De complete, de harmonieuze.

De complete, de harmonieuze.Dat zijn grote woorden, maar deze beoordeling laat ik aan jullie over.

Letterlijk is het de vertaling voor "Wakana", de naam die deze koi kreeg in 2009, toen deze koi werd aangekocht, in samenspraak met Hans en Joachim van t'Viske.

Een goede koi aankopen is één ding, een goede koi maken is een andere zaak. Wij denken dat de huidige eigenaars het goed, zoniet super gedaan hebben. Tijd is hun bondgenoot en zelf laten opgroeien tot jumbo is hun meerwaarde.

Wakana vandaag 83 cm

Langzaam en constant onder begeleiding van Ben, heeft ze nu op de gezegende grootte van 83 cm bereikt. Vermoedelijk juist niet groot genoeg om een GC titel te bemachtigen volgens ons, alhoewel ze alle kenmerken vertoond om het te kunnen maken. De aflijning, met andere woorden, het kiwa en sashi is buitengewoon goed. Fukurin is sterk aanwezig. De huidkwaliteit is zeer sterk, en de body laat er niet om liegen.

We zouden ze graag naar de 90 cm leiden, en denken dat dit binnen 2-3 jaar haalbaar is, maar dit kan je niet forceren. Het sumi is sterk, maar nog niet voldoende geaccentueerd op enkele plaatsen, zodat hier nog aan kan gewerkt worden.

Het is onze wens, om deze ooit uit te brengen op de show, want we denken dat ze zeker GC waardig is. In Japan zou de grootte geen probleem kunnen zijn volgens ons, want daar is de kwaliteit bepalend boven de grootte, maar wij hebben het gevoel dat hier de grootte bepalend is. We kunnen echter ook verkeerd zijn natuurlijk.

Ik hoop de eigenaars ervan te kunnen overtuigen om ze toch eens in te zetten op een show, en als dat zo is, dan weten we dat ze zeker hoge ogen zal scoren, en zal ze op onze erelijst komen van koi die we zelf grootgebracht hebben zoals Masami, Domino en nog vele anderen

Om dit te bekrachtigen zullen we een aantal koi op de show van Appeltern inzetten, die qua kwaliteit dezelfde kenmerken vertonen, maar waar we nog volop aan moeten werken om ze zover te krijgen. De koi die we meebrengen naar de show dit jaar, zijn van een ontzettend hoge kwaliteit. Of ze nu ooit GC worden of niet, zal me worst wezen...maar dat het goede koi zijn, daar ben ik zeker van.

Terwijl we deze koi even gebowld hebben om ze te filmen, hebben we gezellig geprofiteerd van het zalige weer en een al even lekkere barbeque....het was zoals ieder jaar weer heel gezellig...

Hier nog even de historie van Wakana.
maart 2009
juli 2010
juli 2011

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Zeer mooie koi de wakana en de andere koi zien er ook goed uit ,groeten van de polle .

paul on 30/05/2012 08:10

voor Wakana zijn bijna geen woorden, deze koi benaderd de perfectie. dikke chapeau voor A&F. want een goede koi aankopen is geen kunst maar deze verder goed laten evalueren, dat is de kunst en dit gaat ze bijzonder goed af.

wat zijn jullie bevindingen van de Taniguchi? komt ze jullie verwachtingspatroon na? ben toch wel benieuwd hoe deze koi evalueert.

Dan Clarissa blijft een machtge koi, moet voor Rini mooi zijn om te zien hoe goed ze het bij jullie heeft.

om in de woorden van Jack te blijven, A&F jullie zijn goe bezig!

stephan on 30/05/2012 09:42

Lekker bezig A&F,wat een super Sanke!
Weer zo'n Sanke waarvan iedereen zegt;heb ik niets mee,maar deze vind ik wel mooi!
Toekomstig GC,zou zo maar kunnen.
Wat een aantal gigantische goede Sanke's met een serieuze toekomst zwemmen er de laatste tijd rond in de Interkoi gelederen.......

Peter zijn rug al weer een beetje positief ?

Gr.Jack.

jack on 30/05/2012 18:58

A&F prachtige sanke zeg, maar ook de andere vissen liegen er niet om....

Arjan on 30/05/2012 19:34

Een echt mooie vis !!!,
Wat ik graag zou weten hoe ik aan zon grote bowl kom ????,kun jij die soms leveren Luc ?
Zijn moeilijk te vinden blijkbaar.

Gr,
Albert

Albert on 30/05/2012 22:59

Ze komen niks te kort, dat is wel duidelijk zichtbaar.
Prachtige collectie, dat is genieten op het vijverrandje .

Marcel D on 30/05/2012 23:04

Helaas heb ik ook lang achter een bowl zoals deze moeten zoeken Albert. Ik kan ze ook nergens vinden. Ik heb ze toevallig per 3 aangekocht op de show in Arcen, 2 jaar geleden. Frans heeft er eentje van....

luc on 31/05/2012 07:13

Bloed en Bloedmooie Sanke...
de andere vissen mogen er ook zijn zeg pff...

Clarissa blijft je altijd zo heerlijk lief aankijken...beauty!

Mathijs on 31/05/2012 21:47