Dankbare vissen.

Dankbare vissen.Het is begin maart, de temperatuur begint op te lopen, en wij beginnnen ons voor te bereiden op het ophalen van de vissen.

Ik denk dat het voor de eigenaars van de vissen ook begint te kriebelen, want er begint weer volop leven in de brouwerij te komen.

Vermits er vandaag dankbare klanten waren, was het ook de tijd om dankbare vissen te laten zien, iets wat we wekelijks zelf ook graag doen. Zelf hebben wij er nog steeds een enorm plezier in om ze in een bowl te kunnen bewonderen, en waarom jullie niet mee laten genieten.

Op vraag van Sam, hebben we even zijn kohaku opgemeten. We hadden beiden de stellige indruk dat hij enorm gegroeid was, maar we hebben het mis. Ze heeft slechts 1 cm gedaan, maar vermoedelijk is haar body enorm verbeterd, waardoor ze een meer kolossale uitstraling heeft gekregen. Er is nog een mooie toekomst weggelegd voor deze kohaku.

Omdat we toch bezig waren in de kohaku vijver, nog gauw enkele andere kohaku gebowld, en volgens mij wordt meteen de algemene kwaliteit van de Taniguchi kohaku getoond. Hier de 2 kohaku van Dirk, en een vierstapper die nog niet verkocht is, maar wel eentje die veel potentie heeft om brokken te maken. Let daarbij vooral op de zuiverheid van de koppen, stand van de ogen en de kieuwdeksels.

Mijn schattekens van de vijver die ik enorm waardeer zijn natuurlijk deze karashigoi. Deze waren wel 3-4 cm gegroeid, maar wat een krachtige uitstraling...Hier moet je vooral letten op de egaalheid van de kleur, het opkomende fukurin dat later nog beter zal worden, en vooral de kleurintensiteit. Volgens onze bescheiden mening mogen ze niet te gelig zijn, want eenmaal ouder en buiten zwemmend zal hun kleur toch nog aangepast worden. Persoonlijk houden wij van deze variant met een subtiele zachte kleur. Hier nog een filmpje van deze zalige koi.

Van de binnenbak naar de buitenbak, want hier zwemmen ook nog interessante koi rond. De nisai Isa kohaku heeft weinig uitleg nodig, maar als je nu een sanke wil zien met oogstrelend atarashi sumi, dan moet je zeker dit filmpje en dit filmpje goed bekijken. Een Momotaro Sanke die hunkert naar een bekwame vijver, met daarnaast een kohaku met een huidkwaliteit waar je alleen maar van kan dromen.

Gisterenavond kregen de nieuw aangekomen tosai hun eerste lichte voerbeurt, enkele korreltjes wheatgerm, en je ziet dat ze dadelijk reageren. Momotaro Showa en Ginrin kohaku

Om het ganse verhaal van vandaag compleet te maken, laat ik nog een een compilattie van enkele filmpjes zien , om nog maar eens de schoonheid van sommige kohaku te onderstrepen. Het is mooi en het blijft mooi....

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Hallo Luc,

Dat zijn weer een paar mooie voorbeelden van de kwaliteit die in Arendonk rond zwemt.

Jent on 04/03/2012 12:04

Word saai......zeer goed bezig Luc!
Wat een klasse bakken allemaal.
Gewoon ff lekker rustig filmpjes kijken,bedankt voor de moeite.

Gr.Jack.

jack on 04/03/2012 13:05

Het ziet er allemaal weer mooi uit,als het weer nu nog volgt kunnen we weer met volle teugen van onze plasjes genieten.

johan on 05/03/2012 07:50