Dagen om niet te vergeten.

Dagen om niet te vergeten.De zon schijnt, men spreekt van een heropleving van de economie, het gevoel is er weer, de mensen krijgen terug zin, met andere woorden, genieten zoveel je kan.

Dat het druk zou worden stond reeds als een paal boven water. Ik was al vroeg aan de gang om alles in orde te krijgen, en kreeg de eerste hulp al om 9.30 uur.

Je moet ervan profiteren als je buiten kan zitten, het was terraskesweer, en daarom had ik alles buiten al klaargezet. Mijn eerste klant was Tom, die een sanke van Sakai had aangekocht. Zijn beste investering was zijn verwarming op de vijver vertelde hij me, en ik kan hiermee alleen maar akkoord gaan.

Mijn nieuwe camera speelt me echter wat parten, en zodoende is mijn eerste filmpje helaas mislukt. Ik zal dan ook de sanke laten zien bij aankoop en zoals ze is geworden. Dat is toch wat jullie willen zien, evolutie of niet ?

Sanke bij aankoop tot februari 2014. Ze werd gisteren 64 cm gemeten. Sorry Tom dat het filmpje niet gelukt is...Dan moest ik mijn nieuwe camera maar weer eens opnieuw instellen en uittesten. Was er geen mooie proefkonijn dan Polleke ?.

Voor een potentiële klant moest ik even een Sanke bowlen, en dat werd tussendoor ook even gedaan, en als ik dan toch bezig was met bowlen, begon ik mijn 2 eerste koi klaar te maken om buiten te zetten.

De temperatuur was zowel binnen als buiten 13,5°, ideaal om mijn eerste gasten in hun nieuw verblijf over te zetten. Deze kohaku 1304028 en deze sanke 1302052, beiden van Taniguchi werden uitverkoren om als eerst in de wachtvijver geplaatst te worden.

De naam wachtvijver heb ik toegepast voor alle koi die binnen gezeten hebben en niet verkocht zijn, alsook voor de koi die nog langer moeten verblijven en niet opgehaald worden. Er is trouwens een klein verhaal bij deze 2 koi.

Beide werden aangekocht als tosai in februari 2013, en hebben het uitstekend gedaan qua groei. De respectievelijke eigenaar wou echter een vrij dure sanke aanschaffen van Sakai FF. De vraag lag voor de hand om deze 2 koi terug in te ruilen en een nieuwe overeenkomst te maken. Daarom kwamen deze 2 koi terug in de verkoop, en de sanke is ondertussen al verkocht en zit al in zijn nieuwe vijver. De kohaku echter wacht nog op een nieuw baasje.

Toen er nog niet te veel volk was hebben we even de overwinteraars gebowld die volgende week naar hun nieuwe vijver moeten om plaats te maken voor de grote kanonnen die binnenkomen. Ondertussen waren Peter, Marcel en Theo er ook bijgekomen, dus de boel werd alleen maar gezelliger.

Selectie showa 50-55 cm
Selectie kohaku 50-55 cm

Voor Marcel was het grote moment aangebroken om zijn showa van Sakai FF op te halen. Mooi om deze evolutie tijdens de 4 maanden verblijf even te schetsen. Zo kocht ik haar aan in oktober 2013 en zo vertrekt ze huiswaarts naar Zeeland. Als jullie het verschil niet kunnen zien, dan ik wel...Dat Marcel gelukkig was met zijn 2 nieuwe aanwinsten maken de foto's meer dan duidelijk.

De mail die ik nadien van Marcel aankreeg spreekt boekdelen, en maken me alleen maar gelukkig:
hallo luc

even een kliene update
een leuke dag koi kijken en de dag om de sff showa op te halen.
het was weer een gezellige dag bij interkoi.
toen er twee taniguchi gebowld werden een sanke en een kohaku was het echt weer wow.
de sanke vond ik echt super een dame 21 maanden en 61 cm.
deze twee zouden als eerste naar de buiten vijvers geplaatst worden.
in het loop van de dag ben ik regelmatig bij de sanke gaan kijken en wat een verschijning was ze .
in plaats van met een koi naar huis te gaan gaan er twee mee.
de reis naar huis is goed verlopen en het overzetten naar de vijver ging ook goed.
ze vormden al snel een groep met de ander drie bewoners van de vijver

hierbij nog een paar foto’s van de verhuizing

vriendelijk bedankt luc !


Mooie woorden van een mooi mens....bedankt Marcel. Ik zet de foto's er nog als laatste in de serie bij.

