De eerste indruk is positief.

De eerste indruk is positief.Zie je nu nog vele kleine visselichaampjes zwemmen voor het glas, het zal binnenkort een wriemelen zijn van gelukkige jumbo tosai met flinke body.

Hetgeen ik zag was meer dan goed. De mensen die gekozen hebben voor een groeivijver experiment, doen een gouden zaak denk ik. Een kleine 2 weken na hun tewaterlating zijn ze zo viriel als maar kan zijn.

Het geeft een geweldige kick om in de winter deze kleine vraatzuchtige monstertjes te zien eten en genieten van de warmte. Je kan het niet laten om dit langs alle kanten te bekijken en ervan te genieten.

Als je goed kijkt zie je al die dikke gevulde buikjes die ervoor moeten zorgen dat ze gaan groeien, want dat is toch waarvoor we het doen nietwaar ? Wij willen grote koi, en iedere grote koi is ooit klein geweest. Ik ben echt benieuwd wat ze de komende maanden gaan groeien, maar nadat ik dit vandaag gezien heb, is mijn twijfel voor 80% afgenomen.

Die kleine taniguchi zijn de momo's in aan het halen. Ze gaan zich niet laten kisten volgens mij. Het verschil kan je nog zien, maar het wordt moeilijker en moeilijker. Wat gaan we een plezierig voorjaar tegemoet, het zal koi worden, alles wat de klok slaat.

Het is tevens ook een interessant experiment, omdat ik thuis ook een deel heb rondzwemmen, maar dan op 22°. Deze zitten in een kleinere vijver, maar de temperatuur is meer dan goed. Ik zal er straks een filmpje van maken, zodat het vergelijk ook zichtbaar is.

De waardes van de groeivijver momenteel zijn:
Temperatuur: 26°
Ph: 7,5
Kh: 3
Voedergewoonte: 5 x per dag via een koicafé toestel.
Ook te volgen via twitter....sorry....geen getwitter, maar koivrienden

Hier hebben enkele mensen spontaan een topic geopend over dit kleine project, dat ze koivrienden op schattenjacht hebben genoemd. Mooi om vanop afstand te volgen.

groeivijver 1
groeivijver 2

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Wat een mooie witte buikjes ,wel grappig om te zien die kleine hevige visjes .Voor diegene die er van gekocht hebben is het natuurlijk zeer speciaal (ik weet het nog) grtjs

polleke on 03/01/2012 07:38

Prachtige filmpjes, heerlijk om je visje even voorbij te zienkomen in de zwerm.
Bedankt voor de update Luc.

Arjan on 03/01/2012 08:39

dat ziet er prima uit,ben benieuwd hoe ze er in april gaan uit zien

rudy on 03/01/2012 18:25

volledig koigek ben ik nu ,zit hier te staren om dat ukkie voorbij te zien zwemmen.
ik heb enorm veel interesse in de vergelijking van de 2 vijvers Luc,het klinkt namelijk meer en meer dat de beste groei gehaald wordt tussen 18 en 22°
dus best spannend wat jij doet en zeer leerrrijk,blijf de schattenjacht maar volgen er staat nog wat te gebeuren.

Katia on 03/01/2012 18:39

No way Katia! Bij 26 C betere groei, schrijf dat maar op...
Heb de mijne zien passeren denk ik, wat ik wel opmerk is dat de visjes heel levendig zijn! Tis net zomer!!!
Mooie reportage Luc, hou ons op de hoogte. TOP!

kurt on 03/01/2012 20:14