Dainishi-Mako showa, eindelijk een update

Dainishi-Mako showa, eindelijk een updateNa de zware reis, de ontbering van slaap, de drukte en de stress van de veilingen en de onderhandelingen met Dainishi, kan ik eindelijk nog eens plezierig nieuws brengen voor de mensen die tekort gekomen waren.

Met die mensen bedoel ik diegenen waarvan ik geen update heb kunnen geven door tijdgebrek. Als verontschuldiging van tijdgebrek kan ik enkel aanvoeren dat de reis reeds geboekt was, en dat Momotaro toen besloot om de show en de veiling te gaan houden. Misschien voorzag hij wel dat ik zoveel zou kopen en bieden.

In ieder geval heb ik nu een update gekregen van de evolutie van de Dainishi - Mako showa die verleden jaar werden aangeboden en die nog een jaar extra in de mudpond verbleven. Ik hoop met deze foto's al veel goed te hebben gemaakt. Indien er mensen zijn die nog een update missen, geef me dan zo snel mogelijk een seintje, want Brian is momenteel bij Momotaro om de ontbrekende koi nog even te fotograferen. Graag wil ik nu toch wel wat commentaar horen over de evolutie indien mogelijk. De koi zijn gemiddeld 20 cm gegroeid. Deze koi blijven tot het voorjaar bij Momotaro. Morgen volgt er vermoedelijk nog meer informatie. 904271 was een koi die in Japann gebleven was omdat Daisuke vond dat zij iets mankeerde. Zie hoe deze is geëvolueerd, en dit duid toch nog eens op de integriteit van deze mensen. Wel moet ik er bij vermelden dat er 2 van deze serie gestorven zijn, en 1 koi had een vergroeiing aan de mond. Helaas, want dit was een prachtkoi. Deze zullen ook allemaal vergoed worden, maar dit wordt pas volgend jaar geregeld. Van deze serie zitten er nog een 15-tal in onze eigenste Azukari vijver. Ik heb ze al gezien en gemeten, en deze zijn gemiddeld 45-50 cm, dus nauw aansluitend bij de koi die in de mudpond hebben verbleven. Hier zitten ook nog prachtige exemplaren tussen, maar die ga ik rustig achterwege houden op dit moment.

De laatste 2 zijn koi van de veiling van oktober, waaronder de fantastische sanke die aangekocht werd door Mr. Nobody en een beloftevolle showa, waarvan het laatste nog niet is gezegd. Beiden hebben ondertussen ook al extra lengte gemaakt.

ondertussen zijn er ook filmpjes binnengelopen van deze showa:
Dainishi-Mako tosai 2008
SA-V9-1063
SH-V9-1008

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Wat een positieve ontwikkeling Luc. Het is nu toch wel duidelijk dat je aan je dealer het vertrouwen moet geven om een koi aan te kopen, die misschien duur is op het moment van aankoop, maar die eigenlijk goedkoop is, als je de ontwikkeling van deze koi ziet. De eerste koi is een plaatje, helemaal mijn smaak. Ik heb de kritiek op diverse forum ook gevolgd, maar ik denk dat je met dit nieuwsitem veel mensen weer gelukkig maakt en beloond voor het vertrouwen dat ze in je gesteld hebben. Ik zou zeggen ''chapeau interkoi" of zoals ik hier van Jack regelmatig lees: "goe bezig luc".

John on 07/12/2009 11:54

Ik heb geen showa gekocht in deze serie, omdat ik eerlijk gezegd, de serie niet overweldigend vond verleden jaar, en dat ik de verhouding prijs/kwaliteit niet goed kon inschatten. Ik trek mijn woorden terug. Ik heb er nu spijt van, en veel spijt.

Jos van b. on 07/12/2009 14:56

Jongens toch wat een evolutie zie ik bij de schowa 904262 .Het is een rustige maar positieve evolutie ,lat deze evolutie zich nog maar een paar jaar voortzetten .grtjs

paul on 07/12/2009 18:23

@ Paul,
Uw reactie klinkt mij als muziek in de oren, als je begrijpt wat ik bedoel.
Toch zou ik nog liever in de plaats zijn van die mysterieuze Mr. Nobody. Wat een uitzonderlijke sanke inderdaad!

Martin on 09/12/2009 01:15