De eerste zaterdag zit erop.

De eerste zaterdag zit erop.Het eerste wat je doet als je terug bent is natuurlijk de koi bekijken.

Alles ziet er goed uit, geen direct zichtbare problemen, en dan is die stress toch ook weeral verdwenen.

Zoals je kan zien in dit filmpje doen de koi het goed, en zwemmen ze nog aardig rond op deze temperatuur die hier momenteel ± 9° bedraagt.

Ik heb deze morgen, want ik was al om 4 uur wakker, de ganse website door elkaar gerutseld, en de juiste foto's, de juiste filmpjes op de juiste locaties aangebracht, zodat de meeste informatie weer uptodate is. Vergeef me als er een foutje in staat, want er kan heel makkelijk een foutje insluipen in heel die boel informatie die aangepast moet worden.

Het is een heel werkje dat niet op één twee drie gedaan is, en als ik even op de klok kijk zie ik dat ik er toch 2,5 uur mee bezig geweest ben. Normaal zou alle informatie moeten kloppen, buiten de info van 1 koi waar ik zelf niet helemaal zeker van ben, maar dat ben ik op aan het vragen.
Je zult ondertussen ook zien dat ik een aantal koi weer toegevoegd heb. Dit zijn geen koi van de laatste trip, maar dit zijn koi van de veiling in het voorjaar, en koi uit de veiling van oktober. Bekijk ze even goed, want als je interesse hebt in één van deze koi, kan je me nog altijd contacteren om ze aan te schaffen.

Sanke Sakai SA-V13-10191 - Miss Japan II
Sanke Sakai SA-V13-1086 - Big Rose
Sanke Sakai SA-V13-04143 - Love Symbol
Sanke Sakai SA-V13-104134 - Seven Star
Tancho Showa TA-V13-10188 - Ninja

Je moet begrijpen dat dit koi zijn uit het duurdere segment. De meeste filmpjes zijn niet in de bowl gemaakt. De reden is eenvoudig. Deze koi werden momenteel nog gevoerd, en worden dan niet in een bowl getoond, dit om de gezondheid niet te schaden. Ze zullen nu een weekje niet gevoerd worden en in de loop van volgende week mag je een bijhorend filmpje verwachten.

Er komen op 2 december een 35 tal nisai koi binnen van de kwekers Momotara, Sakai FF en Taniguchi. De meeste koi zijn tussen de 55 en 70 cm en zullen te bezichtigen zijn tijdens de opendeurdagen op zaterdag 14 en zondag 15 december. Heb je nog niets in je agenda staan, hou deze dagen dan vrij.

Ik zal in de loop van volgende week meer informatie geven over deze 2 opendeurdagen. Al de getoonde koi zullen speciaal gepromoot worden voor de verkoop, maar daarover later meer.

Reacties

8 reacties tot nog toe

De agenda is aangepast hehe ,het belooft helemaal geen saaie decembermaand te worden zo te lezen bedankt hiervoor .Dan kan ik vast mijn winterdepressie uitstellen mooi zo .Ik kan maar niet genoeg krijgen van de aangeboden koi bij interkoi en er zitten zeer goede koi bij maar ja die prijs altijd he .Wat zullen we weer kunnen GENIETEN van de aanblikken in de binnen vijvers .Hopelijk worden er nog koi gebowld voor geïntresserde klanten maar daar ben ik niet bang voor dat zal zeker gebeuren en zo kunnen we van dichtbij genieten van de werkelijke kwaliteiten waar interkoi voor staat .
Gisteren was er ook veel kennis ter plekke in het gezellige koihoekje en ik heb er in ieder geval van genoten ,de uren vlogen voorbij .En het waren lekkere koffiekoeken ook hihi .grtjs

paul on 24/11/2013 08:03

Ook ik heb er van genoten. Het was een gezellige namiddag. Dank aan de aanwezige.

Roland on 24/11/2013 08:26

Wat een opvallende verandering in het Sumi patroon bij de
Love Symbool Sanke. (04143)
Benieuwd hoe de Koi opdroogt.

jack on 24/11/2013 18:51

Roland, ook na uw (nogal vroege) vertrek was het er best nog gezellig, al moet ik er onmiddellijk aan toevoegen dat dit niks te maken had met uw vertrek, laat dat duidelijk zijn.
Door de soms verhitte discussies over koi en nog eens koi kregen we het er allemaal zo warm dat Luc op een bepaald moment zowaar de gasbrander in het koffiekot heeft moeten dichtdraaien om de gemoederen te bedaren en ons zo op den duur van de opkomende kou toch maar naar huis te krijgen . . . :-).

Martin on 24/11/2013 22:56

Die seven star , amaai de moeite .natuurlijk weer hogere prijsklasse .ik kom zeker kijken .

johan on 24/11/2013 23:30

Is ook mijn favoriet uit dit SFF vijftal Johan, naast het glimmende plaatje uit Big Rose uiteraard.

Ik snap eigenlijk niet dat Jack het zich permitteert om over deze twee in zijn reactie met geen woord te reppen, terwijl hij wel zijn verwondering uit over de verandering (lees: in mijn ogen verzwakking) van het sumi op het Love Symbol exemplaar.
Maar wellicht ken ik er weer te weinig van en zal dat sumi ongetwijfeld wel weer in orde komen of "opdrogen" zoals hij het noemt, zou het niet?

Martin on 25/11/2013 20:51

Lap, alleen maar "een 35-tal nisai koi" die zullen binnenkomen op 2 december (cf. voorlaatste alinea nieuwsitem), zodat er jammer genoeg niks voor mij zal tussen zitten.
Betwijfel dan ook sterk of het voor mij wel de moeite loont om naar de opendeurdagen van half december te komen . . . , tenzij er natuurlijk heel wat lekkers te bikken en te drinken valt :-).
En ja Rob, niet zeuren nu, je weet intussen wel dat ik een Bourgondiër ben. Alleen spijtig dat ik van die andere Bourgondiër (uit Arendonk) op dit punt voorlopig geen respons krijg . . . :-)

Martin on 25/11/2013 23:41

M.b.t. de Love Symbol koi was ik eigenlijk in de veronderstelling dat het sumi op de foto was ingekleurd en daardoor meer aanwezig lijkt.

Tom on 26/11/2013 15:18