi iedere morgen tezien zwemmen , das het mooie aan onze hobby!

kurt on 01/08/2010 10:01

De genen, de kwaliteit, alles is aanwezig. In Arendonk kunnen ze nooit deze ontwikkeling krijgen. Dit heeft met bepaalde faktoren te maken waar interkoi helaas niet aan kan voldoen. Maar eenmaal op hun plaats, zullen deze koi laten zien wat ze in zich hebben, en als je dan nog luistert naar onze raad, dan krijg je dit resultaat. In Arendonk kunnen ze zich ontwikkelen tot wat je ziet in het eerste nieuwsitem, dit is het vervolg, maar nog niet het einde, want hier heb je nog jaren plezier van. Dit is wat wij proberen uit te dragen en dat is waar wij voor staan bij Interkoi.

luc on 01/08/2010 10:56

Geweldige hobby, geweldige vrienden en als de kers op de room , heerlijk weer voor een Bbq.
dit gaan we vaker doen ;-)

Ben en Riny

Riny D on 01/08/2010 12:45

Meer inspanning vanaf onze kant......zou zeggen,
GOED BEZIG LUC!

jack on 01/08/2010 15:32

Het was een heerlijk avondje... en dat terwijl het niet eens december is!

Voortreffelijke gastvrijheid, gerechten en gezelschap, voortreffelijke koi. Wat kan een koiliefhebber zich nog meer wensen? Ik zou het niet weten...

Behalve dan toch ooit eens dat antwoord op de vraag: waarom toch altijd een been op de rand? Alsmede het antwoord op de direct daaropvolgend vraag: Vanwaar de voorkeur voor één specifiek been...?

Noëlle on 01/08/2010 17:07

Helaas kon ik er door familie verplichtingen niet bij zijn deze keer maar volgende keer ben ik/wij er weer bij hoor! En het is maar goed dat ik er niet was want ik had ergens een plastic zak gepakt, een doos gezocht en Wakana geschept en meegenomen... stiekum... menselijk zeggen ze dan, ik ben verliefd... wat een pracht beest!

Ton on 01/08/2010 19:51

Met open mond (en op gevaar af van kwijl op het toetsenbord) heb ik deze reportage herhaaldelijk gelezen en bekeken, en ik moet eerlijk zeggen: MEER DAN GOED BEZIG Frans en Ans, al is dit nog een understatement.
Wat een BBQ, wat een vijvers, en vooral wat een koi zeg, allemaal om duimen en vingers van af te likken; een uitspraak die bij mij synoniem is voor een dosis gezonde jaloezie die ik niet kan onderdrukken (hoop dat jullie mij dit vergeven).
Wakana, Goliath en onze kleine, inderdaad allemaal (pracht)exemplaren om te stelen zoals Ton graag zou doen. Foei Ton, maar je bent hierin niet alleen hoor . . .
Alle gekheid op een stokje, @ Frans en Ans mijn welgemeende felicitaties!

En Luc, content met mijn reactie? Ja toch, hé!

Martin on 02/08/2010 00:26

Geweldig mooie en gezonde koi's , wat een verzameling .
Doe zo verder Frans en Ans , jullie hebben het onder de knie .
Hier zijn verschillende jaren ervaring duidelijk zichtbaar .
Koikeepers van de bovenste plank .

Marcel D on 02/08/2010 00:38

Dit ziet er geweldig uit hier kun je dag en nacht bij weg dromen en dan (die kleine )wat een kleur maar vooral die shouder partij als je deze over een jaar of 2 tot 3 meet dan denk ik dat ze de draai niet meer gemaakt krijgt in een grote meetbak veel plezier met de vissen en de vijver (houdeo en bedankt)

Dennis en Mark on 02/08/2010 07:52

Een ongelooflijk mooie collectie. De kwaliteit druipt er vanaf.
Als ik dit zie , en weet dat bij meerdere echte koiliefhebbers, nog zulke prachtige kois rondzwemmen, kan ik maar een ding zeggen/ De Borgmans heeft ons echt verwend met diverse topvissen naar Belgie en Nederland te brengen. Daarbij heb ik zaterdag weer genoten van wat er in Arendonk nog rondzwemt, wat een kwaliteit en potentie.

willy on 02/08/2010 11:03

Hallo Iedereen,

Bedankt voor de leuke reactie's.
We doen ons best om alles goed te houden.

Groetjes Frans en Ans

Frans en Ans on 04/08/2010 09:04

Hier word je toch gewoon stil van....
clarissa blijft nog steeds een heerlijke kohaku...alleen hoe ze je al aankijkt...prachtig gewoon!

Matthijs on 06/08/2010 09:28