De eerste showa die vertrok.

De eerste showa die vertrok.Vandaag de Shiro Showa gebowled, we zijn nu 2 maandjes verder. De Koi ontwikkelt zich enorm maar dan vooral qua afmeting en body. In dat opzicht ben ik zeer tevreden.

Het Sumi doet echter nagenoeg niets. Dit kan 2 oorzaken hebben: 1 ik ben te ongeduldig en gaat het nog allemaal komen, of 2 het water is te zacht. Voor onze begrippen is hier in onze streek het water enorm zacht, de GH komt in mijn vijver niet boven de 4 Hardheden. Voor de groei evenwel zeer gunstig: de vis pakte zomaar even zo rond de 5 cm. in deze korte tijd.(nu 38 cm.)

Dan haar karakter: in tegenstelling tot eerdere evaluaties waarbij de Shiro-Showa lijn als rustig en vriendelijk wordt geschetst. Ik kan je zeggen dat zij de onrust van de klas is. Een en al activiteit bij het eten, niet rustig een korrel opnemen, nee erop af, korrel verschalken en als een hazewind, een grote kolk achterlatend, ervandoor. Daarbij de rest van groep keer op keer met grote schrik achterlatend. Geeft wel leven in de brouwerij....

Reacties

5 reacties tot nog toe

Rob, zoals gezegd zie ik de motoguru verschijnen op de vinnen, en ik denk dat er zich een stevige hi plaat centraal op het hoofd aan het ontwikkelen is. Kwaliteit van sumi lijkt me zeer goed, maar wat een hi-kwaliteit. Prachtige koi hoor...

luc on 02/07/2008 07:22

Goede morgen Luc,
Ik neem aan dat je Sumi-ontwikkeling i.p.v. Hi-plaat bedoelt op het hoofd. Dat denk ik nl. zelf ook. De Hi-plaat zit er immers al.
Nogmaals, om verwarring te voorkomen: de linker opname is van gisteren.

Rob

Rob Peters on 02/07/2008 08:54

Ik kan maar 1 ding zeggen Rob en dat is geduld.... Je wilt toch niet dat de showa al gefinished is voor dat ie een cm. of 70 is? Je kan dan altijd nog de Gh en de Kh waarde's verhogen als je versneld het sumi wilt laten doorkomen... Maar zou ik niet doen nog.
mvg
Ton

Ton Janssens on 02/07/2008 10:51

Rob, ik bedoel toch het hi. De kwaliteit van het het hi (dat trouwens niet zal veranderen) is van zeer hoge kwaliteit zo te zien.

luc on 02/07/2008 12:38

Ik ben het met Luc eens: het hi is voortreffelijk en als de fotos niet bedriegen is de aflijning ook strakker. De body is een stuk fermer. Koi als deze maken een reis in ontwikkeling. Hoe langer die reis, hoe interessanter de koi.

rini on 02/07/2008 13:17