De druk vermindert.

De druk vermindert.Een groot aantal koi hebben hun reis naar huis gisteren reeds ingezet.

Ik ben langs de ene kant heel blij dat er een aantal hun reis naar huis aanvatten, maar langs de andere kant geeft het weer een leeg gevoel als je ziet welke schoonheden weeral vertrekken.

Het zijn stuk voor stuk koi die je al jaren kent, die je als tosai hebt ingekocht , en nu als nisai of sansai de deur uit ziet gaan. Bewonder de schoonheid van Taniguchi..... Je hart maakt telkens een vreugdesprong bij het bekijken van deze kohaku.

Ze zitten reeds van december binnen, maar hebben bijna niets ingeboet aan schoonheid. Het hi is lichtjes verzwakt, maar niet om over te praten, maar bekijk het shiroji die het hi doet gewoon doet schijnen en stralen. Wie dit gekocht heeft, verdiend van mij een medaille, want in mijn ogen heeft die verstand van zaken.

Herken je ze nog van bij de aankoop ?
Kohaku 1102083
Kohaku 1111015

In mijn ogen is dit een bevestiging van wat ik bedoel met een relatie opbouwen met een goede kweker. Taniguchi San bewijst hier dat hij oog heeft voor kwaliteit, de koi voorselecteert als wij aankomen en dat wij ze verder selecteren, met dit resultaat als gevolg. Ik moet eerlijk toegeven dat ik trots ben als ik dit rond zie zwemmen, en zo zie ik er nog een paar van dezelfde serie, die binnenkort adieu zullen zeggen.

Voor mij is dit nogmaals een bevestiging van het feit dat ik niet begrijp dat de onlangs aangeboden kohaku van Taniguchi minder succes hebben gehad dan ik verwacht had. Of is het zo dat de naam van de kweker een doorslaggevende rol speelt ? Opgelet...in Japan is Taniguchi San wel een gerespecteerde naam en zal dit binnenkort in Europa ook worden.
Deze kohaku is speciaal voor een klant gebowld, en komt ook uit de stal van Taniguchi. Als wit de hoofdtoon voert is dit het voorbeeld van hoe een koi er uit moet komen te zien. Ik zie het ontzettend graag, anders had ik haar gewoon niet gekocht, zo simpel is het.

En wat denk je van dit wonder van de natuur? Gekocht op de veiling van Momotaro in 2011, en sinds december in mijn opvangbakken rond gezwommen. Niets, maar dan ook niets heeft deze showa ingeboet aan kwaliteit, en eigenlijk moet je een zonnebril opzetten om niet te moeten knipperen met je ogen.

Toegegeven, het zijn ook niet de goedkoopste koi, maar ik denk dat het verschil goed zichtbaar. Het grote voordeel van deze koi is het feit dat de evolutie nog altijd een onbekende faktor is, die het koihouden nog een extra dimensie geeft. En ja hoor, ik heb nog een filmpje van bij de aankoop van deze showa.

De kindai showa van Polleke groeit precies ook uit de bowl. Ik geloof dat deze toch enkele centimeter heeft genomen vanaf september. Waar ik het meest verheugd over ben, is het feit dat ik weet waar ze naartoe gaat. Polleke heeft enkele jaren geleden ook 2 tosai sanke van Momotaro gekocht, die ondertussen tegen de 80 cm gaan. Een sanke van de ondertussen overleden Izumoryu en eentje van de 107 cm grote Mako. Ik weet nu al zeker dat deze geweldig goed gaan ontwikkelen en dat ik ze binnen enkele jaren zeker opnieuw met trots kan laten zien.

Lopende promoties.
Kohaku promotie momenteel 2200 euro, 841 x bekeken.
Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden
Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden
20 april, voorstelling van onze "2013" koi. (info volgt)
Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Ja wat kan je van die showa zeggen ,als je ziet hoe dat ze geëvalueerd is tegen vorig jaar amai schitterend .Laat deze maar op het gemakske zo verder evolueren dan zie je binnen een paar jaar een superdeluxe showa .
Het doet goed om de koi bij interkoi zo mooi rondgegeten te zien zwemmen ,veel ruimte/goed voer/en je kan een koi gaan halen die er beter uitziet dan van te voren netjes hoor je moet het maar doen .grtjs

paul on 10/03/2013 09:09

bedankt Paul, maar je moet dit niet te veel zeggen. Ik krijg er rode oortjes van. Ik moet wel zeggen dat het niet altijd rozegeur en maneschijn is, maar ik ben zelf toch wel trots op hetgeen ik kan laten zien....en dit niet van 1 koi.

Helaas zijn er ook mindere gevallen, waarbij ik gisteren een koi heb moeten inruilen omdat deze een blaasprobleem had. Het freet aan je, het stelt je dikwijl teleur, maar het is nu eenmaal het lot van een koidealer.

luc on 10/03/2013 09:18

Hallo Luc,

Wat zijn dat toch een pracht Kohaku's van Taniguchi in 1 woord geweldig.
De showa van de momotaro veiling 2011 is ook een pracht koi.
En deze prachtige vissen zijn dan ook nog bij een dealer terecht gekomen waar je U tegen mag zeggen.

Jent on 10/03/2013 09:30

Taniguchi San staat bijmij met stip aangeduid!! Vorig jaar 2 koi ( kohaku) aangekocht en ze zijn een streling voor het oog.. Luc, de showa " het wonder v/d natuur" wat een showa man!! Voor mij een wondermooi beestje! Er zijn wat mij betreft zeer weinig koidealers als Luc die zo passioneel begaan zijn met hun produkt! TOP luc, voort doen op de ingeslagen weg.

kurt on 10/03/2013 12:48

luc, prachtige evolutie van de showa (zo zie ik de showa graag)
Gr Bart

bart on 10/03/2013 13:32

Wie niet Bart. Probleempje...die kosten wel centjes, en dan nog. Laat ze maar door Luc uitkiezen, dan heb je hoge scoringskansen.

Hans on 10/03/2013 14:15

A&F waauw wat een showa! echt ontzettend mooi. verwacht dat ze heel goed zal doen onder jullie goede zorgen. een update volgend voorjaar zou zeer welkom zijn.

stephan on 15/03/2013 17:27