Overwintert, moeder van vele kleintjes, die ondertussen ook al over de 30 zijn is deze 79 cm grote kohaku van Matsue. Ze heeft enkele maanden geen eten gehad, en zal deze zomer serieus gaan aansterken. Ik heb nog steeds geen koper voor deze kohaku, maar dat komt nog wel.

Deze kohaku 1304026, nu eigendom van Benny en Marina is trouwens ook een groeikanon. aangekocht in april 2013 vond Taniguchi San dit reeds één van mijn betere aankopen. Nu een jaar later is ze 57 cm en heeft nog niets van haar klasse verloren.

En wat te zeggen van deze Sanke van Sakai FF ? Je moet een zonnebril opzetten of het shiroji verblind je gewoon. Ik dacht dat ze 60 of 61 cm gemeten werd, maar ben niet meer zeker. Hier zie je ze nog eens bij aankoop in oktober 2013.

Rest me nog enkele filmpjes te laten zien van de kohaku die naar buiten werden verplaatst en Jelle en Anneke te bedanken voor hun heerlijke zalm die ze meegebracht hadden.

KO-V13-10135 en KO-OS13-0233 -01 - KO-V13-10135 en KO-OS13-0233 -02 en mijn verhaal van vandaag is weeral rond. En ja hoor, je hoort het goed...Mr. Anonymus is ook van de partij, en dat maakt het altijd spannend en levendig.

Als allerlaatste nog even een impressie als de koi in hun wachtvijver rondzwemmen.
Voila een lang verhaal met veel foto's en filmpjes. Ik ga nog even laten weten dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur. Als je nog zin hebt om langs te komen, je weet waar ik ben.

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

een showa naar mijn hart Marcel aangevuld met een beloftevolle sanke. er zijn 2 prachtige koi aan je vijver toegevoegd. veel koiplezier gewenst.

stephan on 30/03/2014 10:52

Altijd leuk om foto's te kijken van waar de koi heen gaan .
De kohaku van matsue , straf dat die nog niet verkocht is.
Vandaag de kap van mijn vijver gesmeten , werd tijd . Een halve kilo voer erin en ze kunnen er weer tegen .

Johan on 30/03/2014 19:31

Prachtige filmpjes en foto's. Volgens mij extreem genieten op deze prachtige lentedag. Hopelijk komend weekend tijdens open deur dagen ook zulk weer. Tot zaterdag.

Martien on 30/03/2014 20:28

wat is die sanke 1310037 toch mooi.

johan frentz on 31/03/2014 10:26

@ Marcel & Tom

Mijn gelukwensen met jullie nieuwe aanwinst(en).

Filip on 31/03/2014 17:38

Erg mooie vissen weer naar hun nieuwe baasjes gegaan.... Gefeliciteerd!

Ook de vissen die nog niet verkocht zijn.. erg mooi :)

Wat doet dat oranje autootje daar eigenlijk? Hoort die niet op een parkeerplaats thuis ipv midden op het terrein?

Matthijs on 31/03/2014 18:51

Hela, hela, tosai manneke Mathijs san, braaf blijven hé!
Wat meer respect en ontzag voor een ervaren BMW M rijder en zijn raspaardje zouden u sieren. Een oude, aftandse en amechtige E36 3-reeks daarentegen, wie maalt daar nog om?

Vergeet ook niet dat Luc mij al meermaals op het hart gedrukt heeft om dat oranje autootje, als het enigszins mogelijk is, toch maar steeds op het middenplein te parkeren, gezien dit een magische aantrekkingskracht blijkt te hebben op potentiële kopers van tosai :-).
Je hoeft mij niet te geloven, maar ik krijg er van Luc zelfs mijne procent commissie op, iets waar jij alleen nog maar van kunt dromen . . .

Mij uitdagen met woorden Matthijs, dat wel, maar mij hiermee verslaan of in het zand doen bijten: nooit of te nimmer, laat dat duidelijk zijn . . .

Martin on 01/04/2014 00:46

Een oude afthanse E36? Wie rijdt daar in dan? Ik niet hoor!
En een ervaren BMW M rijder... Die niet eens mijn naam juist kan schrijven...
Taalpurist schijnt hij zichzelf ook al te noemen... Weer niet of ik hem nog wel moet geloven..

En commissie op tosai... Volgens mij zou jij je iets meer moeten gaan verdiepen in tosai.. Er is niets mooier dan een gc te hebben die je al als tosai aangekocht hebt is het niet?..

En jou in het stof laten bijten? Wie zegt dat ik dat wil?... Jou een beetje scherp houden daarentegen.. Het is soms nodig merk ik haha!

Matthijs on 01/04/2014 06:06