Dainishi day is not over yet.

Dainishi day is not over yet.Vandaag was het Dainishi dag, en ik moet zeggen dat we enkele prachtexemplaren hebben mogen selecteren. Omdat we toch nog een trapje hoger willen, hebben we afgedwongen dat we dinsdag in de speciale greenhouse ook nog tosai mogen selecteren.

Deze werden nog gevoerd, en daarom moesten we later terugkomen. Zoals je wellicht weet is het niet toegelaten om de koi te bowlen als ze gevoerd worden. Daarom werd besloten om ze 2 dagen niet te voeren om daarna toch nog een selectie te kunnen maken. Wij waren hier ontzettend dankbaar voor, en hopen hiervan gebruik te kunnen maken.

Het was in ieder geval een spannende dag, en we hebben tot 13.00 uur koi geselecteerd. Zoals je kan zien op de foto's is het niet zo eenvoudig om uit de wriemelende massa de betere koi te halen, of tenminste wat wij de betere koi vinden. We hebben ook ontzettend mooie nisai gezien, maar helaas waren de prijzen buiten proportie en niet voor ieders beurs bestemd. Wij hopen met deze selectie en een beetje kennis van zaken, toch de mogelijkheid te bieden om een echte Dainishi in zijn vijver te zien opgroeien. Aan de reacties te zien, kan dit vermoedelijk niet mis gaan.

Na het middageten in de mos burger ging het richting Yagenzi. Wij waren ontzettend in onze nopjes met deze kleine kweker die zijn boeltje keurig op orde had. Yangenji schijnt zeer gewild te zijn in Amerika, en wij kunnen begrijpen waarom. Alles netjes, verzorgd en de kweker was vriendelijk. De vissen die we graag hadden waren echter al verkocht. Er zat een pracht van een ginrin tancho kohaku in, die zelfs de grootste tegenstanders van ginrin zou bekoren...wat was zij mooi. Ik heb er helaas vergeten een foto van te maken. Wij namen afscheid van Yagenji San met een goed gevoel.

In overleg met Brian, besloten we om Conias nog even te bezoeken om een blik te werpen op eventuele goede doitsu koi. Toen we echter binnenkwamen, hadden deze sympathieke broers, die mijn handdruk zeker niet zullen vergeten, meer in petto dan wij verwachten. Het was een lust om uit zijn vijvers een aantal koi te selecteren, inclusief een aantal non go sanke. Ons oog viel onmiddellijk op de indrukwekkende goshiki met een onvoorstelbare personaliteit, en hiermee heb ik gewoon alles gezegd wat nodig is over deze koi. De tancho sanke, de ginrin, de showa en de asagi waren een plezierige aanvulling op ons assortiment. Het waren stuk voor stuk zeer attractieve koi, de prijs kwaliteit in aanmerking genomen. Ben was er verrukt over, en ik denk dat dit voldoende genoeg zegt.

Toen we echter naar de grotere jongens gingen kijken, werden onze aandacht volledig gefocust op een sanke die aan alle voorwaarden voldoet om uit te groeien tot een volwaardige champion. Zij is duur, en zij is nog enkele dagen in optie. Ik weet dat het ontzettend veel geld is, maar een koi met deze kwaliteiten en een bloedlijn die als basis heeft gediend voor veel toekomstige kampioenen. Wij denken eraan om ze zelf te kopen, maar willen er nog even over nadenken. De informatie over de bloedlijn vind je bij foto van de koi zelf.

Ben en ik hebben een zalige dag beleefd, en wij vinden het alleen spijtig dat jullie dit niet mee kunnen beleven. Na het plaatsen van de informatie van de koi op de website, zijn we lekker gaan eten in een Japans specialiteiten restaurant, dat de dag afsloot zoals het hoorde. Ik ga je niet vertellen wat we gegeten hebben, want het eten zelf was al moeilijk genoeg. Het is nu 1 uur s'nachts, en ik hoop dat jullie plezier hebben van sfeerfoto's.

Meer afbeeldingen

Reacties

14 reacties tot nog toe

dat gaat een mooie collectie worden

marcel on 22/03/2009 17:00

Mooie collectie Dainishi, mannen! Pak er niet te weinig! Luc, nemen die sanke!
Je leeft maar een keer. Geniet ervan.

rini on 22/03/2009 17:47

Wat zal het een genot zijn voor Ben om daar in de rondte te lopen.. Tossai, tossai en nog meer tosasi :-) Het valt me inderdaad wel op hoe netjes het is bij deze kwekers! En wat vind ik die ginrin sanke mooi!
En niet te vergeten de prachtige sfeerbeelden!
Veel plezier luitjes!

Ton on 22/03/2009 17:49

Ik ben jaloers op jullie ben benieuwd wat er nog allemaal komen gaat.
Rob.

Rob on 22/03/2009 18:32

wat is die ben in zijn nopjes tussen al die tatekoi
volgende x wil ik ook mee ,ben jaloers op ben
succes met het uitzoeken

gerrit on 22/03/2009 18:51

Dag Luc en Ben,

Mooi hoor, ik zit gewoon mee te genieten. Wat zal Ben in zijn element zijn, tussen al die tosai.

Dinsdag nog een niveau hoger selecteren. Dat belooft wat.

En de sanke... Ik weet niet goed hoe te omschrijven wat ik daar van vind. Misschien moet ik het maar gewoon bij 'adembenemend' laten...

Hopelijk hebben jullie een goede nachtrust gehad als jullie dit lezen en zijn jullie opgeladen voor weer een dag koi selecteren! Fijne dag gewenst!

Groet,

Noëlle on 22/03/2009 19:00

Luc en Ben,

het is iedere keer weer een genot om de sfeerbeelden te zien (iets om iedere dag weer naar uit te kijken). ga zo door! wanneer zullen jullie naar Momotaro gaan?

Stephan on 22/03/2009 20:44

zo,
de mannekens van Interkoi zijn aan t werk in Japan en zo te zien hebben jullie
het wel naar de zin.Wel een beetje met de voetjes op de grond blijven!
groetjes van een (soms te nuchtere ) Raymonda

Raymonda on 22/03/2009 20:45

hoi goudzoekers,

Hoe krijg je hem weer gevonden,wat een oogverblindende sanke.Jammer dat ik zo dom geboren ben,als ik knaaken had zou ik me niet kunnen beheersen.Veel succes morgen.

marco on 22/03/2009 20:50

Wat gaat er weer een koigeweld naar arendonk komen...en die sanke...she's a beauty...heel goed omschreven marco...als ik dr kon betalen had ik haar DIRECT gekocht haha!

Matthijs on 22/03/2009 21:21

hallo heren wat een mooie impressie van de eerste dagen en jullie weten ze wel weer uit te zoeken.
wij zijn zeer benieuwd wat er nog meer komt
en nog veel succes

Geerard on 22/03/2009 21:58

Altijd prettig om op deze manier een stukje mee te reizen.
Keep up the good work.

Frank Q. on 22/03/2009 22:34

veel plezier daar ziet er goed uit vanaf hier,sucses.

gr patrick

Patrick on 22/03/2009 23:02

Wat laten jullie ons weer meegenieten hier in Nederland, bedankt hoor, ziet er allemaal prachtig uit bij Dainichi...ben benieuwd naar de selectie van morgen,we volgen dit verslag op de voet..

Nog veel verder plezier,

groetjes
Ton & Ingrid

Ingrid on 23/03/2009 09:38