De dag van de Iconen.

De dag van de Iconen.Na zaterdag 7 september, organiseer ik voor de eerste maal, "de dag van de Iconen."

Rond 1 uur zal ik de voorstelling beginnen en zullen een 20-tal koi tussen de 60 en 80 cm, voorgesteld worden aan 50% van de prijs. Bekijk een dia voorstelling van de koi

Hoe zal dit gebeuren ? Er zal een blauw vat opgesteld staan op de koer, en de jumbo koi zullen één voor één in de blauwe bowl gezet worden. Hier zullen ze enkele minuten blijven zitten, met aanduiding van de normaalprijs, zoals vermeld op de site, en de prijs die ze nu zaterdag moeten kosten. (-50%)

Momenteel zwemmen ze hier

Een kleine aanpassing in het systeem is het volgende: Indien er een koper is voor een bepaalde koi, maar iemand anders wil dezelfde koi ook kopen, is het mogelijk om de prijs te verhogen met een minimum van 100 euro.

Om een voorbeeld te geven: ik presenteer een koi, en iemand wil de koi kopen, dan is in principe de koop rond. Laat ons zeggen dat de prijs 1000 euro is, maar er is een tweede kandidaat, dan mag deze de prijs overbieden met een minimum van 100 euro. Dit overbieden kan totdat er niemand meer overbied. Het hoogste bod wordt dan de nieuwe eigenaar van de koi.

Ik weet dat dit systeem niet werkt in onze landen, maar ik wil toch de mogelijkheid scheppen om een bepaalde koi niet zomaar weg te doen, en eventueel meer geld voor de koi te krijgen, want ze zijn stuk voor stuk meer geld waard.

Nu zijn het niet de eerste de beste koi, maar er zitten heel wat jumbo tussen tot 80 cm zoals je op het filmpje kan zien. Het is bovendien een unieke gelegenheid voor de mensen die grote koi willen, maar over het algemeen vallen over de prijs, om nu je slag te slaan.

De afspraak is evenwel dat de koi binnen de 7 dagen na aankoop wordt opgehaald, of onmiddellijk wordt meegenomen. Indien de koi meegenomen worden, moeten ze onmiddellijk afgerekend worden, tenzij men later de koi komt ophalen. Er is dan wel een voorschot vereist van 500 euro om de deal te bevestigen. Alle prijzen staan al geruime tijd op de site, en de koi die ik zal voorstellen staan allemaal op de fotoreeks, maar het blijft mijn beslissing, welke koi ik zal verkopen of niet. Je zal in ieder geval niet teleurgesteld worden.

Nog een laatste afspraak: Indien je interesse hebt om te komen kijken, zou ik een mail van je willen ontvangen met je aanwezigheid. Dit om bepaalde voorzieningen te nemen indien er onverwacht veel deelnemers zullen zijn. Voor mensen die niet kunnen komen, maar toch mee willen doen, kunnen dit ook door een mail te sturen met hun voorkeur. Vermeld het codenummer van de koi, en als deze bij de voorgestelde koi behoort, zal ik dit noteren, en indien er geen bod boven komt, kan de deal ook doorgaan.

Deze verkoop vind plaats om mijn komende reis naar Japan op 27 september meer imput te geven, want ik zal uiteraard mijn aankopen afstellen op mijn laatste verkopen.Reacties

7 reacties tot nog toe

dat is een mooie en leuke en spannend manier om een erg leuke koi te kunnen kopen.
gr johan

johan frentz on 03/09/2013 12:59

howla...dat is de moeite.

jan on 03/09/2013 13:45

Ik ga dit maar volkomen negeren.....
Zelf's de SFF voor 50 %...misschien een klein beetje erbij?!

Luc is zo lekker bezig !

jack on 03/09/2013 17:55

Net nu ik er niet kan zijn :(

Johan on 03/09/2013 18:29

Howla dat klinkt aanlokkelijk ,ik zal voor de zekerheid maar GEEN geld meebrengen haha . Dat had ik int begin vant jaar moeten weten ,maarja ik heb toen kunnen kiezen en geen spijt van de a

paul on 03/09/2013 20:01

Ow :en hier het vervolg .
Geen spijt gehad van de aankopen die ik gedaan heb .
Al zijn er nu wel een paar koi die echt wel de moeite waard zijn .
Dat gaat te zaterdag in ieder geval weer wel >DE< moeite zijn in die blauwe bowl .

paul on 03/09/2013 20:05

Misschien maar beter dat ik dan nog in Italie zit.....

Arjan on 03/09/2013 20:40