Dat is weeral lang geleden.

Dat is weeral lang geleden.Het lijkt wel een eeuwigheid geleden...en toch zo kort.

Ik herinner me deze vissen nog vrij goed. Ik had toen een groot aantal sakai aangekocht, ik geloof een 70 stuks. Deze was er eentje van en werd door Matthijs aangekocht.

Hij geeft me echter niet veel informatie over de huidige grootte van deze koi, wel dat hij in augustus 2008, 43 cm was. Meer informatie moet Matthijs zelf maar invullen in de reacties, en misschien ook maar wat meer info, wat de huidige status van de koi is.

Volgens Matthijs heeft deze koi ook hi aangemaakt tussen de 2 kleine achterste patronen. Ik laat je dan ook 2 vergrotingen zien van de staartpartij bij aankoop, en zoals deze is in 2009.

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Ze zal nu rond de 50 cm zitten..geen mega groeier dus....
ze heeft 1 jaar groei gemist door een enorme wond op haar flank..formaat pingpong bal, dit kwam in 2 dagen opzetten... was erg content dat ik haar daar doorheen kreeg...
de huidkwaliteit is formidabel..evenals de bouw... helaas komt de kop niet mooi uit op de foto.. in realiteit is deze een stuk breder...

Matthijs on 04/01/2011 17:52

Ja Luc, ik heb het me ook nog geen seconde beklaagd dat ik uit dezelfde reeks twee sakai-koi van je heb kunnen kopen, een kohaku en een sanke. Net als het prachtexemplaar van Matthijs denk ik niet dat het echte jumbo's zullen worden, maar dat hoeft voor mij niet echt. Een gestroomlijnde stevige body, gecombineerd met een zeer goede huidkwaliteit en als kers op de taart nog een mooi patroon, wat kan een koiliefhebber nog meer verlangen? Bovendien worden deze koi elk jaar mooier en dat bewijst dat de kwaliteit zeker aanwezig is, waardoor ik, net als Matthijs, toch ook wel een beetje sakai-fan ben geworden. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Matthijs al zo'n koikennis dat hij er moeiteloos in slaagt er de beste exemplaren uit te selecteren. Ik heb er alleszins respect voor.

Vriendelijke groeten,
Paul

Paul M on 04/01/2011 20:13

het waren er trouwens destijds 60 luc...60 sakai's en 100 ehara's ;)

Matthijs on 05/01/2011 20:25