De eerste koi verlaten het nest

De eerste koi verlaten het nest

De meeste vijvers zijn nu tussen 13-15° graden, en het overplaatsen van koi is toegelaten.

De bacteriedruk is nog laag en mijn koi zijn niet verzwakt in de winter, integendeel. Ze hebben slechts een aantal weken op 8° gezeten en de rest hebben ze geprofiteerd van een lekker verwarmd vijverke. Hierdoor zijn de koi flink aangekomen en zijn ze goed op krachten gekomen.

De vijver van Marcel is 25 m³, en is verleden jaar aangelegd. Het water zag er gezond uit, de algskes groeiden lekker aan de wand, en de vissen die ik verleden jaar er nog ingezet had (3stuks) om de vijver op te starten, hadden het goed gedaan. Ik verschoot er trouwens van, want ze waren waarachtig nog gegroeid tijdens de winterperiode, en hun body was er zeker ook niet minder bij geworden.

Nu gingen er enkele bekenden naar hun eindplaats, waaronder Booker-T, een yamabuki, een zeer plezierige sanke van Momotaro uit een zeer goede moeder, een chagoi, een showa, een kohaku van Yamatoya, een tancho van Momotaro, en tot slot een kujaku van Otzuka. Een bont gezelschap dat ik langzaam aan de wat lagere temperatuur liet wennen. De zakken op de vijver gelegd, opengedaan, en om de 5 minuten wat water van de vijver erbij gedaan. Na een 20-tal minuten de vissen losgelaten en terwijl je kon zien dat ze wat gestressed waren in de zak, was de stress vrij vlug over toen ze hun vrijheid kregen. Even de kiewen spoelen, de boel verkennen en binnen de kortste keren begonnen ze lekker aan de algen van de vijver te azen.

Het was een mooi gezicht, en het is te hopen dat Marcel en Anja er veel plezier aan zullen beleven, maar daar ben ik niet zo bang voor.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml