De eerste zijn vertrokken.

De eerste zijn vertrokken.Het goede weer van de afgelopen dagen zorgt ervoor dat de mensen weer de koikriebels krijgen en dat het ophalen van koi reeds vroeg wordt ingezet.

Natuurlijk gaan deze koi niet rechtstreeks in de vijver, maar worden ze nog even opgevangen in hun quarantainebak. Voor mij glijd er dan weer een last van mijn schouder, want ik vind het iedere winter toch een gedoe om alle koi gezond en wel de winter door te helpen. Ik heb een fantastische winterperiode meegemaakt. Alle koi hebben het eigenlijk voortreffelijk gedaan, ondanks het feit dat ik ze minder verwarmd heb dan wat ik normaal doe.

Ik heb de ganse winter ditmaal een constante 16° aangehouden na hun opwarming, en dit in tegenstelling met andere jaren dat ik de temperatuur op een 22° hou. De groei van bepaalde koi was meer dan behoorlijk, en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Geen uitvallers, geen mankementen en buiten de bekende transportperikelen geen onnodige problemen.

Vooraf even nog een paar kohaku gebowld van Taniguchi om de mensen in de juiste mood te brengen. Deze heb ik als tosai aangekocht en meten nu 50-55 cm. Al bij al een goed resultaat, en eigenlijk de perfecte koi om dit jaar aan te kopen, voor mensen die kohaku in hun vijver willen. Het zachte beni is de perfecte kleur om een toekomst op te bouwen.

De tancho van Taniguchi is de tweede koi die dit jaar vertrekt. Deze werd door Bjorn aangekocht toen hij nog maar 26 cm was, en heeft een mudpondjaar achter de rug. Nu is de tancho rond de 53-54 cm, en heeft flink aan de body gewerkt. De stip is nog net hetzelfde als verleden jaar. Tosai aankopen is een gok, maar ik denk dat het een positieve ontwikkeling is van guppy naar nisai...

De derde koi die dit jaar het nest verlaat is de M-Legend kohaku van Jack. Binnengekomen in december op 53 cm, en nu 56 cm is een goede ontwikkeling. Na 4 maanden binnen gezeten te hebben, is het hi in principe niet afgenomen en de body is flink verbetert.

Toch even een vergelijking maken met een zuster van deze kohaku, en ook een koi die het goed gedaan heeft. Met haar 59 cm toch een kohaku die nog eens flink groot zou kunnen worden, en de stem van Jack verraadde dat hij deze ook wel eens mee zou willen nemen. Dus Corina, als je niet weet wat je voor zijn verjaardag moet kopen....ik weet het wel hoor...Nog eventjes de zustertjes naast elkaar en hup de ene terug in de vijver, de andere naar Den Helder.

Ik heb nadien nog even een overzicht gemaakt van de koi van de Niigata veiling die misschien de moeite waard zijn om toch eens nader te bekijken. Ik heb er naar mijn gevoel de interessantere uitgehaald, en ondanks het feit dat je deze koi op een andere, misschien meer natuurlijke manier moet bekijken, zou het toch niet onverstandig zijn om hier misschien een bod op uit te brengen.
Indien er mensen zijn die interesse hebben, gelieve mij te informeren. Ik ben helaas niet op de veiling aanwezig, maar ik heb misschien wel de mogelijkheid om deze koi vooraf even te mogen zien, zodat ik zeker weet dat ze de moeite zijn om op te bieden.

Hier een overzicht van koi die ik interessant vind:
Marusei-chagoi-yonsai-70cm
NNBC-Midori-nisai-41cm
Ooya-Asagi-nisai-54cm
Otsuka-Tancho Goshiki-yonsai-66cm
Otsuka-Aka-Matsuba- yonsai-72cm
Ozumi Ikarashi-Kawarimono-sansai-53cm
Kobayashi-Yonsai-Shiro-Utsuri-62cm
Shinoda-Hi-Utsuri-nisai-43cm
Murata-sansai-Kohaku-39cm

Hier moet je niet met de verwachtingen lopen van de reuzen van het Zuiden, maar ik denk toch dat het een aantal redelijke koi zijn. De koi van Dainishi, Isa en Yamamatsu toon ik opzettelijk niet, omdat deze hoogstwaarschijnlijk te hoog gegrepen zijn in prijs. Vraag me aub niet wat deze gaan kosten, want dat is onmogelijk om te voorspellen. Denk echter in duizendtallen en niet in honderdtallen...

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Zitten mooie koi tussen. Een paar van deze in de vijver geeft toch wel wat afwisseling. Een hi utsuri is een mooie eye catcher voor in de vijve maar wel weer 2 van de 3 hoofd kleuren....

Tom on 10/03/2014 07:55

Zeker de grappigste thuis Luc ...;-) Volgende keer kom ik weer mee met Jack,een goede reis morgen naar Japan!

Corina on 10/03/2014 20:58

Jullie houden toch van een wedstrijdje Corina, koop de zuster en je kan winnen van Jack.
In ieder geval mooie koi, veel plezier ermee Jack.

Marcel D on 10/03/2014 21:58